Följ Sony Sverige

Två svenskar nominerade i världens största fototävling- Sony World Photography Awards

Pressmeddelande   •   Feb 28, 2018 01:01 CET

©FredrikLerneryd, Sweden, Professional, ContemporaryIssuesProfessionalcompetition, 2018, Sony World Photography Awards

I dag presenteras de nominerade i 2018 års Sony World Photography Awards. Bland de nominerade finns tre svenska fotografer på topp 50, i kategorierna Professional samt Open.

Det är efter året i rad som tävlingen äger rum och med över 320 000 bidrag från över 200 lander världen över, är Sony World Photography Awards världens mest mångfaldiga fototävling. Antalet svenska deltagare har ökat med 120,7% sedan 2017. De nominerade tävlar i kategorierna: Professional, Open, Youth och Student Focus.

I Professional-kategorin tävlar den svenska frilansfotografen Fredrik Lerneryd, som till vardags är stationerad i Nairobi i Kenya. Fredrik arbetar för internationella medier och icke-statliga organisationer, men också med egna projekt. Hans tävlingsbidrag porträtterar Spurgeons Academy i Kiberia i Kenya, där klassrummet varje onsdag förvandlas till en studio där elever kan lära sig dansa i färgglada kläder.

I Open-kategorin, där bästa enskilda bild bland tio kategorier utses, tävlar en annan svensk, Andreas Hemb. Efter att ha testat flera olika fotostilar är Andreas nu specialiserad på vilda djur och fåglar. Med sin otroliga bild, där han fångar en svans flygtur, ser han fram emot tävlingen.

 © AndreasHemb, Sweden, Open, Motion, 2018, Sony World Photography Awards

- Jag är stolt över att för andra året i rad bli nominerad i en så pass prestigefull tävling. Mina förhoppningar är att uppmärksamheten jag fått hjälper mig att nå min fotografiska vision, säger Hemb.

© BjørnPersson, Sweden, Open, Wildlife, 2018, Sony World Photography Awards 

Utöver nomineringarna lovordar tävlingens jury även Björn Persson i Open-kategorin. Alla nominerade bidrag i Sony World Photography Awards kommer att ställas ut i London mellan 20 april till 6 maj. Vinnarna i Open-kategorin kommer att presenteras den 20 mars, medan vinnare i resterande kategorier kommer att presenteras den 19 april.

Alla bidrag från de nominerade är tillgängliga för nedladdning här.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Lene Aagaard: lene.aagaard@eu.sony.com

+45 43 55 72 92

Om Sony Corporation

Sony Corporation är en ledande tillverkare av ljud, video, bild, spel, kommunikation och produkter inom informationsteknik för konsumenter och för professionella användare. Sony är, med delarna music och pictures, datorunderhållning och online-verksamheter, unikt positionerat att vara det ledande elektronik- och underhållningsföretaget i världen. Sonys totala försäljning under räkenskapsåret som avslutades i mars 2017 uppgick till uppskattningsvis 76 miljarder dollar. Sonys globala webbplats: www.sony.net