Följ Sony Sverige

​Tävla med mobil fotografering

Pressmeddelande   •   Feb 02, 2015 17:43 CET

Nu kan även bilder tagna med mobiltelefoner tävla i Sony World Photography Award. Tack vare den senaste kameratekniken inom mobiltelefoner har mobilfotograferande ökat. Den nya kategorin visar att mobilfotografering har blivit en egen konstform och ett nytt uttryckssätt för professionella fotografer.

Bidrag lämnas på www.worldphoto.org och måste komma in innan den 27 februari.

De 20 bästa bilderna kommer att shortlistas av juryn:

  • Anna Dickson, Director of Photography, Huffington Post, US
  • Chris Hudson, Group Art Editor, National Geographic Traveller, UK
  • Anthony Lepinay, Photographer and Creative Director, France
  • Alvin Soon, Associate Editor, HWM and HardwareZone.com, Singapore
  • Evgeny Tchebotarev, CPO and Co-Founder, 500px, Canada

Svenske Christian vann 2013
Christian Åslund från Sverige vann i kategorin Campaign Photographer of the Year för två år sedan. Bilderna är tagna från skyskrapor i Hong Kong. Bildserien ”Honkey Kong” är inspirerad av tv-spelet Donkey Kong från 80-talet.

– Jag tror att Honkey Kong-kampanjen fungerade eftersom det är ett lite udda och vridet perspektiv av en vanlig uppfattning. Vi har alla varit uppe på en högre punkt tittar ner, men kanske inte tänkt på det på det sättet, sa Christian Åslund efter segern.

Christian var den första svensk att prisas i Sony World Photography Awards, och idag är han en ambassadör för Sony och fotograferar med α7r och α7s.

– α7r och α7s kompletterar varandra perfekt. Med den höga upplösningen och det höga antalet megapixlar är α7r ultimat för att fota reklambilder, landskap och i dagsljus. Den kompletteras av α7s som är det bättre valet för dokumentärt och fotojournalistiskt arbete i svagt ljus.

Sedan den 21 januari visas serien ”Honkey Kong” på Fotografiska Art Partner, och samtliga bilder är till salu enligt Fotografiska museet.

För mer information om Sony World Photography Awards och bildförfrågningar
Kristine Bjørge, PR Manager, World Photography Organisation / Kristine@worldphoto.org

Foto: Christian Åslund

Genom att erbjuda en integrerad underhållningsupplevelse med sina elektronikprodukter, mobiltelefoner, musik, filmer, spel och Sony Entertainment Network har Sony en unik position på marknaden och är en ledande tillverkare av konsumentprodukter. Sony är kända för sina audiovisuella produkter för både konsument- och proffsmarknaden, såsom, tv:n BRAVIA™ LCD High Definition (HD), kompaktkameran Cyber-shot™, videokameran Handycam®, “α” (Alpha) DSLR-kameran, XperiaTM Tablet och mp3-spelaren Walkman®, och professionell utrustning för HD-inspelning.

För mer information om Sony Europe, besök http://www.sony-europe.com eller www.sony.net för Sony Corporation.

Sony, WALKMAN, Cyber-shot, Handycam, BRAVIA och Xperia är registrerade varumärken eller varumärken som tillhör Sony Corporation. Övriga varumärken eller registrerade varumärken tillhör respektive ägare.

Bifogade filer

PDF-dokument