Följ Sony Sverige

Sonys nya portabla högtalare ger mer kraft till musiken

Pressmeddelande   •   Mar 25, 2015 13:43 CET

Tre högtalare med stort ljud

  • SRS-X11: Kompakt högtalare med kubdesign på 10 W
  • SRS-X33: 2-kanalig högtalare på 20 W med dubbla passiva membran
  • SRS-X55: 2.1-kanalig högtalare på 30 W med dubbla passiva membran

Sonys nya trådlösa högtalare gör det enklare än någonsin att lyssna på och dela favoritlåtarna. De tre bärbara högtalarna (SRS-X11/SRS-X33/SRS-X55) kombinerar kompakt design med hög ljudkvalitet. Samtliga har Bluetooth®/NFC™ som gör det enkelt att strömma musik från en smartphone eller surfplatta. Högtalarna kan även användas som högtalartelefon så att användare bekvämt kan ta samtal medan de njuter av musiken.

Med Sonys förbättrade teknik har ljudkvaliteten blivit bättre vid trådlöst lyssnande via Bluetooth®. Både SRS-X33 och SRS-X55 har Sonys nya LDAC™-teknik som möjliggör tre gånger högre dataöverföring med Bluetooth®1 än andra Bluetooth-högtalare, vilket ger det trådlösa ljudet högre kvalitet och förhöjer musikupplevelsen2. SRS-X33 och SRS-X55 har även Sonys S-Master™, DSEE™ (Digital Sound Enhancement Engine) och Clearaudio+™ som ger musiken nytt liv genom förbättrad bas, klarhet och återställer ljudkvaliteten för en rik och raffinerad musikupplevelse.

SRS-X11: Kompakt design med stort ljud
Med sin kompakta kubdesign på 61mm x 61mm x 61mm är SRS-X11 produktfamiljens minsta högtalare. Trots den ringa storleken rymmer SRS-X11 ett stort ljud som kombinerar kraften av 10 W med två passiva membran som ger rik och djup bas.

För användare som vill fördubbla ljudupplevelsen finns möjligheten att koppla ihop två SRS-X11 med varandra. ”Speaker add”–funktionen ger antingen dubbel ljudstyrka i ”double mode”, eller delar ljudsignalen för äkta stereoljud i ”stereo mode.”

Med ett inbyggt, uppladdningsbart batteri som räcker ca 12 timmar3 går det att njuta av musiken hela dagen.

SRS-X11 kommer att finnas tillgänglig från och med april 2015. För att passa varje användares smak och stil finns högtalaren i fem olika färger (svart, vit, rosa, blå och röd). Dessutom medföljer ett silikonband så att SRS-X11 enkelt går att ta med.

SRS-X33: Enastående ljudkvalitet i kompakt format
Med sina 185x60x59mm är SRS-X33 20 procent mindre än föregångaren, SRS-X3, samtidigt som den enastående ljudkvaliteten är oförändrad. Den är perfekt för att njuta av musik i sommarsolen och tack vare det inbyggda uppladdningsbara batteriet som varar 12 timmar4 går det att lyssna hela dagen.

Det 2-kanaliga högtalarsystemet har en sammanlagd effekt på 20W och dubbla passiva membran som ger djupare basåtergivning och möjligheten att skruva upp volymen utan risk för distorsion.

SRS-X33 kommer att finnas tillgänglig från och med maj 2015 i svart, vitt, rött och blått.

SRS-X55: Högtalaren för varje situation
SRS-X55 kombinerar snygg design med en ljudkvalitet som når en helt ny nivå för kompakta högtalare. Med 2.1-kanaligt ljud, dubbla passiva membran, en uteffekt på 30W och uppladdningsbart batteri som varar i 10 timmar passar systemet perfekt på hemmafesten.

SRS-X55 kommer att finnas tillgänglig från och med maj 2015 i svart och vitt.


Tillgänglighet och prisinformation
SRS-X11 finns tillgänglig för försäljning från och med april 2015. SRS-X33 och SRS-X55 finns tillgänglig för försäljning från och med maj 2015. 

SRS-X11850 SEK
SRS-X331 600 SEK
SRS-X552 000 SEK


1 Bluetooth A2DP, SBC(328kbps,44.1kHz)
2 Högkvalitativt trådlöst ljud möjliggörs med LDAC-kompatibla musikenheter, exempelvis NW-ZX2 Wallkman®. NWZ-A15 Walkman® kommer att bli kompatibel med en uppdatering av den fasta programvaran som blir tillgänglig i april 2015.
3 Batteritid med Bluetooth® påslagen. Batteritiden kan variera beroende på användning.
4
Batteritid med Bluetooth® påslagen. Batteritiden kan variera beroende på användning.

Genom att erbjuda en integrerad underhållningsupplevelse med sina elektronikprodukter, mobiltelefoner, musik, filmer, spel och Sony Entertainment Network har Sony en unik position på marknaden och är en ledande tillverkare av konsumentprodukter. Sony är kända för sina audiovisuella produkter för både konsument- och proffsmarknaden, såsom, tv:n BRAVIA™ LCD High Definition (HD), kompaktkameran Cyber-shot™, videokameran Handycam®, “α” (Alpha) DSLR-kameran, XperiaTM Tablet och mp3-spelaren Walkman®, och professionell utrustning för HD-inspelning.

För mer information om Sony Europe, besök http://www.sony-europe.com eller www.sony.net för Sony Corporation.

Sony, WALKMAN, Cyber-shot, Handycam, BRAVIA och Xperia är registrerade varumärken eller varumärken som tillhör Sony Corporation. Övriga varumärken eller registrerade varumärken tillhör respektive ägare.

Bifogade filer

PDF-dokument