Följ Sony Sverige

Ta fantastiska semesterbilder med de nya superzoomkamerorna från Sony

Pressmeddelande   •   Apr 14, 2015 10:45 CEST


HX90V och WX500 – kompakta och högpresterande 

  • Högkvalitativ 30x optisk zoom Zeiss® Vario-Sonnar T*-objektiv med banbrytande funktioner
  • Cyber-shot™ HX90V med OLED-sökare och kontrollring för professionell hantering och resultat
  • Cyber-shot™ HX90V och Cyber-shot™ WX500 med Zeiss® Vario-Sonnar T*-objektiv med 30x zoom, 18.2mp Exmor R™-sensor1, BIONZ X-processor, Full HD-video, snabb intelligent AF, Optical SteadyShot®-stabilisering på 5 axlar och vridbar LCD-skärm på 180 grader för perfekta selfies

Bär mindre, ta fler foton. De två nya resekamerorna från Sony gör det lättare att fånga de perfekta semesterögonblicken i sommar. Cyber-shot™ DSC-HX90V och DSC-WX500 är världens mest kompakta kameror3 i sina klasser, med utmärkt bildkvalitet och massor av lättanvända proffsfunktioner.

Kamerorna delar en rad tekniska funktioner som ger fantastisk bildkvalitet och erbjuder valmöjligheter för fotografer som är ute efter en kompakt superzoomkamera. Båda kamerorna är uppbyggda kring det extremt högkvalitativa optik med ZEISS Vario-Sonnar T*-objektiv med 30x zoom och drar nytta av kraften i Exmor RTM CMOS-sensorn med 18.2mp2 samt BIONZ X™-processorn. För fotografen som föredrar mer traditionell fotografering har HX90V en OLED-sökare och en kontrollring som kan tilldelas funktioner som manuell fokusering eller stegvis zoom. HX90V har ett nytt ergonomiskt grepp som ger säker, bekväm hantering i alla situationer. För fotografer som vill ta perfekta selfies har HX90V och WX500 en LCD-skärm som går att vrida 180 grader så att användaren kan se exakt hur bilden kommer att se ut.

Trots storleken har både HX90V och WX500 bildstabilisering på 5 axlar4 som ger skarpa bilder, även vid det yttre zoomomfånget vid videoinspelning.

ZEISS Vario-Sonnar T*-objektiv med 30x optisk zoom/60x Clear Image Zoom
Tack vare att de små kamerahusen är utrustade med en enorm 30x optisk zoom och ett högkvalitativt ZEISS Vario-Sonnar T*-objektiv är det enklare att fota familj, vänner och djurliv på långt håll. Den avancerade konstruktionen ger bilder med imponerande skärpa och låg distorsion, även vid höga zoominställningar där budgetoptik har svårt med klarhet och definition. Med Clear Image Zoom ökar förstoringen till hela 60x och med Optical SteadyShot och bildstabilisering på 5 axlar hålls skakningar i schack för skarpare, handhållen videoinspelning i Full HD.

Exmor RTM CMOS-sensor med 18.2mp och BIONZ X™-processor
De subtila detaljerna i varje scen – även månbelysta stränder och cafémiljöer – fångas enkelt genom den bakbelysta Exmor R CMOS-bildsensorn med 18,2 effektiva megapixlar. Sonys avancerade BIONZ X bildprocessor ger stillbilder och Full HD-filmer otroliga färger och detaljrikedom.

OLED Tru-Finder™ elektronisk sökare
Soliga dagar är det ett nöje att ta bilder med den inbyggda OLED Tru-Finder-sökaren, som endast finns på HX90V. Bilderna blir ljusa, skarpa och tydliga med hög kontrast och levande färger. Den vridbara 3.0-type LCD-skärmen som vrids upp till 180 grader gör det enkelt att ta förstklassiga selfies. Den högupplösta skärmen (921k punkter) är också praktiskt för att komponera och retuschera bilder med kamerans inbyggda Photo Creativity- och Beauty Effect-funktioner.

Snabb intelligent autofokus
Det snabba och intelligenta AF-systemet på de nya modellerna har gått i arv från Sonys prisbelönta serie av α7-kameror. En förbättrad algoritm för objektdetektering ger en mer optimal och korrekt objektivkontroll som gör autofokus ännu snabbare, så att det blir enklare att fånga det rätta ögonblicket.

Seriösa fotografer kommer även att uppskatta läget Memory Recall och kontrollringen4 som kan tilldelas funktioner som manuell fokusering och stegvis zoom.

Video blir snyggare med inspelning i Full HD 60p/50p4 med XAVC S5-formatet på 50Mbps – utan brus och artefakter på skärmen, även vid filmning av snabba motiv. P/A/S/M-lägena ger extra kreativ kontroll över videomaterialet, medan läget Intelligent Active Mode med bildstabilisering på 5 axlar2 gör bilden stadig vid rörliga motiv.

Dela bilder och video trådlöst från en smartphone eller surfplatta med hjälp av Wi-Fi med NFC och One-touch. Det finns även en inbyggd blixt för svagt ljus.

Cyber-shot HX90V med GPS
Cyber-shot™ HX90V är utrustad med GPS som automatiskt taggar bilder och videoklipp med platsinformation som sedan visas på en karta i PlayMemories Home.

PlayMemories Camera Apps
Utöka fotomöjligheterna för båda kamerorna med PlayMemories Camera AppsTM, Sonys växande utbud av kreativa verktyg och hjälpmedel. Ytterligare information om hela utbudet av kompatibla appar finns på playmemoriescameraapps.com.

LCJ-HWA kameraväska
Som tillval finns kameraväskan LCJ-HWA med linsskydd och axelrem. Väskan har en finish i läderstil som ger kameran ett stabilt grepp och finns tillgänglig i färgerna svart, brun och ljusbrun. Den smarta designen gör det enkelt att justera LCD-skärmens vinkel eller ansluta USB-multiterminalen utan att ta kameran ur fodralet.

Cirkapriser

DSC-WX5004 000 SEK
DSC-HX90V4 600 SEK

Tekniska specifikationer i urval


DSC-HX90V DSC-WX500
Lens ZEISS Vario-Sonnar T* Lens ZEISS Vario-Sonnar T* Lens
Optical zoom (35mm format equivalent) 30x (25-750mm) 30x (25-750mm)
Maximum aperture F3.5 (W) - 6.4 (T) F3.5 (W) - 6.4 (T)
Image sensor / effective megapixels Exmor R CMOS 18.2MP Exmor R CMOS 18.2MP
Image processor BIONZ X BIONZ X
Image stabilisation Standard; Active/Intelligent Active mode (for movies) Standard; Active/Intelligent Active mode (for movies)
HD movie (Active Mode for movies only) Full HD 60p/50pvi Full HD 60p/50pvi
Viewfinder 0.2-type electronic viewfinder (OLED) -
ISO sensitivity (still image)
Monitor Type 7.5cm (3.0type) (4:3) / 921,600 dots / Xtra Fine / TFT LCD 7.5cm (3.0type) (4:3) / 921,600 dots / Xtra Fine / TFT LCD
Monitor Adjustable angle Up by approx. 180 degrees Up by approx. 180 degrees
Advanced Flash - -
Party Mode - -
Beauty Effect Yes Yes
Picture Effect Yes (still: 13 modes/ movie: 7 modes) Yes (still: 13 modes/ movie: 7 modes)
Wi-Fi/NFC Yes Yes
GPS Yes -
PlayMemories Camera Apps Yes Yes
4K still image output (HDMI) Yes Yes
TRILUMINOS Colour Yes Yes
Shooting stamina Monitor:Approx. 390 still images, ViewFinder:Approx. 360 still images (CIPA standard) Approx. 400 still images (CIPA standard)
Dimensions (WxHxD) 102.0mm x 58.1mm x 35.5mm 101.6mm x 58.1mm x 35.5mm
Weight (Battery and Memory Stick DUO are included) Approx. 245g Approx. 236g
Battery NP-BX1 NP-BX1
Battery Life Monitor: Approx. 390 still images, ViewFinder: Approx. 360 still images (CIPA standard Approx. 400 still images (CIPA standard)
Available colours Black Black, white, red

1 Effektiva megapixlar

2 I kombination med elektronisk bildstabilisering

3 DSC-HX90V: Bland kompakta digitalkameror med inbyggd sökare och 30x eller högre optisk zoom tillgängliga vid utannonseringen. DSC-WX500: Bland kompaktkameror med 30x eller högre optisk zoom tillgängliga vid utannonseringen.

4 Endast HX90V

5 PAL och NTSC går att välja i menyn

6 Ett SDXC minneskort av klass 10 eller högre krävs för inspelning med XAVC S

Genom att erbjuda en integrerad underhållningsupplevelse med sina elektronikprodukter, mobiltelefoner, musik, filmer, spel och Sony Entertainment Network har Sony en unik position på marknaden och är en ledande tillverkare av konsumentprodukter. Sony är kända för sina audiovisuella produkter för både konsument- och proffsmarknaden, såsom, tv:n BRAVIA™ LCD High Definition (HD), kompaktkameran Cyber-shot™, videokameran Handycam®, “α” (Alpha) DSLR-kameran, XperiaTM Tablet och mp3-spelaren Walkman®, och professionell utrustning för HD-inspelning.

För mer information om Sony Europe, besök http://www.sony-europe.com eller www.sony.net för Sony Corporation.

Sony, WALKMAN, Cyber-shot, Handycam, BRAVIA och Xperia är registrerade varumärken eller varumärken som tillhör Sony Corporation. Övriga varumärken eller registrerade varumärken tillhör respektive ägare.

Bifogade filer

PDF-dokument