Följ Sony Sverige

Sony presenterar Xperia 5 II, en kompakt Xperia med 5G som tar fotografering, gaming och underhållning till nästa nivå

Pressmeddelande   •   Sep 17, 2020 09:00 CEST

  • Snabb kamera utformad med prisad teknik från Sonys Alpha-kameror som ögon-AF1 i realtid för både människor och djur i en seriebildstagning på 20 bilder per sekund2 (fps) med AF/AE-beräkningar på 60 gånger per sekund3.

  • Världens första 4K HDR 120fps slow-motion-inspelning i en smartphone4 som kan filma och spela upp i upp till 5x slow-motion vid inspelning med 24 bilder per sekund.

  • 21:9 CinemaWide 6.1” FHD+ HDR OLED-skärm5 ger dig en otrolig färgreproduktion med Creator-läget ”powered by CineAlta”.

  • Byggd för spel med en skärm som har 120Hz uppdateringsfrekvens6, 240Hz Motion blur reductionsamt 35% förbättrad touch-respons7 jämfört med tidigare modell (Xperia 5).

  • Nästa generations 5G-uppkoppling8, Qualcomm Snapdragon 865 5G Mobile Platform och högkapacitetsbatteri på 4000mAh med snabbladdning för optimal hastighet och prestanda.

  • Perfekt storlek fullspäckad med Sonys senaste teknik, inklusive 5G, i en kompakt ergonomisk design (Bredd: 68mm x Djup: 8mm) som enkelt ligger i din hand eller ficka.

17 September 2020, Xperia 5 II kompletterar den redan intressanta Xperia-familjen med Sonys andra 5G-kompatibla smartphone i kompakt design och med hög prestanda.

Xperia 5 II har många av de ledande funktionerna från Xperia 1 II, som en trippelkamera med ZEISS- kalibrerad optik särskilt framtagen för Xperia 5 II. Med mobilen ingår även Photography Pro med teknik från Sonys Alpha-kameror för snabb och exakt AF/AE. Cinematography Pro ”powered by CineAlta” ger liknande parametrar och färginställningar som professionella filmskapare har, samt en 21:9 CinemaWide-skärm för en häftig tittarupplevelse. Xperia 5 II har dessutom ljudfunktioner som High-Resolution Audio, en 3,5mm ljudingång, stereo-fronthögtalare samt en Qualcomm Snapdragon 865 5G Mobile Platform. Med 120Hz uppdateringsfrekvens och rörelseavläsning på 240Hz får du dessutom den jämnaste och mest exakta spelupplevelsen.

– Sonys historia har sin bakgrund i teknik- och ingenjörskonst, och vår produktportfölj har utökats till att även inkludera underhållning, musik, film, spel och mycket mer, säger Mitsuya Kishida, VD, Sony Mobile Communications. Med vår unika bakgrund är Xperia-smartphones packade med funktioner från Sonys avancerade teknik, i ett litet kompakt format. Det visar verkligen vår passion för att tänja på gränserna för vad som är möjligt.

Fånga perfekta porträtt och händelser med fokus

Likt Xperia 1 II är Xperia 5 II utformad med teknik från Sonys Alpha-kameror för knivskarpt resultat. Perfekta porträtt är inte alltid poserade och när det gäller att skapa klara, spontana fotografier kommer Eye AF i realtid till sin rätt. Oavsett om du fotograferar människor eller djur [1] i rörelse så ser Eye AF i realtid till att den mest uttrycksfulla delen av ett ansikte hamnar i fokus, även om ett öga är täckt eller om personen rör sig i hög hastighet.

Xperia 5 II fångar de ögonblick du inte vill missa genom att erbjuda seriebildtagning med autofokus med beräkningar på 60 gånger per sekund, vilket möjliggör fotografering och lagring av 20 bilder (20fps) med hög precision, exakt fokus och optimerad exponering.

Den mångsidiga trippelkameran med tre brännvidder (16mm/24mm/70mm) fångar både vackra landskap och porträtt. ZEISS-optiken är särskilt kalibrerad för Xperia 5 II, där ZEISS T* ytbehandling bidrar till en utsökt rendering och kontrast genom reducering av reflektioner. Kvalitetsbilder kan fotograferas i svagt ljus med 1/1,7-tums sensor och brusreducering med Bionz X för mobil.

Dessutom ger Cinematography Pro “powered by CineAlta” fler möjligheter för filmiskt berättande med dramatisk slow-motion, vilket gör den till världens första 4K HDR 120fps slow-motion-inspelning i en smartphone. Den spelar även in i 21:9-format med 24/25/30/60fps9 som ger filmiskt uttryck. Samtidigt använder telefonen Sonys unika och intelligenta vindfilterteknik, som är en prisbelönt ljudsepareringsteknik, för att reducera störande vind för en klarare ljudinspelning.

Ta spelandet med dig

Kombinationen av Xperia 5 II:s premiumfunktioner för underhållning gör den till ett mobilt kraftpaket för gaming. 21:9-skärmen tar dig djupare in i spelet och en Game enhancer, ultrasnabb prestanda, 120Hz uppdateringsfrekvens samt med 240Hz rörelseuppdatering ger Xperia 5 II dig stora fördelar i spelet.

21:9-skärmen är bredare än vanliga skärmar, och visar mer av spelet – så att du kan se dina motståndare innan de ser dig. Det ger dig inte bara en obegränsad spelyta på skärmen med 120Hz uppdateringsfrekvens, utan gör även att objekt i snabb rörelse renderas klart och tydligt för en optimal spelupplevelse. Xperia 5 II har dessutom Motion blur reduction med en otrolig uppdateringsfrekvens på 240 gånger per sekund för en skarp bild.

För spel som kräver snabb fingertryckning så har Xperia 5 II stöd för 240Hz-rörelseuppdatering, vilket är 4 gånger mer än på föregående modell10. Det innebär att du får en precis kontroll när systemet tar in effekten av din handling vid exakt det ögonblick du avsett.

Spelförstärkaren ”Game Enhancer” erbjuder en rad funktioner och inställningar som hjälper dig att förbättra ditt spelande och bidrar till allt fler vinster med ”Competition set.” Du kan dessutom dela dina bästa händelser med hjälp av skärmdumpar och ljud eller videoinspelningar. HS Power Control ger dig även möjlighet att spela längre och undvika överhettning.

För att ta ditt spelande ytterligare en nivå kan du ansluta en PlayStation4 DUALSHOCK411 Wireless Controller och spela Android-spel med en mer autentisk spelupplevelse. Xperia är dessutom den officiella smartphonen för Call of Duty Mobile World Championship Tournament 2020. Oavsett om du bara spelar för spelandets skull eller om du satsar på att ta hem den vinnande titeln, kommer Xperia 5 II erbjuda en optimerad kvalitetsupplevelse med sin unika anpassning i samarbete med Qualcomm Snapdragon Elite Gaming.

Underhållning som får plats i fickan

Xperia 5 II är perfekt för filmälskare med sin 21:9 CinemaWide 6.1” FHD+ HDR OLED-skärm utan flärp (notch). Dessutom kan du med 5G-uppkoppling ladda ner och strömma innehåll snabbare än någonsin. Färgreproduktionen är inspirerad av teknik från Sonys professionella utrustning som används i Hollywood-produktioner och skaparläget Creator mode “powered by CineAlta” ger liv till bilderna precis som skaparen avsett. ”X1 for mobile engine” tar remaster-teknik från BRAVIA HDR för att förstärka kontrast, färg och klarhet på alla typer av innehåll du tittar på. Uppdateringsfrekvensen på 120Hz ger dig samtidigt en smidig användarupplevelse.

Xperia har nu blivit synonymt med otrolig ljudkvalitet och det samma gäller för Xperia 5 II. Kolla på en film med ljud från Dolby Atmos, i samarbete med Sony Pictures Entertainment. Även musik låter bättre med ljud anpassat tillsammans med Sony Music Entertainment för att erbjuda en autentisk lyssnarupplevelse. Avkodningshårdvaran i 360 Reality Audio optimerar ljudkvaliteten när du lyssnar på musik via den globala musik- och underhållningsplattformen TIDAL12. Nya TIDAL-prenumeranter får 3 månader med TIDAL Hi-Fi free vid köp av Xperia 5 II13 inklusive 360 Reality Audio-upplevelsen.

Musik i hög kvalitet kan åtnjutas genom stereofronthögtalarna eller när du lyssnar med hörlurar, trådlöst eller med 3,5mm-ingången. Ljudingången erbjuder tydligare ljudseparering mellan höger och vänster och reducerar överhörning till omärkbara 20dB – mer än 90% lägre än hörlurskoppling med USB-C.

Förutom High-Resolution och High-Resolution Wireless Audio14, erbjuder Xperia 5 II även DSEE Ultimate som förhöjer kvaliteten av digital musik med hjälp av AI.

Kraftpaket i kompakt format

Med en bredd på endast 68mm och bara 8mm djup, är Xperia 5 II som skräddarsydd för en-hands-användning.

Xperia 5 II har dessutom ett högkapacitetsbatteri på 4000mAh med snabbladdning som laddar mobilen upp till 50% på bara 30 minuter15.

Byggd för snabba hastigheter kan Xperia 5 II ansluta till supersnabba 5G-nätverk vilket ger dig möjlighet att njuta av nedladdningar av hög kvalitet och störningsfri strömning. Qualcomm Snapdragon 865 5G Mobile Platform och Snapdragon X55 5G Modem-RF-systemet ger dig den kraft du behöver för att spela spel, multi-taska och koppla upp dig som aldrig förr med multi-gigabit 5G-hastighet och förbättrad prestanda med 25% snabbare CPU och GPU jämfört med den tidigare modellen.

Xperia 5 II har även IP65/68-vattentålighet17 och Corning Gorilla Glass 6 på båda sidor, vilket gör dess design lika tålig som vacker.

Pris och tillgänglighet

Xperia 5 II finns i färgerna svart, blå och grå och kommer komma med Android 10 från 20 oktober 202018 för ett rekommenderat cirkapris på 8 990 SEK. 

Exakt fokus kanske inte uppnås med vissa motiv vid specifika situationer och det fungerar inte med alla typer av djur.

Maximal fps beror på fotomiljö och inställningar. Seriebildstagning med upp till 20fps med AF/AE är tillgängligt för 24mm-kameran. 16mm- och 70mm-kameran kan fotografera upp till 10fps AF/AE.

3 Effektiv med ett mångsidigt 24mm-objektiv. Funktionen kan användas med “Photography Pro”. Effektiv när slutartiden är 1/60 sekunder eller snabbare. Kan variera beroende på fotomiljö.

4 Xperia 5 II:s främsta kamerafunktion, filminspelning med 4KHDR 120fps slow-motion. Verifierad av Strategic Analytics’ SpecTRAX Service jämfört med publicerade kameraspecifikationer för över 17 500 smartphones, 17 september 2020. Begränsningar för inspelningstid gäller. 4K HDR 120fps är tillgängligt på Cinematography Pro på 24mm-kameran.

5 Displayförhållanden kan variera beroende på innehållsformatering.

6 Funktionen kan variera beroende på innehåll, speltillgänglighet och kompabilitet.

7 240Hz Motion blur reduction är en ”Game enhancer”-funktion. Uppdateringsfrekvensen på 120Hz lägger till en svart bild mellan varje bild för att ge motsvarande visuell effekt som uppdateringsfrekvens på 240Hz. Resultatet är skarpa bilder med marginellt minskad ljusstyrka. Funktionen kan variera beroende på innehåll, speltillgänglighet och kompabilitet.

8 5G-nätverk beror på marknad och operatör

9 Begränsningar för inspelningstid gäller.

10 Tidigare modell: Xperia 5

11 DUALSHOCK 4 och XD mount säljs separat. Kompabilitet kan variera med speltitlar.

12 Villkor från tredje part, konton samt kostnader kan tillkomma. Tjänstens tillgänglighet kan variera beroende på marknad.

13 Erbjudandet kan innefattas av särskilda villkor, ändras, avbrytas eller upphöra när som och kan kräva avgifter, registrering eller kreditkortsinformation. Erbjudandet gäller endast en gång per person. Kräver att produkten kopplas upp till ett trådlöst nätverk.

14 High-Resolution Audio och High-Resolution Audio Wireless kräver kompatibla hörlurar.

15 Laddar upp till 50% på bara 30 minuter (via användning av 21W USB PD-laddare, säljs som ett separat tillbehör).

16 Simulerat resultat av Sony Mobile Communications Inc, baserat på faktisk användningsprofil genom samma typ av batteri. Batteriets livslängd beror på användningssituation.

17 Denna enhet är vattentålig och skyddad mot damm. Samtliga ingångar och portar måste vara ordentligt stängda. Enheten ska inte vara helt under vatten eller exponeras för havsvatten, saltvatten, klorerat vatten eller andra vätskor så som dryck. Missbruk och felaktig hantering av enheten ogiltigförklarar garantin. Enheten har testats under Ingress Protection rating IP65/68. Sonys enheter som testas för vattentålighet placeras försiktigt i en behållare fylld med kranvatten och nedsänkt till 1,5 meters djup. Efter 30 minuter i behållaren tas enheten upp och dess funktioner testas. Notera att denna modell har en öppen USB-ingång för anslutning och laddning. USB-ingången måste vara helt torr innan enheten laddas.

18 Tid och tillgänglighet kan variera beroende på land. 

Om Sony Corporation

Sony Corporation är ett kreativt underhållningsföretag på en solid grund av teknik. Från spel och nätverkstjänster till musik, bild, elektronik, halvledare och finansiella tjänster fyller Sony världen med känslor genom kreativitet och teknik. För mer information, besök http://www.sony.net/