Följ Sony Sverige

Sony presenterar nya produkter under IFA 2018

Pressmeddelande   •   Aug 30, 2018 13:15 CEST

Under konsumentelektronikmässan IFA i Berlin presenterar Sony en rad nya produkter.

På Sonys presskonferens som hölls torsdagen den 30 augusti 13:00 före IFA:s officiella öppnande, betonade Kenichiro Yoshida, President and CEO för Sony Corporation, att Sony kommer att öka sitt engagemang i såväl kreatörer som användare, vilket ligger helt i linje med företagets inriktning mot att "komma närmare människor”. Han tillade också: "Våra elektronikprodukter spelar en viktig roll i att koppla samman skapare av fantastiskt ljud- och visuellt innehåll med de användare som tycker om det.” Han betonade sedan att "förutom att fånga "verkligheten" genom att använda hifi-ljud- och HD-videoteknik, tror jag att det framöver kommer att bli lika viktigt för Sony att även leverera värde i realtid. Begreppet realtid innefattar såväl ögonblick eller tillfällen som live-lik återgivning.” Ichiro Takagi, Senior Vice President, Home Entertainment & Sound Business, sa sedan: "Med hjälp av de bästa bilderna och det bästa ljud som går att få vill vi förmedla skaparens avsikt och ge användarna den ultimata audiovisuella upplevelsen.” Han annonserade sedan Sonys senaste TV- och ljudprodukter. Slutligen intog Mitsuya Kishida, President of Sony Mobile Communications, scenen för att lansera den nya Xperia-telefonen. Han förklarade också att "Sony Mobile ligger i framkant av Sonys 5G-initiativ med mobilnätsteknik som bidrar till att användare och skapare kommer närmare varandra genom att erbjuda innehåll exakt som skaparen tänkt sig."

En video från presskonferensen kan ses här. www.sony.co.uk/electronics/ifa

Fokusprodukter som visades under IFA

Home Entertainment & Sound
Sony lanserar WH-1000XM3,det senaste tillskottet i den populära Sony 1000X-familjen, som består av helt trådlösa och brusreducerande hörlurar. Den nya modellen tar brusreducering till en ny nivå med den nyutvecklade processorn QN1, som ger cirka fyra gånger bättre resultat än sin föregångare. QN1 parerar inte bara lågfrekvent ljud såsom ljud från flygplan, utan också medel- till högfrekvent ljud såsom gatuljud och röster. Dessutom levererar den interna förstärkaren i processorn QN1 högkvalitativt ljud.

Sony visar också upp de helt trådlösa sporthörlurarna WF-SP900. De vattentäta*1och dammtåliga*2 hörlurarna har ett internt minne. Användare kan på så sätt spela musik från sin smartphone via Bluetooth eller helt utan en enhet, till och med när de simtränar.

I Sonys Signature Series ingår endast de mest avancerade ljudprodukterna, som levererar musik precis på det sätt som är menat. I denna kategori lanserar Sony in-ear-hörlurarna IER-Z1R. IER-Z1R har ett frekvenssvar på upp till 100 kHz för en oöverträffad ljudupplevelse.

I tv-kategorin, lanserar Sony BRAVIA MASTER-serien Sonys MASTER-serie, där tv:s med bildkvalitet i enlighet med filmskaparens vision ingår. AF9 4K OLED, samt ZF9 4K LCD är utrustade med nästa generations bildprocessor, X1 Ultimate, som har cirka två gånger så hög kapacitet jämfört med processorer som premiummodeller är utrustade med idag.

AF9 är utrustad med Pixel Contrast Booster, som maximerar dynamiken och ger en bredare färgåtergivning vid hög ljusstyrka, med fler detaljer och mer textur. Den unika ljudtekniken Acoustic Surface Audio+ ger ytterligare en aktuator i mitten av skärmen, och en extra subwooferkanal, vilket totalt ger den ett 3.2-kanaligt ljudsystem.

XperiaTM Smartphones
Under IFA 2018 presenterar Sony Mobile utvecklingen av Xperia™-familjens innovativa och designdrivna smartphones med tillkännagivandet av Xperia XZ3. Det nya flaggskeppet är byggt på Sonys kompetens inom TV, bildbehandling och spel, i en elegant modern design.

Uppslukande upplevelse – se mer, hör mer, känn mer
Xperia XZ3:s 6-tums QHD+ HDR OLED-skärm, som drivs av Sonys prisbelönta BRAVIA®OLED TV-teknologi, levererar djup svärta, hög kontrast och knivskarp skärpa med levande färger. Allt för att du ska kunna njuta maximalt av dina favoritfilmer, serier och videoklipp. Funktionen X-Reality™ for mobile förbättrar SDR-innehåll till nära HDR (High Dynamic Range) med högre upplösning, bredare färgrymd och förbättrad kontrast – även för streamat innehåll. S-Force Front Surround Sound-högtalarna är nu ännu starkare med 20 procent högre ljudstyrka än hos tidigare modeller. Hi-Res Audio låter dig lyssna på musik i originalinspelningskvalitet, medan DSEE HX skalar upp din komprimerade musik till nära Hi-Res Audio-kvalitet. LDAC garanterar utmärkt trådlös ljudkvalitet. Dynamic Vibration System skapar en unik haptisk upplevelse som förstärker musik, filmer och spel. Du kan bokstavligt talat känna dramatiken i dina händer.

Xperia XZ3 introducerar även det nya användarvänliga gränssnittet Side sense, som med hjälp av AI, ger dig enkel och bekväm tillgång till alla dina favoritappar och inställningar. Genom att dubbelklicka på sidan av din Xperia XZ3 visas de appar du använder mest på skärmen – bekvämt placerade inom räckhåll så att du slipper scrolla för att nå dem. Side sense är utformad för stora skärmar och är designad för att kunna användas med en hand.

Avancerad Motion Eye™-kamera och AI i Xperia
Den nya funktionen Smart launch med AI förbereder omedelbart kameran när du tar upp telefonen i horisontellt läge, så att du aldrig mer behöver missa ett fotoögonblick. Naturligtvis erbjuder även Sonys Motion Eye™-kamera 4K HDR-videoinspelning och Full HD 960fps Super slow motion som hjälper dig skapa dramatiska filmer. Xperia XZ3:s 19MP huvudkamera kompletteras av en uppgraderad 13MP frontkamera som ger dig möjlighet att ta snyggare selfies. De inbyggda skönhets- och bokeh-effekterna hjälper dig skapa kreativa bilder.

Xperia XZ3, med säljstart den 5 oktober, har ett rekommenderat cirkapris på 7 990 SEK och kommer vara bland de första telefonerna som levereras med Android™ 9 Pie. Xperia XZ3 kommer i de fyra färgerna Black, White Silver, Forest Green och Bordeaux Red.

Digital Imaging
DSC-HX99 och DSC-HX95 är de två senaste modellerna i serien Cyber-shot och kommer finnas tillgängliga i Europa från oktober. Båda kamerorna har världens minsta*3 kamerahus och en ZEISS Vario-Sonnar T* 24-720mm*4-zoom vilket möjliggör allt från vid-vinkelfotografering till supertelefoto för fotografering på semesterresan eller till vardags.

Förutom möjligheten att filma i högupplöst 4K*5 har kamerorna även den senaste bildprocessorn som levererar höghastighetsfotografering på upp till 10fps*6 samt en snabb och intelligent autofokus. Andra nya funktioner inkluderar ögon-AF, RAW format, touchfokus/-slutare*7 och inhämtning av platsdata*8 via Bluetooth.

SAP (Seed Acceleration Program)
Klockan FES Watch U är ett resultat av Sonys SAP (Seed Acceleration Program), som initierar startup-projekt och sedan stöttar deras verksamhet. Klockan kommer att finnas tillgänglig i Tyskland, Storbritannien, Frankrike, Italien och Spanien från mitten av september. FES Watch U är en moderiktig klocka som använder e-papper på klockans urtavla och på armbandet. Användare kan byta utseende på dessa med bara en knapptryckning. För att demonstrera de nya möjligheterna med att kombinera teknik och mode kommer Sony också att visa en prototyp av ett par konceptskor, där designen på utsidan och N-loggan kan ändras. Dessa har utvecklats genom att använda New Balance-skorna 247v2.

Mer information om FES Watch U finns här: http://www.sony.co.uk/electronics/fes-watch-u-collection/fes-wa1

Mer information om konceptskornas finns här: https://fashion-entertainments.com/nb247/en/

AI x Robotik
Under mässan kommer den autonoma underhållningsroboten aibo visas upp för första gången i Europa. Sedan den lanserades i Japan, januari 2018, har aibo producerats i över 20 000 enheter och nu i september kommer den även lanseras i USA. Flera olika projekt inom Ai och robotik visar på en stadig utveckling och Sony kommer att fortsätta leverera idéer som öppnar upp för nya tekniska möjligheter genom att kombinera ljud- och bildteknik, sensorer och mekatronik med AI, robotik, mobilkommunikation och mycket mer.

*1: IPX5/8-klassning

*2: IP6X-klassning

*3: Bland digitala kameror med fast objektiv, inbyggd sökare och telefoto 700mm eller mer (bildvinkel motsvarande 35mm), enligt Sonys marknadsundersökning utförd i augusti 2018

*4: Bildvinkel motsvarande 35mm

*5: 3840 x 2160 pixels. Continuous recording time is approx. 5 minutes, and may vary with recording environment.

*6: Med "Continuous shooting mode”: ”Speed Priority Continuous Shooting" och "Image quality: Fine”.

*7: Endast DSC-HX99

*8: Kan anslutas till smartphones via Bluetooth (vid datum för pressmeddelande, 30 augusti 2018): Android smartphones: Android 5.0 eller senare
Phone/iPad: iPhone 4S eller senare/iPad 3e generationen eller senare.


Om Sony Corporation
Sony Corporation är en ledande tillverkare av ljud-, video-, bild-, spel-, kommunikations-, och IT-produkter för konsumenter och professionella användare. Med verksamhet inom såväl musik och bild som interaktiv underhållning har Sony unika möjligheter att vara det ledande företaget inom teknik och underhållning i världen. Sonys totala försäljning under räkenskapsåret som avslutades 31 mars 2018, uppgick till cirka 77 miljarder dollar. Sonys globala webbplats: www.sony.net