Följ Sony Sverige

​Världens första[1] Dolby Atmos® Soundbar med virtuellt tredimensionellt surroundljud

Pressmeddelande   •   Jan 09, 2018 02:00 CET

Sony lanserar den nya soundbaren HT-ZF9 med Dolby Atmos, som genom Sonys virtuella teknik tar hemmabioljudet till en ny nivå. Med nyutvecklade ”Vertical Surround Engine” får användaren ett tredimensionellt ljud. Sony lanserar även nya soundbaren HT-XF9000, också den med Dolby Atmos och ”Vertical Surround Engine”.

Med den nya ”Vertical Surround Engine och S-Force Pro Front Surround-tekniken blir det svårt för användaren att tro att ljudet enbart kommer från en 3.1ch soundbar. Dolby Atmos och DTS:X™-stödet tar surroundupplevelsen till en ny nivå.

Även utan Dolby Atmos och DTS:X-innehåll kan användaren njuta av det virtuella tredimensionella ljudet tack vare Sonys teknik som kan mixa upp 2ch stereoljud till 7.1.2ch. Användaren har även möjlighet att ansluta ett par SA-Z9R-högtalare, som är exklusivt designade för att passa HT-ZF9 för att maximera upplevelsen.

HT-ZF9 stödjer både 4K HDR och Dolby Vision™, vilket gör att den ursprungliga bildkvaliteten skickas direkt genom enheten till TV:n utan att färg, kvalitet, klarhet eller ljusstyrka försämras. HT-ZF9 stödjer även Hi-Res-format, inklusive uppspelning från en USB-källa. Tack vare DSEE HX-tekniken (Digital Sound Enhancement Engine HX) kan användaren också använda sig av mobiltelefonens Bluetooth® och LDAC™ för att lyssna på musik i hög kvalitet.

För en perfekt minimalistisk inredning är HT-ZF9 och HT-XF9000 designade för att komplettera Sonys nya BRAVIA®-serie.HT-XF9000 är till exempel utformad för att passa perfekt i bordsstativet på Sonys KD-XF90.

Dessutom har HT-ZF9 inbyggd Chromecast[2] och Multi-Room, samt stöd för Spotify Connect[3], Bluetooth® och uppspelning via USB.

HT-ZF9 erbjuder två HDMI-anslutningar in och en ut, något som gör det enkelt för användaren att koppla enheter till den.

HT-ZF9 kommer att finnas tillgänglig våren 2018 
HT-XF9000 kommer att finnas tillgänglig våren 2018 

[1] Till 8 januari 2018 enligt en undersökning av Sony Corporation

[2] Den här funktionen kommer finnas tillgänglig efter en planerad mjukvaruuppdatering

[3] Den här funktionen kommer finnas tillgänglig efter en planerad mjukvaruuppdatering

För mer information, vänligen kontakta:

Lene Agaard, PR Communications Manager Sony Electronics Nordic lene.aagaard@eu.sony.com

Mobil: +45 43 55 72 92

Bifogade filer

PDF-dokument