Följ Sony Sverige

Sonys nya flaggskepp Xperia 1 II - världens första1 smartphone med upp till 20fps2 AF/AE-spårning och 5G

Pressmeddelande   •   Feb 24, 2020 08:45 CET

  • Trippelkamera som är utvecklad tillsammans med Sonys Alpha-teknologi och ZEISS-kalibrerad optik särskilt framtagen för Xperia med 3D iToF.
  • Industriledande autofokus med seriebildstagning på 20 bilder per sekund (fps2) med beräkningar3 på 60 gånger per sekund4 för AF/AE och ögon-autofokus i realtid4 för människor och djur5.
  • Cinematography Pro ”powered by CineAlta” som kan spela in i flera bildhastigheter och erbjuder fler manuella inställningar, såsom touch autofokus och anpassad vitbalans, för att förbättra din filmfotografiska upplevelse.
  • 21:9 CinemaWide 6,5” 4K HDR OLED-skärm6 ger enastående färgexakthet med skaparläget Creator mode ”powered by CineAlta”.
  • Titta på film med Dolby Atmos-ljud, anpassat i samarbete med Sony Pictures Entertainment, som ger en multidimensionell surroundljudupplevelse.
  • Ljudkvalitet i linje med artisters intentioner där ljudet har blivit anpassat i samarbete med Sony Music Entertainment, stereo fronthögtalare och nya 360 Reality Audio7 med unik avkodningshårdvara för optimerad ljudkvalitet.
  • Nästa generations 5G och Qualcomm Snapdragon 865 5G Mobile Platform, med högkapacitetsbatteri på 400mAh och trådlös laddning för optimal hastighet och prestanda.

Sony stärker ytterligare sin Xperia-serie med sin första flaggskeppsmodell anpassad för 5G. Xperia 1 II är byggd för snabbhet och för att du enkelt ska kunna skapa och njuta av innehåll genom att dra nytta av marknadsledande teknik från Sonys portfölj av produkter och tjänster såsom:

  • -Seriebildtagning med 20 bilder per sekund (fps)2 med AF/AE-beräkningar3 på 60 gånger per sekund4 från Sonys Alpha-kameror med utbytbara objektiv.
  • -Skaparläge och bioinspelningsfunktionen Cinematography Pro ”powered by CineAlta” från Sonys professionella affärsdivision.
  • -X1 for mobile baserat på teknik från BRAVIA TV.

- Xperia 1 II sammanfattar Sonys syfte att vara ett kreativt underhållningsföretag genom att dra nytta av det bästa av Sonys prisbelönta teknik i en enhet som förhöjer upplevelsen av att skapa, dela eller njuta av innehåll, säger Mitsuya Kishida, chef för Sony Mobile Communications. Sony har en unik position med vår breda portfölj. Med 5G kan vi ta dessa kreativa erfarenheter ännu längre. Xperia med 5G tar din mobila upplevelse till nästa nivå.

Fånga snabba ögonblick på bild

Utrustad med Sony Alphas industriledande autofokus har den nyutvecklade trippellinskameran stöd för avancerad fototeknik samt ZEISS-optik särskilt kalibrerad för Xperia 1 II, där ZEISS T* ytbehandling bidrar till en utsökt rendering och kontrast genom reducering av reflektioner.

Xperia 1 II använder teknik utvecklad för Alphas utbytbara objektivkameror och erbjuder kontinuerlig AF som ger AF/AE-beräkningar med 60 gånger per sekund.

Detta möjliggör världens första1 AF/AE-spårning för höghastighetsfotografering upp till 20 bilder per sekund (fps), vilket är särskilt användbart för att fota rörliga motiv som barn eller djur5 och snabba rörelser vid sport. Fokusera och följ objektet med hög precision och fånga avgörande stunder som du inte vill missa. Dessutom finns funktionen ögon-autofokus i realtid4, som låser fokuset på motivets öga för fantastiska porträttbilder, nu tillgängligt för både människor och djur.

Xperia 1 II:s snabba fokus fungerar även i mörka ljusförhållanden och ger kvalitetsbilder i utmanande miljöer tack vare fyra tekniker som fungerar tillsammans: Dubbla fotodiodsensorer8, ett autofokussystem som täcker nästan 70 procent av sensorn9, 3D iToF-sensor10 och en ny stor 1/1.7” Exmor RS för mobilsensorer9 som gör den 1,5 gånger så känslig jämfört med tidigare modell, vilket resulterar i snabbare och mer precist AF i mörkare ljusförhållanden.

Trippellinskameran ger en fantastisk mångsidighet med tre brännvidder: 16mm/24mm/70mm. Nya Photography Pro ”technology from Alpha” tillför ett gränssnitt som är anpassat för Alpha-fotografer med manuella inställningar för ISO, slutartid och mer.

Imaging Edge for Mobile kopplar samman Xperia 1 II till Sonys Alpha-kameror11 så att du kan använda telefonen som en fjärrkontroll, som kan styra komposition, fokus, ISO-känslighet och andra inställningar. Det gör det även möjligt för användaren att skicka bilder fotograferade med en Alpha kamera till Xperia 1 II för färg- och nyansgranskning med precision på expertnivå.

Cinematography Pro ”powered by CineAlta” stöder nu 2K 120fps 10 bit HDR med hög bildfrekvens12 och Cinematic 21:9 4K HDR-inspelning med 24/25/30/60fps13 förstärker kinematografiska upplevelsen. Touch AF, manuella inställningar för exponering vid metering, nivåmätare och förbättrade vitbalansinställningar ger ökad möjlighet för manuell styrning och det unika intelligenta vindfiltret från Sony reducerar brus och ljud från vind för en klar ljudinspelning.

Smart och kraftfull

Xperia 1 II drivs av ett högkapacitetsbatteri på 4000mAh med snabbladdning som laddas upp till 50% på bara 30 minuter14 samt har även Qi sladdlös laddning för en snabb batteri-boost när du är på språng. Sony fortsätter att utveckla teknik som förbättrar batteriets livslängd och hållbarhet vilket även inkluderar AI-styrda ’Battery Care’ som anpassar sig efter din personliga rutin.

Låt dig fångas av underhållning

Oavsett om du lyssnar på musik eller tittar på film är Xperia 1 II anpassad för en häftig underhållningsupplevelse. Med teknik för minskad rörelseoskärpa som motsvarar en 90Hz-skärm och reducerad bildfördröjning för en klarare bildkvalitet. Tillsammans med Dolby Atmos-ljud anpassat i samarbete med Sony Pictures Entertainment är resultatet en multidimensionell surroundljudsupplevelse.

Genom att dra nytta av Sonys erfarenhet i ljud både via hårdvara och i musikbranschen har Xperia 1 II utvecklats för en autentisk musikupplevelse med ljud framtaget i samarbete med Sony Music Entertainment.

Lyssnarupplevelsen tas vidare ännu ett steg när världens första15 smartphone med 360 Reality Audio optimerar ljudkvaliteten när du lyssnar på musik via musik- och underhållningsplattformen TIDAL16. Musik i hög kvalitet kan åtnjutas genom fronthögtalarna, med trådlösa hörlurar eller hörlurar med sladd via 3,5mm-ingången. Avancerade ljudinställningar har reducerat överhörning till omärkbara 20dB – över 90% lägre än hörlurskoppling med USB-C.

Förutom High-Resolution och High-Resolution Wireless Audio17 introducerar Xperia 1 II DSEE Ultimate. Tekniken använder AI för att automatiskt förbättra ljudfrekvenser och överföringshastighet i realtid vilket ger varje låt ett så nära högupplöst ljud som möjligt. Det fungerar både med trådlösa hörlurar, hörlurar med sladd och med både lokal eller strömmad musik.

Spela på språng

Njut av en obegränsad vy av ditt spel på 21:9-skärmen. PlayStation 4:s DUALSHOCK 417 Wireless Controller gör spelandet roligare när du är på språng. Systemet är nu också kompatibelt med Call of Duty: Mobile från Activision. Dessutom kan du njuta av en optimerad Call of Duty: Mobil spelupplevelse som är ett samarbete med Qualcomm Snapdragon Elite Gaming.

Game Enhancer, en funktion som först introducerades med Xperia 1 för att förbättra spelupplevelsen på mobilen, har blivit förbättrad i och med Xperia 1 II. Den kommer nu att stödja Competition Set som låser spelappen på skärmen och gör Xperia till en enhet med spelfokus, till och med för tävlingsmatcher inom E-sport. Dessutom har skärmens touch-hastighet förbättrats jämfört med Xperia 1 för att ge den ultimata spelupplevelsen på mobilen.

Få ut det mesta av 5G

Xperia 1 II är byggd för höga hastigheter och anpassad för 5G. Genom att dra nytta av Sub-6 GHz nätverksstöd kan Xperia 1 II ge ständig tillgång till innehåll av hög kvalitet.

Qualcomm Snapdragon 865 5G Mobile Platform och Snapdragon X55 5G Modem-RF system ger dig möjlighet att spela, fånga, multitaska och ansluta med en hastighet på multi-gigabit 5G och förbättrad prestanda med 25% snabbare CPU och GPU än tidigare modell.

Med IP65/68 vattentålighet19 och Corning Gorilla Glass 6 på båda sidor är Xperia 1 II både tålig och vacker i designen.

Xperia 1 II kommer att finnas tillgänglig i svart och lila i Europa och levereras med Android 10 från och med våren 202020.

Tillbehör

Du kan även köpa ett matchande skal till din Xperia 1 II. Xperia 1 II Style Cover View skyddar inte bara din telefon utan visar även tid, datum, notiser och batteri – även när den är stängd. Xperia 1 II Style Cover with Stand är ett smidigt fodral med integrerat stöd så att du bekvämt kan titta på film, spela spel eller likande. Båda skalen finns tillgängliga i svart och lila för att matcha färgen på din Xperia 1 II.

[1] Xperia 1 II's är den första smartphone med en kamera som har 20 fps AF/AE kontinuerlig fotografering med spårning. BIONZ X för mobil beräknar kontinuerligt AF/AE upp till 60 gånger/sekund för att producera foton i fokus vid 20 fps.Verifierad av Strategy Analytics 'SpecTRAX Service mot de publicerade kameraspecifikationerna för över 14 000 smartphones. Korrekt från och med den 23 februari 2020.

2 Upp till 20fps serietagning med AF/AE finns tillgänglig för 24mm-kamera. 16mm och 70mm-kamera kan ta bilder upp till 10fps AF/AE. Denna funktion kan användas med ”Photography Pro”. Effektiv när drivläget är ”Hi” Effektiv när slutartiden är 1/100 sekund eller snabbare. Det kan variera beroende på fotomiljön. Maximum för fps beror på fotomiljön samt inställningarna.

3AF: Autofokus, AE: Autoexponering

4 Effektiv med ett mångsidigt 24mm objektiv. Funktionen kan användas med “Photography Pro”. Effektiv när slutartiden är 1/60 sekunder eller snabbare. Kan variera beroende på fotomiljö.

5 Exakt fokus kanske inte uppnås med vissa motiv vid specifika situationer och det fungerar inte med alla typer av djur.

6 Displayförhållanden kan variera beroende på innehållsformatering.

7 360 Reality Audio kräver en prenumeration på en kompatibel musiktjänst online. Villkor och kostnader hos tredje part kan tillkomma.

8 Dual Photo Diode finns tillgänglig för 16mm och 24mm-kameror.

9 Finns tillgänglig för 24mm-kamera.

10 För avstånd på upp till 5m. För video fungerar 3D iTOF-sensor för 70mm.

11 Besök Sonys webbplats för en lista över kompatibla kameror.

12 Videoklipp som filmats i 120fps hög bildfrekvens kommer att spelas in och upp i slowmotion. Slowmotion-effekten varierar beroende på FPS hastighet såsom x2 x4 x4.8 x5.

13 Begränsningar för inspelningstid gäller. Uppspelningskvalitet beror på plattformens och enhetens skärmegenskaper.

14 Laddar upp till 50% på bara 30 minuter (via användning av 21W USB PD-laddare, säljs som ett separat tillbehör).

15 Verifierad av Strategy Analytics 'SpecTRAX Service mot de publicerade specifikationerna för display för över 14 000 smartphones. Korrekt från och med den 23 februari 2020.

16 Villkor från tredje part, konton samt kostnader kan tillkomma. Tjänstens tillgänglighet kan variera beroende på marknad.

17 High-resolution Audio och High-Resolution Audio Wireless kräver kompatibla hörlurar.

18. DUALSHOCK®4 och XD mount säljs separat. Hur väl den fungerar med olika speltitlar kan variera.

19 Xperia 1 II är vattentålig och skyddad mot damm, så oroa dig inte om du står ute i regnet eller om du vill skölja av smuts under kranen, men kom ihåg att alla ingångar och portar måste vara ordentligt stängda. Enheten ska inte vara helt under vatten eller exponeras för havsvatten, saltvatten, klorerat vatten eller andra vätskor. Missbruk och felaktig hantering av enheten ogiltigförklarar garantin. Enheten har testats under Ingress Protection rating IP65/68. För ytterligare information besök: https://support.sonymobile.com/global-en/dm/waterresistant/. Xperia 1 II har en USB-port utan lock för anslutning och laddning. USB-porten måste vara helt torr innan enheten laddas.

20 Tillgänglighet varierar beroende på land. 

Om Sony Corporation

Sony Corporation är ett kreativt underhållningsföretag på en solid grund av teknik. Från spel och nätverkstjänster till musik, bild, elektronik, halvledare och finansiella tjänster fyller Sony världen med känslor genom kreativitet och teknik. För mer information, besök http://www.sony.net/