Följ Sony Sverige

Sonys nya A8 4K HDR OLED TV nu tillgänglig

Pressmeddelande   •   Maj 11, 2020 14:00 CEST

A85

8 miljoner självlysande pixlar av OLED-panel kombinerat med rörelse- och ljudteknik för en tittarupplevelse i toppklass

Sony meddelar idag att deras nya linje av TV-apparater A8 4K HDR OLED nu är tillgängliga i handeln i Europa. Den nya linjen inkluderar bland annat Sonys allra senaste innovationer inom bildbehandling och ljud.

A8-serien karaktäriseras av kraften i bildprocessorn X1 Ultimate, som analyserar bilddata med högsta möjliga precision för att få ut den intensiva kontrasten i OLED-skärmen med ren svärta och högkvalitativ ljusstyrka för en mycket realistisk tittarupplevelse. Teven har också Sonys Pixel Contrast Booster, som stärker färger och kontraster i ljusa områden på skärmen, så man kan uppleva scener med realistiska skuggor och nyanser, större djup, fin yta och den typ av rena svarta kontraster som endast kan uppnås via OLED. Och för första gången någonsin, för en OLED-TV, ingår Sonys egna teknik X-Motion Clarity, som förfinar snabba frekvenser i realtid för en tydligare och mer följsam bild. Rörliga bilder kontrolleras med yttersta precision för att minimera suddighet så att bilderna förblir sanningsenliga utan att förlora ljusstyrkan under snabba scener.

A8-serien fortsätter leverera Sonys uppslukande audiovisuella upplevelse med hjälp av Acoustic Surface Audio, som omvandlar TV-skärmen till en högtalare. Ett innovativt manövreringsorgan bakom skärmen vibrerar på ett diskret sätt för att skapa ljud så att det du hör kommer från den plats på skärmen där ljudet i scenen uppstår, exempelvis dialog från karaktärer eller motorljud från en bil. Denna funktion kombineras fint med Sonys superslimmade design där skärmen möter den allra yttersta kanten på teven för en uppslukande och störningsfri tittarupplevelse. För att ge lite extra kraft till tittarupplevelsen finns två diskret integrerade subwoofers placerade på baksidan av teven för att skapa ett mer dynamiskt och bastungt ljud – perfekt för actionfilmer och musik.

Den nya A8-serien inkluderar också Netflix Calibrated Mode. Denna funktion är speciellt utvecklad för att alltid kunna njuta av Netflix produktioner i studiokvalitet, precis så som de var skapade för att upplevas. A8-modellerna inkluderar också IMAX Enhanced, som skapar en uppslukande underhållningsupplevelse i hemmet genom högkvalitativ färg, kontrast, klarhet och ljud, där man utnyttjar möjligheterna i produktioner skapade för IMAX till fullo.

Sonys A8 4K HDR OLED TV-apparater har också Ambient Optimization, en ny teknik som optimerar bild- och ljudkvalitet i alla olika miljöer. Den justerar automatiskt bildens ljusstyrka utifrån ljuset i rummet, vilket innebär en ökad ljusstyrka i ljusa rum och en minskad ljusstyrka i mörkare rum för att skapa en bättre tittarupplevelse. Den upptäcker till och med objekt i rummet, som gardiner och möbler som kan absorbera eller reflektera ljud, och finjusterar akustiken så att ljudet inte påverkas.

A8-serien innehåller Android TV med Google Assistant[1], Google Play Store och inbyggd Chromecast, som gör att användare enkelt har tillgång till innehåll, tjänster och enheter via dess omfattande plattform. Sonys klassiska användargränssnitt för menyer och röststyrning har också förbättrats för att göra dem enklare att använda. Enheter som har Google Assistant[2] och Amazon Alexa[3] kan användas för att spela upp och hantera YouTube-videos via Google Home, eller byta kanal och ändra volym genom Amazon Alexa. Användare av Apple AirPlay 2 kan strömma filmer, musik, spel och foton direkt till sin TV från sin iPhone, iPad eller Mac. Teknik från Apple HomeKit gör det enkelt för användare att på ett säkert sätt kontrollera sin TV från sin iPhone, iPad eller Mac[4].

Priser och tillgänglighet

TV-apparaterna A8 4K HDR OLED är nu tillgängliga till följande utgångspriser:

KD-55A8 (55”): 23 000 SEK

KD-65A8 (65”): 34 000 SEK

Sony A8 4K OLED TV: Huvudsakliga funktioner

Skärmstorlekar: 65 och 55 tum

 • Bildprocessorn X1 Ultimate, ger den ultimata 4K HDR-upplevelsen med följande tekniker: Object-based Super Resolution, Object-based HDR remaster, Super Bit Mapping 4K HDR och Dual database processing.
 • Pixel Contrast Booster - åtta miljoner självlysande pixlar och Sonys panelkontroll för OLED som ger en berikad visuell upplevelse med en aldrig tidigare skådad svärta, äkta färgåtergivning och bred betraktningsvinkel.
 • X-Motion Clarity för OLED: Denna revolutionerande och hyllade teknik från Sony finns nu tillgänglig för OLED. Tekniken förfinar snabba frekvenser i realtid och ger en enastående sportupplevelse med en otrolig uppdateringsfrekvens för en ljusare, tydligare och följsambild.
 • Två subwoofers förbättrar Acoustic Surface Audio
 • Kompatibel med Dolby Vision och Dolby Atmos
 • Nya Ambient Optimization optimerar bild- och ljudkvalitet i alla olika miljöer. Den justerar automatiskt bildens ljusstyrka till ljuset i rummet, vilket innebär en ökad ljusstyrka i ljusa rum och en minskad i mörka rum för att skapa en bättre tittarupplevelse.
 • TRILUMINOS Display återskapar subtila nyanser av färg, ljus och gradering från videolinsen till vardagsrummet.
 • Fungerar med Smart Speakers, inklusive enheter med Google Home och Amazon Alexa.
 • Enkel anslutning till ett brett urval av enheter med Apple AirPlay 2, HomeKit, Amazon Alexa-aktiverade enheter och smarta högtalare.
 • Snabb åtkomst till en mängd innehåll och tjänster med Android TV
 • Netflix Calibrated Mode ger en äkta biokänsla för den bästa tittarupplevelsen på Netflix. Tekniken har utvecklats av Sonys ingenjörer för bildkvalitet i samarbete med Netflix färgexperter, för att skapa bildkvalitet på nästintill samma nivå som den som går att finna på mastermonitorer som används vid filmproduktion.
 • Inkluderar IMAX Enhanced, som skapar en uppslukande underhållningsupplevelse i hemmet genom högkvalitativ färg, kontrast, klarhet och ljud, där man utnyttjar möjligheterna i produktioner skapade för IMAX till fullo.
 • Custom Mode förser tillsammans med Sonys andra kalibrerade visningslägen en mängd olika visningsalternativ för att passa tittarens smak samtidigt som man inte tappar innehållskaparens vision.

[1]Funktionernas tillgänglighet beror på land samt tillgänglighet av kompatibla produkter.

[2]Google Home (säljs separat) kompatibel med Sony Android TV:s. Kräver kompatibla enheter anslutna till samma trådlösa hemnätverk. Ladda ner Google Home-appen från iPhone App Store eller Google Play. Med förbehåll för tredje parts appvillkor. Användaren måste länka kompatibla enheter för att styra funktionen. När nedladdningen är klar kan Google Home-funktionen anslutas till Sony-enheten för att få åtkomst till röststyrningsfunktionen.

[3]Amazon Alexa-aktiverade enheter (säljs separat) kompatibla med Sony Android TV:s. Amazon-konto krävs. Prenumerationer kan krävas för att komma åt visst innehåll. Kompatibla enheter kräver internetuppkoppling. Amazon, Echo, Alexa och alla relaterade logotyper är varumärken som tillhör Amazon.com, Inc. eller dess dotterbolag.

[4]Apple AirPlay 2 och HomeKit-funktioner kommer vara tillgängliga på FY19-modellerna ZF9, AF9, ZG9, AG9, XG95 och XG85 (85”, 75”, 65” och 55”) och FY20-modellerna ZH8, A9, A8, XH95, XH90, XH85, XH81 och XH80. AirPlay 2 och HomeKit- funktioner kräver en iOS-enhet med iOS 12.3 eller senare eller en Mac med macOS 10.14.5. Apple, AirPlay, HomeKit, iPhone, iPad, Mac, och macOS är varumärken som tillhör Apple Inc., registrerade i USA och andra länder. Firmware-uppdatering krävs via nätverk.

Om Sony Corporation

Sony Corporation är ett kreativt underhållningsföretag på en solid grund av teknik. Från spel och nätverkstjänster till musik, bild, elektronik, halvledare och finansiella tjänster fyller Sony världen med känslor genom kreativitet och teknik. För mer information, besök http://www.sony.net/