Följ Sony Sverige

Sony utökar sitt sortiment av 4K HDR-TV:s med nya X- och A-serien

Pressmeddelande   •   Jan 05, 2017 02:00 CET

KD-65A1

På CES-mässan i Las Vegas presenterade Sony nya produktserier av HDR-TV som utformats för att ge ännu större ljusstyrka och högre kontrast. De nya BRAVIA-TV-apparaterna utnyttjar 4K HDR (High Dynamic Range)-innehåll på bästa sätt tack vare kombinationen av Sonys unika bildprocessor och bildskärmsteknik.

HDR-världen har kraftigt expanderats med tillkomsten av videostreamingtjänster, 4K UHD Blu-ray, och nyligen med HDR-spelande på PlayStation® 4. Mer än någonsin tidigare spelar noggrann bildbehandling en avgörande roll i leveransen av bild i enlighet med filmskapares och spelutvecklares avsikter. 4K HDR Processor X1™ Extreme från Sonys flaggskepp Z-serien har uppmärksammats för sin förmåga att producera levande bilder med utmärkt struktur, djup, färg och kontrast, vilket inneburit ett betydande steg framåt för HDR. Nu introducerar Sony 4K HDR Processor X1 Extremes styrka till en bredare publik i och med lanseringen av två nya serier TV-apparater.

Den nya XE93-serien har utrustats med en förbättrad bakbelyst LED-teknik Slim Backlight Drive+, tillsammans med X1 Extreme processor. Den ger en mer precis nedtoningskontroll än Slim Backlight Drive. Med sin fyrkantiga LED-struktur och X-tended Dynamic Range™ PRO lokal nedtoning och boosting-teknik, får den överlägsen ljusstyrka och exceptionell kontrast. Den kommer att leverera tio gånger mer XDR-kontrast*2 jämfört med en konventionell LED-TV.

För att ge ett bredare urval av 4K HDR-skärmar introducerar Sony 4K HDR OLED TV som ”BRAVIA OLED”. A1-serien erbjuder en helt ny visuell upplevelse med kombination av överlägsen bildkvalitet från OLED med X1 Extreme, världens första ljudanläggning i en storbilds-TV*1, och dess unika framkant inom form.

Tack vare över åtta miljoner självlysande pixlar hos OLED berikas A1-serien med oöverträffad svärta, autentisk färg, klarhet, samt vid betraktningsvinkel. X1 Extreme styr med precision det stora antalet pixlar och utökar OLEDs kapacitet att leverera en fantastisk 4K HDR-bild.

BRAVIA OLEDs innovationer slutar inte där. A1-serien är världens första storbilds-TV*1 som kan avge ljud direkt från skärmen. Genom att dra nytta av strukturen i OLEDs bakgrundsbelysning, har Sony utvecklat en ny Acoustic Surface™-ljudteknik som kan ge ljud som kommer direkt från själva skärmen. Det möjliggör en perfekt förening mellan bild och ljud som är ouppnåeligt med konventionella TV-apparater. Det ger en bred bild- och ljudsynkronisering även utanför sidorna. Tillsammans med OLEDs breda betraktningsvinkel erbjuder A1-serien en proffsig visuell och ljudmässig upplevelse, oavsett visningsläge.

TV-apparaterna finns tillgängliga i butik i vår.

A1 Series (77”, 65”, and 55” Class model) 4K HDR OLED TV

XE94 Series (75” Class model) 4K HDR TV

XE93 Series (65” and 55” Class models) 4K HDR TV

XE90 Series (75”, 65”, 55”, and 49” Class models) 4K HDR TV

XE85 Series (75”, 65”, and 55” Class models) 4K HDR TV

XE80 Series (55”, 49”, and 43” Class models) 4K HDR TV

WE75 Series (49” and 43” Class models) Full HD HDR TV

WE66 Series (49” and 40” Class models) Full HD HDRTV

WE61 Series (32” Class model) Full HD HDRTV

RE45 Series (40” Class model) Full HD HDR TV


För mer information, vänligen kontakta:

Lene Aagaard, PR Communications Manager, Sony Electronics Nordic

+45 43 55 7292 / lene.aagaard@eu.sony.com

Bifogade filer

PDF-dokument