Följ Sony Sverige

Sonys kraftfulla och kompakta 48 tums A9 4K HDR OLED-tv finns nu att förbeställa

Pressmeddelande   •   Jul 24, 2020 09:00 CEST

Åtta miljoner självlysande pixlar från OLED-panelen kombinerat med revolutionerande rörelse- och ljudteknik för en toppklassig tittarupplevelse i ett kompakt 48 tumsformat

Sony meddelar idag att den nya MASTER Series A9 4K HDR OLED TV nu kan förbeställas i Europa. Med A9 förenas Sonys förstklassiga innovationer inom bildbehandling och ljud för en slående, robust audiovisuell upplevelse förpackad i en kompakt 48 tums-tv som passar även det mindre vardagsrummet.

Sonys bildprocessor X1 Ultimate är kärnan i A9s effekt – den analyserar exakta bilddata för att få fram den intensiva kontrasten från OLED med svärta, maximal ljusstyrka och mycket realistiska bilder. Tv:n har också Pixel Contrast Booster, som förbättrar färg och kontraster i ljusa områden så att du kan njuta av scener fulla av naturtrogna färger och nyanser, mer djup, fin struktur och den svärta som bara OLED kan ge. A9 har dessutom Sonys egen X-Motion Clarity-teknik integrerad, vilket säkerställer att även snabba frekvenser förblir smidiga och tydliga. Rörliga bilder kontrolleras exakt för att minimera oskärpa för verklighetstrogna bilder med mindre ljusförlust under frekvenser med hög hastighet.

Nya A9 upprätthåller Sonys vision att leverera en uppslukande ljudupplevelse med hjälp av Acoustic Surface Audio, som förvandlar tv-skärmen till en högtalare. En innovativ motor bakom skärmen vibrerar diskret för att skapa ljud så att det du hör är från platsen i scenen där handlingen sker, såsom en dialog från karaktärer eller motorljud från en bil. Detta går i linje med Sonys supertunna One Slate-design där skärmen möter kanten på tv:n och gör att du kan fördjupa dig i bilden utan distraktion. En kraftfull subwoofer är subtilt integrerad på baksidan av tv:n för att skapa mer dynamiskt, bastungt ljud – perfekt för actionfilmer och musik.

Den nya A9-tv:n är även utrustad med Netflix Calibrated Mode. Det här läget har utvecklats speciellt för att erbjuda Netflix-innehåll och återge bilder i studiokvalitet. Med Netflix Calibrated Mode bevaras skaparens vision och avsikt. A9 är också en IMAX Enhanced-produkt, redo att möta färg, kontrast, klarhet och ljud av hög kvalitet, vilket gör att du kan njuta av en uppslukande underhållningsupplevelse i hemmet som utnyttjar IMAX Enhanced-innehåll.

Sonys MASTER-serie A9 4K HDR OLED TV har Ambient Optimization, en ny teknik som optimerar bild- och ljudkvalitet i alla olika miljöer. Den justerar automatiskt bildens ljusstyrka utifrån ljuset i rummet, vilket innebär en ökad ljusstyrka i ljusa rum och en minskad ljusstyrka i mörka rum för en perfekt tittarupplevelse. Den upptäcker till och med objekt i rummet, som gardiner och möbler som kan absorbera eller reflektera ljud, och finjusterar akustiken så att ljudet inte påverkas.

A9 har Android TV med Google Assistant[1], Google Play Store och inbyggd Chromecast, vilket ger användarna enkel åtkomst till innehåll, tjänster och enheter via sin omfattande plattform. Sonys ursprungliga användargränssnitt för menyer och röstkontroller är också förbättrade för enklare daglig användning. Med aktiverade Google Assistant[2]- och Amazon Alexa[3]-enheter kan du spela upp och styra videor från YouTube med Google Home eller ändra kanal eller volym med Amazon Alexa. Med Apple AirPlay 2-användare kan strömma filmer, musik, spel och foton till deras tv direkt från deras iPhone, iPad eller Mac. Apple HomeKit-tekniken ger ett enkelt och säkert sätt för användare att styra sin tv från sin iPhone, iPad eller Mac[4].

Pris och tillgänglighet

Sony MASTER Series A9 4K HDR OLED TV går nu att förbeställa i ett antal utvalda länder i Europa och förväntas bli fullt tillgänglig på alla europeiska marknader i slutet av augusti för ett cirkapris på 20 000 SEK.

Sony MASTER Series A9 4K HDR OLED TV: nyckelfunktioner

Storleksmodell: 48 tum

 • Den nyligen adderade storleken på 48 tum möter konsumenternas efterfrågan på en mindre OLED-TV med premiumkvalitet.
 • Litet och centralt placerat aluminiumstativ ger användare möjligheten att placera tv:n på ett mindre utrymme.
 • Erbjuder bildkvalitet i premiumklass i ett mindre format.
 • Inkluderar Sonys premiumfunktioner för OLED, inklusive Picture Processor X1 Ultimate, Pixel Contrast Booster och Acoustic Surface Audio.
 • X-Motion Clarity för OLED: Denna revolutionerande, mycket hyllade teknik från Sony finns nu tillgänglig för OLED. Tekniken förfinar snabba frekvenser i realtid och ger en enastående sportupplevelse med en otrolig uppdateringsfrekvens för en ljusare, tydligare och följsam bild.
 • Nya Ambient Optimization optimerar bild- och ljudkvalitet i alla olika miljöer. Den justerar automatiskt bildens ljusstyrka till ljuset i rummet, vilket innebär en ökad ljusstyrka i ljusa rum och en minskad i mörka rum för att skapa en bättre tittarupplevelse.
 • TRILUMINOS Display reproducerar de subtila nyanserna av färg, ljus och gradering från videolins till vardagsrum.
 • Kompatibel med Dolby Vision och Dolby Atmos.
 • Fungerar med smarta högtalare, inclusive Google Home och Amazon Alexa.
 • Enkel anslutning till ett brett urval av enheter, inklusive Apple AirPlay 2 och HomeKit.
 • Snabb åtkomst till en mängd innehåll och tjänster med Android TV
 • Netflix Calibrated Mode garanterar en tittarupplevelse av biokvalitet på Netflix. Netflix Calibrated Mode, utvecklat av Sonys bildkvalitetsingenjörer i samarbete med Netflixs färgforskare, levererar en bildkvalitet i likhet med den hos en mastermonitor som används som standardreferens i filmproduktionsstudior.
 • IMAX Enhanced-produkt, redo att möta färg, kontrast, klarhet och ljud av hög kvalitet. Trösta dig med vetskapen om att du kommer kunna njuta av en uppslukande underhållningsupplevelse hemma på den här tv:n som utnyttjar IMAX Enhanced-innehåll fullt ut.
 • Anpassat läge, tillsammans med Sonys andra kalibrerade visningslägen, ger olika visningsalternativ som passar kundens smak och samtidigt bevarar skaparens vision.

[1]Funktionens tillgänglighet beror på land och tillgänglighet av kompatibla produkter.

[2] Google Home (säljs separat) kompatibel med Sonys TV:s drivs av Android TV. Kräver kompatibla enheter anslutna till samma trådlösa hemnätverk. Ladda ner Google Home-appen från iPhone App Store eller Google Play. Med förbehåll för tredje parts appvillkor. Användaren måste länka kompatibla enheter för att styra funktionen. När nedladdningen är klar kan Google Home-funktionen anslutas till Sony-enheten för att få åtkomst till röststyrningsfunktionen.

[3] Amazon Alexa-aktiverade enheter (säljs separat) kompatibla med Sonys TV:s drivs av Android TV. Amazon-konto krävs. Prenumerationer kan krävas för att komma åt visst innehåll. Kompatibla enheter kräver internetuppkoppling. Amazon, Echo, Alexa och alla relaterade logotyper är varumärken som tillhör Amazon.com, Inc. eller dess dotterbolag.

[4] Apple AirPlay 2 och HomeKit-funktioner kommer att finnas tillgängliga på FY19-modellerna ZF9, AF9, ZG9, AG9, XG95 och XG85 (85”, 75”, 65”och 55”) och FY20-modellerna ZH8, A9S, AH8, XH95, XH90. AirPlay 2 och HomeKit-funktioner kräver en iOS-enhet som kör iOS 12.3 eller senare eller en Mac som kör macOS 10.14.5. Apple, AirPlay, HomeKit, iPhone, iPad, Mac och macOS är varumärken som tillhör Apple Inc., registrerat i USA och andra länder. Firmware-uppdatering krävs via nätverket.

Om Sony Corporation

Sony Corporation är ett kreativt underhållningsföretag på en solid grund av teknik. Från spel och nätverkstjänster till musik, bild, elektronik, halvledare och finansiella tjänster fyller Sony världen med känslor genom kreativitet och teknik. För mer information, besök http://www.sony.net/