Följ Sony Sverige

Sonys nya XH90 4K HDR Full Array LED TV snart i butik

Pressmeddelande   •   Maj 18, 2020 09:00 CEST

Njut av filmer precis så som de var skapade för att upplevas och gör dig redo för nästa generations konsolupplevelse.

Sony meddelar idag att deras nya serie av tv-apparater XH90 4K HDR Full Array börjar säljas i Europa i slutet av maj. XH90 som tillhör mellanklassegmentet erbjuder Sonys signaturbildkvalitet, fantastiskt ljud och användarvänlighet samt är en bra matchning för nästa generations spelkonsoler.

XH90 är utrustad med Sonys premiumfunktioner Full-Array Local Dimming och Boosting-teknik, som dynamiskt anpassar ljusnivåerna i delar av skärmen beroende på innehållet, vilket resulterar i en dramatisk ökning av kontrast och ljusstyrka. Genom att exakt balansera ljuset över skärmen, blir mörkare partier mörkare och ljusare partier blir ljusare i enlighet med skaparens vision.

XH90-serien är utrustad med Acoustic Multi-Audio (för 65-tumsmodellerna och större) vilket inkluderar två ljudpositionerings-tweeters på baksidan av tv:n som ger tittarna en känsla av att ljudet kommer direkt från skärmen för en mer uppslukande upplevelse. Tv:n är dessutom utrustad med X-Balanced Speaker, en ny högtalarenhet som erbjuder ett klart ljud i en tunn design.

För nästa generationens spelkonsoler kommer XH90-serien ha stöd för 4K 120fps och snabb responstid via HDMI-ingångar för att leverera maximal prestanda för den bästa spelupplevelsen.

XH90-serien kommer med Netflix Calibrated Mode, en funktion som är speciellt utvecklad för att alltid kunna njuta av Netflix produktioner i studiokvalitet, precis så som de var skapade för att upplevas.

XH90-serien innehåller Android TV med Google Assistant[1], Google Play Store och inbyggd Chromecast, som gör att användare enkelt har tillgång till innehåll, tjänster och enheter via dess omfattande plattform. Sonys klassiska användargränssnitt för menyer och röststyrning har också förbättrats för att göra dem enklare att använda. Enheter som har Google Assistant[2]och Amazon Alexa[3] kan användas för att spela upp och hantera YouTube-videos via Google Home, eller byta kanal och ändra volym genom Amazon Alexa. Användare av Apple AirPlay 2 kan strömma filmer, musik, spel och foton direkt till sin tv från sin iPhone, iPad eller Mac. Teknik från Apple HomeKit gör det enkelt för användare att på ett säkert sätt kontrollera sin tv från sin iPhone, iPad eller Mac[4].

Priser och tillgänglighet

Tv-apparaterna XH90 4K HDR Full Array börjar säljas i Europa i slutet av maj till följande utgångspriser:

KD85XH90 (85”): 38 000 SEK

KD75XH90 (75”): 27 000 SEK

KD65XH90 (65”): 19 000 SEK

KD55XH90 (55”): 16 000 SEK

Sony XH90 4K HDR Full Array LED TV: Huvudsakliga funktioner

Skärmstorlekar: 85, 75, 65 och 55 tum

 • 4K HDR-processor X1 återger mer djup, texturer och naturliga färger med Object-based HDR remaster-teknik
 • Full-array local dimming backlight med X-tended Dynamic Range
 • Erbjuder Acoustic Multi-Audio med X-Balanced Speaker (endast 65-tumsmodeller och större; X-Balanced Speaker kommer att finnas för samtliga storlekar).
 • TRILUMINOS Display återskapar subtila nyanser av färg, ljus och gradering från videolinsen till vardagsrummet.
 • Kompatibel med Dolby Vision och Dolby Atmos
 • Diamantslipad ram för en tunn design
 • Fungerar med smarta högtalare, inklusive enheter med Google Home och Amazon Alexa.
 • Enkel anslutning till ett brett urval av enheter, inklusive Apple AirPlay 2 och HomeKit
 • Snabb åtkomst till en mängd innehåll och tjänster med Android TV
 • 4K 120fps-kompatibel (via en framtida programuppdatering) – redo för nästa generations konsoler
 • Netflix Calibrated Mode ger en äkta biokänsla för den bästa tittarupplevelsen på Netflix. Tekniken har utvecklats av Sonys ingenjörer för bildkvalitet i samarbete med Netflix färgexperter, för att skapa bildkvalitet på nästintill samma nivå som den som går att finna på mastermonitorer som används vid filmproduktion.
 • Custom Mode förser tillsammans med Sonys andra kalibrerade visningslägen en mängd olika visningsalternativ för att passa tittarens smak samtidigt som man inte tappar innehållskaparens vision.

[1] Funktionernas tillgänglighet beror på land samt tillgänglighet av kompatibla produkter.

[2] Google Home (säljs separat) kompatibel med Sony Android TV:s. Kräver kompatibla enheter anslutna till samma trådlösa hemnätverk. Ladda ner Google Home-appen från iPhone App Store eller Google Play. Med förbehåll för tredje parts appvillkor. Användaren måste länka kompatibla enheter för att styra funktionen. När nedladdningen är klar kan Google Home-funktionen anslutas till Sony-enheten för att få åtkomst till röststyrningsfunktionen.

[3]Amazon Alexa-aktiverade enheter (säljs separat) kompatibla med Sony Android TV:s. Amazon-konto krävs. Prenumerationer kan krävas för att komma åt visst innehåll. Kompatibla enheter kräver internetuppkoppling. Amazon, Echo, Alexa och alla relaterade logotyper är varumärken som tillhör Amazon.com, Inc. eller dess dotterbolag.

[4] Apple AirPlay 2 och HomeKit-funktioner kommer vara tillgängliga på FY19-modellerna ZF9, AF9, ZG9, AG9, XG95 och XG85 (85”, 75”, 65” och 55”) och FY20-modellerna ZH8, A9, A8, XH95, XH90, XH85, XH81 och XH80. AirPlay 2 och HomeKit- funktioner kräver en iOS-enhet med iOS 12.3 eller senare eller en Mac med macOS 10.14.5. Apple, AirPlay, HomeKit, iPhone, iPad, Mac, och macOS är varumärken som tillhör Apple Inc., registrerade i USA och andra länder. Firmware-uppdatering krävs via nätverk.

Om Sony Corporation

Sony Corporation är ett kreativt underhållningsföretag på en solid grund av teknik. Från spel och nätverkstjänster till musik, bild, elektronik, halvledare och finansiella tjänster fyller Sony världen med känslor genom kreativitet och teknik. För mer information, besök http://www.sony.net/