Följ Sony Sverige

Sonys nya mediemottagare för bilen XAV-AX8050D och XAV-1500

Pressmeddelande   •   Sep 05, 2019 13:15 CEST

  • Res på ett smart och säkert sätt medan du fokuserar på vägen med de nya XAV-AX8050D och XAV-1500, Sonys senaste mediamottagare för bilen
  • XAV-AX8050D har en stor 8,95-tums skärm och 1-DIN-installation, ett fäste som är justerbart i tre riktningar, den senaste anslutningen för smartphones och även DAB-radiomottagare
  • XAV-1500 har WebLink Cast[1] för spegling av smartphones på en 6,2-tums uppdaterad pekskärm med antireflexbehandling

Sony lanserar idag nya mediemottagare för bilen, XAV-AX8050D och XAV-1500, som har några av de mest avancerade och fantastiska skärmarna hittills. Nytt ljud och ett stort antal funktioner gör dem säkrare och smartare att använda, vilket förbättrar din körupplevelse.

XAV-AX8050Ds tydliga och responsiva pekskärm med antireflexbehandling

Att leta efter vägbeskrivningar eller byta musik kommer inte längre att distrahera körningen med den nya ljudmottagaren i bilen. Njut av XAV-AX8050Ds stora pekskärm på 8,95 tum med Antireflexbehandling

XAV-AX8050D har ett unikt och robust skärmfäste, som är justerbart i tre riktningar och med flexibel installation för rätt lutning, höjd och djup, så att det passar dina behov, ditt fordon och dina körpreferenser.[2] Komfort och enkelt handhavande går hand i hand med Sonys nya ljudmottagare för bilen, så att distraktioner minimeras.

Förbättrad smartphone-anslutning

XAV-AX8050D kommer med Apple CarPlay som integrerar sömlöst din iPhone med bilens mediadisplay och kontrollverktyg. Det gör det möjligt för användaren att ringa samtal, spela musik, skicka och ta emot meddelanden, få vägbeskrivningar optimerade för trafiken och mycket mer samtidigt som föraren kan fokusera på vägen.

Android Auto i XAV-AX8050D är designat med säkerhet och bekvämlighet i åtanke och är ett enklare sätt att använda en smartphone via bilens mediadisplay. Med Google Assistant on Android Auto kan föraren vara fokuserad, uppkopplad och underhållen, samtidigt som uppsikten hålls på vägen och händerna på ratten, med hjälp av röststyrningen.[3]

WebLink Cast - WebLink är en plattform för appar som är designade speciellt för fordon. Genom att använda din Android- eller iOS-enhets anslutningsfunktioner är det nu möjligt att spegla din smartphoneskärm på XAV-AX8050Ds skärm.

Var din egen ljudorganisatör

XAV-AX8050D har också ljudoptimering med hög kvalitet så att föraren kan göra sina egna justeringar och skapa ett ljudfält som är idealiskt.

DSO (Dynamic Stage Organizer) skapar ett mer omslutande ljud som om det fanns högtalare på instrumentbrädan. EXTRA BASS-funktionen överröstar motorbrus och ger ett kraftfullt och tydligt ljud oavsett volym.

XAV-X8050D är också kompatibelt med musikfiler i FLAC format, vilket är ett format där musik är komprimerat utan att kvaliteten försämrats. XAV-X8050D kan spela upp FLAC-filer med upp till 24-bitars djup och samplingsfrekvens på 48 kHz[4].

Utöver detta har XAV-X8050D 3-preout. 5-voltssignalen ger tydligare ljud med mindre distorsion när huvudenheten är ansluten till en förstärkare för akustisk expanderbarhet.

Omfattande funktioner när de är som bäst

Med den anmärkningsvärt snabba väckningsfunktionen i XAV-X8050D är du redo att ta dig ut på vägarna så fort du slår på tändningen.[5]

Om du har en bakkamera installerad kan du även se den bilden på skärmen, tillsammans med anpassningsbar vägledning som hjälper dig att backa på ett säkert sätt.

XAV-1500 kommer att revolutionera din körupplevelse

Spegla din smartphone-skärm på XAV-1500 med WebLink Cast och anslut via Bluetooth för handsfree-samtal och trådlös ljudströmning.

6,2-tumsskärmen har lättare pekstyrning och förbättrad bild tack vare pekskärmens antireflexbehandling. Den är dessutom en elegant detalj i din bil, enkel att installera och tar lite plats.

XAV-AX8050D-modellen kommer finnas tillgänglig från november 2019.

XAV-1500-modellen kommer finnas tillgänglig från november 2019.

För mer Sony-nyheter, besök http://presscentre.sony.eu/

[1] Weblink är ett registrerat varumärke som tillhör Abalta Technologies, Inc. i USA och ett varumärke i övriga länder. Appkompatibilitet kan variera beroende på region. För krav på operativsystem för smartphones, se: https://www.albatech.com/weblinkfaq.

[2] När du installerar, säkerställ tillgänglighet till fordonets originalutrustning och se till att enheten inte hindrar förarens synfält.

[3] Google och Android Auto är varumärken som tillhör Google LCC.

[4] Avkodningsbara filegenskaper Reproduktion genom linjär PCM-omvandling till 24 bit/44,1 kHz.

[5]Mindre än 6,5 sekunder. Tiden är uppmätt ungefärligen tills säkerhetsvarningen visas.

Om Sony Corporation

Sony Corporation är ett kreativt underhållningsföretag på en solid grund av teknik. Från spel och nätverkstjänster till musik, bild, elektronik, halvledare och finansiella tjänster fyller Sony världen med känslor genom kreativitet och teknik. För mer information, besök http://www.sony.net/