Följ Sony Sverige

Sony utökar utbudet av Lens-Style-kameror

Pressmeddelande   •   Sep 03, 2014 16:45 CEST

Utvecklar konceptet med utbytbara objektiv

  • ILCE-QX1 med stor APS-C size Exmor™-sensor, BIONZ X™-processor och avancerade kamerafunktioner med utbytbar objektivfattning för E-fattning/A-fattning1
  • ILCE-QX1 kommer med ett kit för perfekta selfies samt bilder som tas under- och ovanifrån eftersom det vinklas i alla riktningar
  • DSC-QX30 med 30x optisk zoom och Optical SteadyShot-teknik
  • Enkel smartphone-styrning med nya PlayMemories Mobile App version 5.0
  • Två nya färger för DSC-QX10

Sonys senaste Lens-Style-kameror kombinerar spontanitet och enkel delning av bilder via smartphone med samma bildkvalitet och kreativa möjligheter som i en premiumkamera.

Anslut kameran till en smartphone med hjälp av Wi-Fi. Tack vare  firmwareuppgraderingar för QX100- och QX10-kamerorna2 samt förbättringar av appen PlayMemories Mobile är hastigheten för One-touch-anslutning med NFC snabbare än någonsin, för alla Lens-Style-kameror. Hastigheten är till och med ännu snabbare för användare med senaste Xperia-telefonerna3.

Alla Lens-Style-kameror är lätta att använda med den senaste uppdateringen av Sonys gratisapp PlayMemories Mobile version 5.0 för smartphones med Android och iOS. Ett nytt användargränssnitt förenklar fotoupplevelsen och gör fotografering med en hand mycket enklare. Att ta bilder med telefonen är mer intuitivt tack vare ett rutmönster på skärmen som nu finns i appen. En GPS lägger till platsinformation till bilderna som överförs automatiskt till smartphonen medan man fotograferar4. Kamerans slutare kan nu styras från pekskärmen och med automatiskt överföring till telefonen går det att dela bilderna direkt.

ILCE-QX1
Nya ILCE-QX1 gör det möjligt för mer avancerade fotografer att använda sina uppskattade E-fattnings-objektiv. Välj ett favoritobjektiv – zoom, vidvinkel, tele eller makro – och var kreativ med kontroll över exponering, fokus och fotograferingslägen.

Kamerans APS-C size Exmor CMOS-sensor med 20.1 megapixlar fångar felfritt  alla detaljer, precis som man kan förvänta sig av en mycket större kamera. Den kompletteras med Sonys avancerade BIONZ X-processor som nu har förbättrad områdesspecifik brusreducering. Upplev skillnaden, fantastiska bilder med mindre brus även vid fotografering i svagt ljus.

Den stora sensorn i QX1 skapar profesionella "bokeh"-effekter med mjuk oskärpa i bakgrunden – något som smartphones inte kan erbjuda.

Såväl kräsna fotografer som vanliga användare blir bortskämda med en mängd andra premiumfunktioner. Superior Auto känner igen flera olika scener – som landskap eller porträtt i motljus – och justerar kamerainställningarna för förstklassigt resultat utan krångel. Fotografer som tycker om efterredigering kan fota RAW-bildfiler med QX1, och som den första Lens-Style-kameran någonsin har QX1 en popup-blixt för att lysa upp porträtt, mörka interiörer och nattscener.

LCS-QXA Case och Strap Kit i snygg, brun läderlook ger en känsla av lyx. QX1 skyddas med ett urval av möjligeter för axelrems- eller bältesmontering.

DSC-QX30
Vid fotografering med smartphone kan kraftigt inzoomade bilder vara ett bekymmer, ofta leder det till korniga bilder och kameraskakningar när man försöker fånga stora motiv. Den kompakta DSC-QX30 ger klara och tydliga bilder med hjälp av en kraftfull 30x optisk zoom, samtidigt som Optical SteadyShot bildstabilisering hjälper till att eliminera oskärpa.

Zooma enkelt från vidvinkel 24mm till omfångsrika 720mm5 motsvarande vid tele (30x zoom), för närbilder av motiv 40 meter bort. Clear Image Zoom förstorar dessutom motiv till en massiv 60x-förstoring utan att offra upplösning i antal pixlar.

Kraftfull zoom kombineras med Lock-on AF och snabb serietagning på upp till 10 bilder per sekund, för att fånga snabba rörelser med skarpa ögonblicksbilder. Den filmar även fantastiska Full HD-videos med 60p bildhastighet med bara ett knapptryck6.

De två nya Lens-Style-kamerorna är båda kompatibla med Sonys bärbara RM-LVR17 och RM-LVR2V8 Live View Remote-kontroller9. De handledsmonterade fjärrkontrollerna låter användaren titta på foton och ta bilder från upp till fem anslutna kameror samtidigt – perfekt för inspelningar från flera vinklar.

Nya färger för DSC-QX10
Samtidigt finns QX10 nu i två nya, trendiga färger för att matcha dagens smartphones. Förutom svart och vit går det att välja färgstark rosa eller kopparfinish för snyggare fotografering.

ADP-FSK1
Medan Sonys Lens-Style-kameror erbjuder flexibel fotografering, ger tillbehöret ADP-FSK1 fler möjligheter för fotografering. Detta Free Angle Shooting Kit, följer med som standard för ILCE-QX1, innehåller en tiltadapter och ett grepp för fotografering från låga eller höga vinklar eller för att ta selfies utan ansträngning. 

Cirkapriser och tillgänglighet
Lens-Style-kamerorna QX1 och QX30 och de nya färgvariationerna av QX10 finns tillgänglig från slutet av september.

Modell:cirkapris:
DSC-QX10
2 000 SEK
DSC-QX100
4 000 SEK
DSC-QX30
2 900 SEK
ILCE-QX1
2 900 SEK

Sonys presscenter:
http://press.sony.se/


För tekniska specifikationer, vänligen se bifogad PDF. 
                                                                                           

1 Kräver LA-EA4 adapter för A-mount-objektiv

2 DSC-QX100, DSC-QX10

3 För att kontrollera kompatibilitet med Xperia-telefoner, besök www.sony.com

4 Platsinfo finns inte lagarade i bilderna i kameran

5 Motsvarande 35 mm (bildformat 4: 3)

6  Ett minneskort måste sättas i kameran för videoinspelning, kontinuerlig fotografering, samt vissa andra fotograferingslägen

7 Programversion 2.0 eller senare

8 Levereras med HDR-AZ1VR, HDR-AZ1VB och HDR-AZ1VW

9 Dessa tillbehör är tillval

10 Motsvarande 35 mm (bildformat 4: 3)

11 Uppnås genom att använda overlay seriebildstagning

12 Nätadapter AC-UD10 medföljer ej

Genom att erbjuda en integrerad underhållningsupplevelse genom sina elektronikprodukter, mobiltelefoner, musik, filmer, spel och Sony Entertainment Network har Sony en unik position på marknaden och är en ledande tillverkare av konsumentprodukter. Sony är kända för sina audiovisuella produkter för både konsument- och proffsmarknaden, såsom, tv:n BRAVIA™ LCD High Definition (HD), kompaktkameran Cyber-shot™, videokameran Handycam®, “α” (Alpha) DSLR-kameran, XperiaTM Tablet och mp3-spelaren Walkman®, och professionell utrustning för HD-inspelning.

För mer information om Sony Europe, besök http://www.sony-europe.com eller www.sony.net för Sony Corporation.

Sony, WALKMAN, Cyber-shot, Handycam, BRAVIA och Xperia är registrerade varumärken eller varumärken som tillhör Sony Corporation. Övriga varumärken eller registrerade varumärken tillhör respektive ägare.

Bifogade filer

PDF-dokument