Följ Sony Sverige

En månad kvar till Sony World Photography Awards

Pressmeddelande   •   Dec 05, 2017 09:00 CET

Den elfte upplagan av Sony World Photography Awards närmar sig och nu är det bara en månad kvar till anmälningsfönstret stänger. För att uppmärksamma detta släpper skaparna av evenemanget, World Photography Organisation, i dag ett nytt urval av bidrag från den öppna tävlingen. Bilderna är inskickade från fotografer världen över och föreställer allt från fantastiska flygfoton till intima porträtt och vilda djur.

Sony World Photography Awards är känt av många som en av världens ledande fototävlingar, där många av de tidigare vinnarna slagit igenom globalt efter tävlingen.

– Segern i Sony World Photography Awards gav min karriär rejäl boost. I dag kan jag resa världen över och arbeta med det jag brinner för, säger yrkesfotografen och Sony-ambassadören Christian Åslund, som vann 2013 i kategorin Bästa kampanj. 

Alla nya bidrag finns tillgängliga på www.worldphoto.org/swpa.

Deadline och jury

2018 års jury kommer att utse en vinnare från året i respektive kategori:

Öppna tävlingen: bästa foto
Ungdomstävlingen, 12–19 år: bästa foto
Nationell tävling: bästa foto
Deadline: 4 januari, 2018.

Yrkesfotograf: årets bildserie
Deadline: 11 januari, 2018.

Sony World Photography Awards 2018 – tävlingar och kategorier

  • Kategorier för yrkesfotografer:
  • Architecture / Contemporary Issues / Creative / Current Affairs & News / Discovery / Landscape / Natural World & Wildlife / Portraiture / Sport / Still Life
  • Öppna kategorier: Architecture / Culture / Enhanced / Motion / Landscape & Nature / Portraiture / Still Life / Street Photography / Travel / Wildlife

  • Ungdomskategori: Brief of “My Environment”
  • Nationell tävling:
    Alla bidrag hämtas från den öppna tävlingen

Se fullständig kategoribeskrivning här.

Juryn består av Mike Trow, bildchef på engelska Vogue, och Zelda Cheatle, kurator. Läs mer om juryn här.

Nyckeldatum

Urvalslistan för samtliga kategorier kommer att presenteras den 28 februari, där vinnarna i den öppna och i den nationella tävlingen kommer att presenteras den 20 mars. Vinnaren i Årets Fotograf och vinnarna i yrkes-kategorierna kommer att presenteras den 19 april.

Priser och utställning
Prispotten är fördelad så att 25 000 dollar går till Årets fotograf och 5 000 dollar till vinnaren i den öppna tävlingen. Alla vinnare i respektive kategori belönas med den senaste Digital Imaging-utrustningen från Sony. Utöver det så får vinnarna i yrkes-kategorierna även flyga till London för att delta i den stora vinnarmiddagen som äger rum torsdagen den 19 april.

Alla vinnande bidrag kommer tillsammans med bidragen i urvalslistan att ställas ut på Somerset House i London mellan den 20 april och den 6 maj. Där kommer även nya verk från tidigare vinnare att ställas ut, exempelvis från Martin Parr (2017), RongRong&inri (2016), Ellion Erwitt (2015) och Mary Ellen Mark (2014).

Bilder från den öppna tävlingen finns tillgängliga för nedladdning på https://press.worldphoto.org.For further information please contact:
Jill Cotton / Emma Double, World Photography Organisation
press@worldphoto.org / +44 (0)207 886 3043