Följ Sony Sverige

Sony World Photography Awards presenterar nya kategorier till 2020

Pressmeddelande   •   Jun 04, 2019 08:00 CEST

Cletus Nelson Nwandike, Nominerad i kategorin Still Life, 2019 Sony World Photography Awards

Bidrag till den 13:de upplagan av den internationella fototävlingen Sony World Photography Awards kan nu skickas in till www.worldphoto.org.

För att lyfta vikten av miljöfrågan kommer tävlingen år 2020 innehålla en helt ny kategori för professionella fotografer som kommer att ha temat miljö. Ungdomstävlingen kommer ha ett nytt format för att engagera unga fotografer världen över.

Nya möjligheter för unga fotografer

Den nya ungdomstävlingen kommer att ge fotografer i åldrarna 12–19 år möjligheten att skicka in upp till tre singelbilder varje månad under juni-december 2019. Varje månad kommer ha ett nytt tema och juryn kommer att utse en vinnare och en nominerad för varje månad. De 7 månatliga vinnarna kommer sedan tävla om utnämnandet ”Årets Ungdomsfotograf”.

Förutom tävlingarna för professionella och unga fotografer, kommer Sony World Photography Awards även inkludera tävlingarna Open, som utnämner de främsta singelbilderna i tio olika kategorieroch Student, för fotografistudenter från hela världen. De nationella tävlingarna kommer även hållas i över 60 länder för att lyfta lokala fototalanger.

Viktiga datum 2020

●Ungdomstävlingen: Sista dagen varje månad juni-december, 2019.

●För studenter: 29 november, 2019.

●Open / Nationella tävlingarna: 7 januari, 2020.

●Professionella fotografer: 11 januari, 2020.

För press:

Om Sony Corporation

Sony Corporation är ett kreativt underhållningsföretag på en solid grund av teknik. Från spel och nätverkstjänster till musik, bild, elektronik, halvledare och finansiella tjänster fyller Sony världen med känslor genom kreativitet och teknik. För mer information, besök http://www.sony.net/