Följ Sony Sverige

Vidga vyerna med två nya objektiv från Sony

Pressmeddelande   •   Sep 15, 2014 16:45 CEST

Världens första 35mm fullformatsobjektiv med power zoom1 och nya ZEISS 16-35mm F4 fullformatsobjektiv med vidvinkelzoom för α E-fattningskameror 

  • FE PZ 28-135mm F4 G OSS (SELP28135G)
  • Vario-Tessar T* FE 16-35 mm F4 ZA OSS (SEL1635Z) med mångsidig vidvinkelzoom
  • En ny "Smooth Motion Optics"-design för seriösa filmskapare (SELP28135G)
  • Mjuk och tyst hantering med Super Sonic wave Motor (SSM) för zoomning och "dubbla linjära motorer" för fokusering (SELP28135G)
  • Separata fokus-, irisbländar- och zoomringarna för professionell användning (SELP28135G)
  • Den omtalade ZEISS-designen har optimerats för Sony α7 seriens 35mm fullformatskameror (SEL1635Z)
  • Optical SteadyShot bildstabilisering i objektiven
  • Kompakta och portabla med damm- och fukttålig konstruktion 

Sonys efterlängtade FE PZ 28-135mm F4 G OSS (SELP28135G) och Vario-Tessar T* FE 16-35mm F4 ZA OSS (SEL1635Z) erbjuder högkvalitativ prestanda och användbarhet. 

Med en fast maximal F4-bländare uppnås vackra skärpedjupeffekter och stabil exponeringskontroll över hela zoomomfånget, från vidvinkel till telefoto. Tillsammans med Optical SteadyShot-bildstabilisering inuti objektiven möjliggörs fantastiska handhållna bilder i svagt ljus, utan att öka ISO-känslighet och risken för brus. Den avancerade tekniken ryms i en kompakt konstruktion som är damm- och fukttålig. Perfekt för alla fototillfällen där fotografen är på språng.

SELP28135G
Nu ger Sony fotografer och filmskapare ett nytt kreativt verktyg – det första fullformatsobjektivet med power zoom någonsin för α-kameror med E-fattning.

Med kompromisslös design och konstruktion ger FE PZ 28-135mm F4 G OSS (SELP28135G) filmskapare möjligheten att verkligen uttrycka sig. Ett perfekt komplement till kameror som 35mm fullformatskameran α7S och som fångar även de minsta detaljerna felfritt, oavsett om fotografen filmar i 4K eller Full HD.

SELP28135G är kompatibel med alla Sonys kameror och videokameror med E-fattning. Brännvidden sträcker sig över 42-202,5mm (motsvarande 35 mm) när den ansluts till kamerahus med APS-C-sensor. Exempelvis Sonys α6000/α5100 samt proffskameror som NEX-FS700 eller nya PXW-FS7.

Med Sonys nya designfilosofi Smooth Motion Optics tillgodoses behoven hos alla seriösa filmskapare. Målsättningen är högsta möjliga bildkvalitet vid användning av kameror med stora sensorer. Den avancerade optiska/mekaniska konstruktionen tar hänsyn till de tre största utmaningarna bland filmskapare: förändring av bildvinkel ("breathing") vid fokus, skift av fokus vid zoom och rörelse av den optiska axeln vid zoom.

De asfäriska objektivelementen dämpar oönskad aberration, medan avancerad ytbehandling ökar kontrasten och minskar bländning, även i starkt motljus.

För ergonomin och hanteringen i SELP28135G har inspiration hämtats från Sonys professionella kameror för tv- och filmskapare. Tre separata ringar ger kontroll över fokus, zoom och bländare (iris) med optimalt vridmoment för en följsam och professionell känsla. Till och med djupet i urgröpningen på ringarna är omsorgsfullt utformade för bekväm, halkfri kontroll med fingertopparna.

SSM-enheten, ger exceptionellt jämn och tyst zoom – ett måste för professionella filmproduktioner. Zoomhastighet kan kontrolleras exakt över ett brett område, med möjlighet att växla zoomens rotationsriktning efter eget tycke2.

Fokusbrus minimeras också genom att minska vikten av fokus elementgruppen och att använda en responsiv dubbellinjär motor. Användare behöver inte längre fumla med knappar för att växla fokusläge mitt i tagningen av en bild. Som en extra finess går det att enkelt växla från auto till manuell fokus genom att vrida fokusringen.

SEL1635Z
Sonys senaste ZEISS-zoomobjektiv med vidvinkel i fullformat är ett kraftfullt och kompakt komplement till Sonys utbud av α-kameror med E-fattning.

Efterlängtade Vario-Tessar T* FE 16-35 mm F4 ZA OSS (SEL1635Z) erbjuder fotoentusiaster ett urval av tre högkvalitativa zoomobjektiv med bred bländare. Vidvinkelobjektivet SEL1635Z är ett bra val för fotografering av såväl landskap, interiörer och arkitektur som vardagsfotografering och kompletterar den befintliga zoomen SEL2470Z och telezoomen SEL70200G.

Med den välkända kvaliteten hos ZEISS utnyttjas den kreativa potentialen i hyllade α7-serien av 35mm fullformatskameror. Det är också ett perfekt komplement till hela Sonys utbud av E-fattnings- och videokameror.

Den kompromisslösa, optiska designen erbjuder fem asfäriska linselement, inklusive ett stort AA-element (avancerat asfäriskt) och tre ED-glaselement. Tack vare det når SEL1635Z enastående upplösning och skärpa samtidigt som distorsion och färgaberration minskar till ett absolut minimum – allt i en lins som är både kompakt och lätt att bära.

Ett signum för ZEISS-objektiv är T*-beläggningen på optiska ytor som minimerar överstrålning och ghosting för att öka kontrast, klarhet och djup i landskapsbilder och foton tagna i starkt motljus.

Cirkapriser och tillgänglighet
Vario-Tessar T* FE 16-35 mm F4 ZA OSS (SEL1635Z) fullformatsobjektiv med vidvinkelzoom finns tillgänglig för försäljning från november 2014.

Modell:cirkapriser
SEL1635Z
11 100 SEK             
SELP28135G
20 900 SEK

Sonys presscenter:
http://press.sony.se/


Tekniska specifikationer FE PZ 28-135mm F4 G OSS (SELP28135G)

35mm equivalent focal length (when attached to APS-C body)

42-202.5mm

Max. magnification ratio

0.15x

Min. focus distance

0.4m (W) - 0.95m (T) (AF, MF);

0.95m (Full MF)

Filter diameter

95mm

Dimensions

Max. diameter 105 x 162.5 mm

Weight

Approx. 1125g (without tripod mount)

Supplied accessories

Hood cap, rear cap, tripod mount, hood, case, strap

Colour

Black

Tekniska specifikationer: Vario-Tessar T* FE 16-35mm F4 ZA OSS (SEL1635Z)

35mm equivalent focal-length (when attached to APS-C body)

24-52.5mm

Max. magnification ratio

0.19x

Min. focus distance

0.28m

Filter diameter

72mm

Dimensions

78 x 98.5mm

Weight

518g

Supplied accessories

Front cap, Rear cap, Hood, Case

Colour

Black

                                                                        
Till och med 12 September 2014, enligt Sonys undersökning. Undersökningen täcker alla utbytbara objektiv för digitala kameror.
2 Via inställningar på kamerahuset; tillgänliga på särskilda modeller som PXW-FS7 och A7S

Genom att erbjuda en integrerad underhållningsupplevelse med sina elektronikprodukter, mobiltelefoner, musik, filmer, spel och Sony Entertainment Network har Sony en unik position på marknaden och är en ledande tillverkare av konsumentprodukter. Sony är kända för sina audiovisuella produkter för både konsument- och proffsmarknaden, såsom, tv:n BRAVIA™ LCD High Definition (HD), kompaktkameran Cyber-shot™, videokameran Handycam®, “α” (Alpha) DSLR-kameran, XperiaTM Tablet och mp3-spelaren Walkman®, och professionell utrustning för HD-inspelning.

För mer information om Sony Europe, besök http://www.sony-europe.com eller www.sony.net för Sony Corporation.

Sony, WALKMAN, Cyber-shot, Handycam, BRAVIA och Xperia är registrerade varumärken eller varumärken som tillhör Sony Corporation. Övriga varumärken eller registrerade varumärken tillhör respektive ägare.

Bifogade filer

PDF-dokument