Följ Sony Sverige

Sonys ZH8 8K HDR Full Array LED TV finns nu tillgänglig i butik

Pressmeddelande   •   Maj 29, 2020 09:00 CEST

ZH8 ger dig en hisnande stor skärm med detaljer i 8K och en häftig tittarupplevelse med matchande ljud

Sony meddelar nu att ZH8 8K HDR Full Array LED TV kommer att finnas tillgänglig till försäljning i Europa från början av juni. Med Sonys främsta teknik inom bild- och ljudkvalitet och en förbättrad användarupplevelse är ZH8 det självklara valet för fantaster av såväl film som spel.

Med hjälp av Sonys klassledande bildprocessor X1 Ultimate uppnås tydlig och exakt bildkvalitet för en mycket realistisk tittarupplevelse. Även scener filmade i 4K och 2K kan skalas upp till en nivå nära 8K genom 8K X-Reality PRO som använder sig av en unik databas för 8K. Upplösningen för varje objekt optimeras sedan med Object-based Super Resolution för att återge verklighetstrogna texturer.

ZH8 har Sonys premiumteknik Full Array Local Dimming och Boosting som precist balanserar ljusnivåerna i skärmen för en imponerande kontrast. Med LED-områden som tänds individuellt ger Full Array LED mer realistisk kontrast genom att göra ljusa områden ljusare och mörka områden mörkare. Kontrasten förstärks ytterligare med 8K X-tended Dynamic Range PRO som justerar ljusstyrkan för höga bländningstoppar och djupare svarta toner i skuggor.

ZH8 8K HDR Full Array LED TV är utrustad med systemet Acoustic Multi-Audio som har en vibrerande ramtweeter – en högtalare som gör att ljudet följer händelserna på skärmen – för att skapa en uppslukande upplevelse.

Fristående förstärkare styrs separat för att positionera ljudet i högtalaren i det högre tonomfånget, vilket förbättrar ljudtrycket och stabiliteten för ökad realism. Det, i kombination med dess minimalistiska One Slate-design och tunna ram, gör att du helt kan förlora dig i den ultimata underhållningsupplevelsen helt utan distraktion.

För den kommande nästa generationens spelkonsoler kommer ZH8-serien även ha stöd för 8K 60fps samt 4K 120fps bildhastighet och responstid via HDMI-anslutning för att kunna erbjuda den allra bästa spelupplevelsen.

Med Netflix Calibrated Mode ger ZH8 dig en filmupplevelse precis som dess upphovsmakare tänkt sig. Funktionen är särskilt utvecklad för att kunna titta på Netflix originaltitlar och återskapa samma bildkvalitet i tv:n som den regissören skapat i filmstudion. ZH8 är dessutom en IMAX Enhanced-produkt vilket innebär att den har färg, konstrast, klarhet och ljud i så hög kvalitet att du kan åtnjuta innehåll från IMAX Enhanced i sin fulla kvalitet.

Sonys ZH8 8K HDR LED TV:s är utrustat med Ambient Optimization, en ny teknik som optimerar bild- och ljudkvalitet i alla olika miljöer. Den justerar automatiskt bildens ljusstyrka utifrån ljuset i rummet, vilket innebär en ökad ljusstyrka i ljusa rum och en minskad ljusstyrka i mörkare rum för att skapa en bättre tittarupplevelse. Den upptäcker till och med objekt i rummet, som gardiner och möbler som kan absorbera eller reflektera ljud, och finjusterar akustiken så att ljudet inte påverkas.

ZH8-serien kommer med Android TV med Google Assistant[1], Google Play Store och inbyggd Chromecast som ger dig enkel åtkomst till innehåll, tjänster och enheter via sin omfattande plattform. Även Sonys användargränssnitt med menyer och röststyrning har anpassats för en smidig och enkel användning. Du kan även visa innehåll från enheter med Google Assistant[2]och Amazon Alexa[3]eller byta kanal och justera volymen med enheter som stödjer Amazon Alexa. Apple Airplay 2-användare kan strömma film, musik, spel och bilder till sin tv direkt från sin iPhone, iPad eller Mac. Apple HomeKit gör det möjligt för användare att på ett enkelt och säkert sätt kunna styra tv:n från sin iPhone, iPad eller Mac.

Pris och tillgänglighet

ZH8 8K HDR Full Array TV kommer finnas till försäljning i Europa i början på juni. 

85-tumsmodellen har ett cirkapris på 115 000 SEK och 75-tumsmodellen har ett cirkapris på 80 000 SEK.

  

Sony ZH8 8K HDR Full Array LED TV:s nyckelfunktioner

Modellstorlekar: 85 och 75 tum

 • Erbjuder Sonys superhöga kontrast i 8K och verklighetstrogen bildkvalitet till fler användare
 • Bildprocessorn X1 Ultimate och 8K X-Reality PRO; bilden skärps och förfinas i realtid där bilder skalas upp närmare verklig 8K-kvalitet med Sonys exklusiva 8K-databas
 • Ny Frame Tweeter-teknik ger en uppslukande upplevelse genom förbättrad bildkvalitet, smal design och Sound-from-Picture Reality
 • Erbjuder en bakgrundsbelyst fjärrkontroll så att användare kan njuta av tittarupplevelsen även i mörkare miljöer
 • Stativ i två lägen gör den möjligt för användaren att placera tv:n på mindre möbler
 • Nya Ambient Optimization optimerar bild- och ljudkvalitet i alla olika miljöer. Den justerar automatiskt bildens ljusstyrka till ljuset i rummet, vilket innebär ökad ljusstyrka i ljusa rum och minskad i mörka rum för att skapa en bättre tittarupplevelse
 • TRILUMINOS Display återskapar de subtila nyanserna i färg, ljus och gradering från filmkameran till ditt vardagsrum
 • Kompatibel med Dolby Vision och Dolby Atmos
 • Har handsfree-funktioner
 • Enkel anslutning till ett brett urval av enheter med Apple AirPlay 2, HomeKit
 • Kompatibel med 8K 60fps och 4K 120fps
 • Enkel åtkomst till ett stort utbud av innehåll och tjänster med Android TV
 • Netflic Calibrated Mode ger dig studiokvalitet och en naturtrogen tittarupplevelse på Netflix. Bildkvalitetsspecialister från Sony har tillsammans med färgforskare från Netflix utvecklat Netflix Calibrated Mode som ger en bildkvalitet i nivå med de skärmar som används som standardreferens i filmstudios.
 • IMAX Enhanced innebär att produkten har färg, konstrast, klarhet och ljud i så hög kvalitet att du kan åtnjuta innehåll från IMAX Enhanced i sin fulla kvalitet.
 • Custom Mode ger tillsammans med Sonys andra kalibrerade visningsinställningar flera olika alternativ anpassade till kundernas efterfrågan men som samtidigt bibehåller filmskaparens intention.

[1] Funktionens tillgänglighet beror på land och tillgänglighet av kompatibla produkter

[2] Google Home (säljs separat) kompatibel med Sonys TV:s drivs av Android TV. Kräver kompatibla enheter anslutna till samma trådlösa hemnätverk. Ladda ner Google Home-appen från iPhone App Store eller Google Play. Med förbehåll för tredje parts appvillkor. Användaren måste länka kompatibla enheter för att styra funktionen. När nedladdningen är klar kan Google Home-funktionen anslutas till Sony-enheten för att få åtkomst till röststyrningsfunktionen.

[3] Amazon Alexa-aktiverade enheter (säljs separat) kompatibla med Sonys TV:s drivs av Android TV. Amazon-konto krävs. Prenumerationer kan krävas för att komma åt visst innehåll. Kompatibla enheter kräver internetuppkoppling. Amazon, Echo, Alexa och alla relaterade logotyper är varumärken som tillhör Amazon.com, Inc. eller dess dotterbolag.

Om Sony Corporation

Sony Corporation är ett kreativt underhållningsföretag på en solid grund av teknik. Från spel och nätverkstjänster till musik, bild, elektronik, halvledare och finansiella tjänster fyller Sony världen med känslor genom kreativitet och teknik. För mer information, besök http://www.sony.net/