Följ Sony Sverige

Sonys nya premiumhörlurar ger känsla av live-musik

Pressmeddelande   •   Aug 30, 2018 13:15 CEST

Sony lanserar idag MDR-Z7M2. Premium-hörlurarna är en uppföljare till den hyllade modellen MDR-Z7. MDR-Z7M2 utnyttjar teknik från signaturserien MDR-Z1R, har bättre ljudkvalitet, ger en spatial känsla och kommer med en φ4.4mm balanserad anslutningskabel.

Ljudtekniken i Z7M2 gör att lyssnarna upplever att det finns "luft" kring musikinstrument och röster, som tillsammans med en tredimensionell och rumslig ljudbild ger intrycket av att musiken spelas live.

Förfinad ljudkvalitet
Z7M2 har nyutvecklade drivenheter med aluminiumbelagda flytande kristallpolymer-membran, som ger ett naturligt ljud med låg färgning i mellan- och höga frekvenser. Membranets kupol är större och profilen har optimerats, vilket ger ett klart ljud i mellan till låga frekvenser och ett fantastiskt ljud i mellan till höga frekvenser.

Dessutom har höljet en speciell akustisk port, som kallas Beat Response Control. Den styr luftflödet bakom drivenheten och optimerar membranrörelserna för låga frekvenser. Den ger även bättre karaktäristik för basljud och exakt rytmåtergivning.

Komfort och kvalitet
Z7M2 kommer med två olika hörlurskablar, en vanlig obalanserad kabel och en balanserad anslutningskabel. Kabeln har också en låsmekanism som gör att den både sitter fast bättre och är tåligare.

För att göra dem skönare att bära har Z7M2 ergonomiskt utformade 3D-sydda öronkuddar. Detta ger ett balanserat tryck och bättre komfort även om de används under lång tid. Hörlurarna är även utformade för att minska ljudläckage och kunna förmedla en kraftfull och djup bas.

Z7M2 minimerar också mekaniskt brus som kan uppstå när högtalarnas olika delar rör sig. Detta garanterar tyst lyssning för de mest kräsna användarna.

Tillgänglighet och rekommenderat pris
MDR-Z7M2 kommer att finnas tillgängliga från oktober 2018 till ett rekommenderat pris på 6 700 kr.

För mer information, besök Sony.se: MDR-Z7M2

Om Sony Corporation

Sony Corporation är en ledande tillverkare av ljud-, video-, bild-, spel-, kommunikations-, och IT-produkter för konsumenter och professionella användare. Med verksamhet inom såväl musik och bild som interaktiv underhållning har Sony unika möjligheter att vara det ledande företaget inom teknik och underhållning i världen. Sonys totala försäljning under räkenskapsåret som avslutades 31 mars 2018, uppgick till cirka 77 miljarder dollar. Sonys globala webbplats: www.sony.net