Följ Sony Sverige

​Sony presenterar nya produkter och banar väg för framtiden med AI x Robotics, automatiska bildcensorer och mer på CES 2018

Pressmeddelande   •   Jan 09, 2018 02:00 CET

På årets upplaga av CES i Las Vegas kommer Sony att presentera sina senaste produkter, som 4K OLED TV-apparater och trådlösa brusreducerande stereo-hörlurar som gör det möjligt att lyssna på musik i hög kvalitet under träningspasset. Sony kommer även att introducera sina senaste initiativ inom bildsensorer för bilindustin, som kommer att bidra till utvecklingen av självstyrande bilar. Dessutom presenteras artificiell intelligens (AI) x Robotics inklusive den nyligen tillkännagivna underhållningsroboten aibo™, som för första gången kommer att visas upp utanför Japan.

Sony Corporations VD och koncernchef Kazuo Hirai talade på Sonys presskonferens måndagen den 8 januari och sa att ”inom konsumentelektronik tror jag starkt på att det fortfarande finns mycket vi kan göra för att förnya och leverera de mest meningsfulla och kreativa underhållaningsupplevelserna genom våra produkter”.

En video från presskonferensen går att streama på följande URL:

http://www.sony.com/ces2018pr

Huvudprodukter som presenterades på CES

Home Entertainment & SoundDen nya 4K OLED BRAVIA® AF8-serien är utrustad med en 4K HDR bildprocessor X1™ Extreme tillsammans med Sonys unika Acoustic Surface TM -teknik som vibrerar skärmen och matar ut ljudet direkt från TV-skärmen, vilken användes i förra årets hyllade A1-serie. Med den nya designen som gör det möjligt att placera TV:n på ett större antal platser, kompletterar den uppsättningen med andra 4K OLED BRAVIA TV-apparater. AF8 ger en fördjupad och sömlös integrering av bild och ljud.

XF90-serien av BRAVIA 4K LCD TV-apparater kommer också med X1 Extreme. Genom den nya X-Motion Clarity-tekniken styrs rörliga bilder exakt för att minimera oskärpa, och den håller snabba actionscener tydliga och smidiga. Med en stor skärmstorlek på upp till 75 tum1 kan du njuta av action och sport utan att det är suddigt och med hög bildkvalitet.

En prototyp av X1TM Ultimate, nästa generations bildprocessor, kommer också att visas upp på CES. Den har dubbelt så lång bearbetningseffekt i realtid jämfört med den nuvarande X1 Extreme. Genom att ta tillvara på det bästa från både LCD- och OLED-skärmar, vill den leverera den högsta bildkvaliteten i BRAVIAS historia. På eventet kommer en 8K-display med X1 Ultimate visas upp. Kombinerat med Sonys unika bakgrundsbelysningsteknik, visar prototypen av 8K-displayen upp realtidshantering av 8K HDR-innehåll samt en toppljusstyrka på 10 000nits, den högsta i HDR-format.

HT-ZF9 och HT-XF9000 är tunna soundbars som vackert matchar din BRAVIA-TV. Båda soundbars stöder Dolby Atmos® och DTS:X™, de senaste ljudformaten. Utrustad med Sonys banbrytande ”Vertical Surround Engine”-teknik, kan de främre högtalarna i varje modell producera tredimensionell akustik helt själva. HT-ZF9 är i synnerhet världens första 3.1ch-soundbar som stöder Dolby Atmos. 2 Genom att kombinera dem med den Dolby Vision™-kompatibla3 AF8-serien och XF90-serien, samt UBP-X700 4KUltra HD Blu-Ray™-spelaren, ger de en uppslukande upplevelse som blandar 4K HDR-bildkvalitet med det senaste ljudformatet.

WF-SP700N:s trådlösa brusreducerande headset ger en oöverträffad ljudkvalitet som stöder en aktiv livsstil, med världens första4 brusreducerande och stänkskyddande funktioner (IPX4)5bland helt trådlösa hörlurar. Nu kan du ge din fulla uppmärksamhet till träningsformen du utövar och njuta av din favoritmusik utan att behöva oroa dig över yttre ljud, svett eller regnvatten. Ambient Sound-läget låter dig släppa in yttre ljud under träningen och lyssna på musik. Dessutom tillkännagavs WI-SP600N som ett sportcentrerat erbjudande i behind-the-neck-kategorin bland modeller av trådlösa hörlurar.

 • 1.Hanteringsstorlek varierar efter region
 • 2.Från och med 8 januari 2018, enligt forskning från Sony Corporation
 • 3.Dolby Vision kommer att finnas tillgänglig via en framtida firmware-uppdatering
 • 4.Från och med 8 januari 2018, enligt forskning från Sony Corporation, i helt trådlösa hörlurar med IPX4-klass eller högre
 • 5.JIS vattentät skyddsnivå IPX4 indikerar att vattenstänk mot höljet, oavsett från vilken riktning, inte ska ha någon skadlig effekt.
 • 6.Kompabilitet kommer att läggas till genom individuella mjukvaruuppdateringar för 1000X-serien, WH-H900N h.ear on™ 2 Wireless NC (för närvarande tillgänglig för köp), WF-SP700N, WI-SP600N och den nya WH-CH700N.

XperiaTM SmartphonesSony Mobile lanserar Xperia XA2 som kombinerar en 5,2-tums Full HD-skärm med ett 3 300mAh-batteri.

Xperia XA2 har en 23 MP-högkvalitativ huvudkamera med 4K videoinspelning med en maximal ISO 12 800-känslighet (stillbilder) samt en 8 MP 120-gradig supervidvinkel selfie-frontkamera.

Den nya modellen erbjuder en smidig prestanda tack vare Qualcomm® Snapdragon™ 630 Mobile Platform och fingeravtryckssensorn på baksidan. Den har också ett elegant metalliskt utseende tack vare det anodiserade aluminiet på sidorna och den vackert sömlösa designen med en kantlös utformning som tar skärmen mot kanterna.

Modellen kommer att finnas tillgänglig i februari 201810.

Life Space UXLife Space UX-produkter ger dig möjligheten att förvandla utrymmet runt omkring dig och skapa nya upplevelser. Den nya LSPX-A1 4K Ultra Short Throw-projektorn lanseras i USA under våren. Designad för att smälta in, med en konstgjord marmorplatta, halvspegelramad aluminiumram och trähylla, passar denna projektor in i alla levnadsmiljöer. Med sin inbyggda bildteknik kan du njuta av 4K HDR-projektioner på upp till 120 tum genom att placera den nära en vägg, medan Advanced Vertical Drive Technology-kompatibla11-tweeterhögtalaren producerar ljud som resonerar genom hela utrymmet. Till exempel kan du förvandla ditt utrymme genom att projicera bilder av en skog på väggen och lyssna på ljudet av en porlande bäck. Den har också subwoofers för uppslukande ljudupplevelse medan du tittar på en favoritfilm.

Sony kommer också visa upp ”It’s all here”, ett nytt koncept som använder AI-aktiverad innehållsanalys och kartläggning för att visa stora mängder musik, filmer och böcker, för att hitta innehållet som passar dina intressen.

 • 10.Sonys unika högtalardrivteknik. Apparater som är anslutna till änden av vibrationsplattorna skickar vertikala vibrationer i den riktning som ljuder kommer ut, vilket ger ljudvågor för att skapa tydliga toner.

Digital ImagingPå plats kommer CCB-WD1 visas upp. En ny Camera Control Box som expanderar möjligheterna för RX0 (för närvarande tillgänglig). RX0 ger den höga bildkvaliteten RX-serien är känd för i ett vattentät, robust12 och ultrakompakt hus. Dessutom kommer Sony att visa den nya multi-camera13-lösningen för RX0, möjliggjord av CCB-WD1:s användning av en mycket pålitlig kabelanslutning14 eller en mer flexibel trädlös anslutning15 via en åtkomstpunkt. Det APS-C-kompatibla E Mount 18-135mm F3.5-5.6 OSS-zoomobjektivet som presenterades den 4 januari (i San Diego, USA) kommer också att visas upp. Den har en kompakt storlek samtidigt som det håller hög förstoring- och bildkvalitet tillsammans med en ny silverfärgning för den nuvarande α6300-modellen. Dessutom kommer det senaste inom Sonys utbud av digitalkameraprodukter att finnas tillgängligt, inklusive α™, Cyber-shot®, Handycam® och Action Cam liksom FS7 II XDCAM®-minneskamera och andra kameror som är inriktade på film, reklamfilmer och annan professionell användning.

 • 12.Beroende på användningsförhållanden och omständigheter, kan man inte garantera skada, funktionsfel eller vattentät prestanda hos kameran.
 • 13.Avser användningen av flera kameror som fotograferar sekventiella eller samtidiga foton av motivet, från flera synvinklar genom bullet-time, fotografering etc.
 • 14.Beroende på specifikationerna för den utrustning som ska användas, ändras antalet enheter som kan anslutas. Upp till 100 enheter som anslutits har testats (baserat på Sonys test).
 • 15.Systemprogramuppdatering för RX0 och PlayMemories Mobile™ ver.6.2 (planerad att lanseras snart) krävs. Beroende på specifikationerna för åtkomstpunkten, smartphone, surfplatta som ska användas, kan radiovågsmiljön i installationsplatsen ändra antalet enheter som kan anslutas. Upp till 50 enheter som anslutits har testats (baserat på Sonys test).

Game & Network

Njut av en ny PlayStation®VR virtual reality-upplevelse från ”The Last Guardian”-världen, action-äventyrsspelet som visar bandet mellan en ung pojke och en kolossal mystisk varelse vid namn Trico.

Automotive Image Sensors (Concept)

Sonys högkapacitets-bildsensorer ger bilar möjlighet att se i denna presentation som visar möjligheterna att bidra till helt självkörande bilar. Eftersom efterfrågan ökar för teknik som gör det möjligt för bilar att upptäcka sin omgivning i 360 grader under olika körsituationer kan Sonys avancerade bildsensorteknik fånga information om omgivningen snabbare, mer exakt och bättre än det mänskliga ögat. Besök Sonys bås för en titt på vår vision av en framtid med självkörande fordon som använder sensorteknik som överstiger det mänskliga ögat.

AI x Robotics

På sitt företagsstrategimöte i juni 2016 meddelade Sony att företaget skulle sträva efter att kombinera befintliga styrkor inom områden som video- och ljudteknik, sensorer och mekatronik, med AI, robotik, kommunikation och andra element, för att erbjuda nya förslag. Sedan dess har flera projekt uppkommit inom dessa områden. aibo, en autonom underhållningsrobot, är ett sådant projekt. Den kommer att visas upp på CES, för första gången utanför Japan.

 • *Listade produkter är det registrerade varumärket eller varumärken som tillhör Sony eller deras respektive företag.
 • *Google, Google Home och andra relaterade varumärken och logotyper tillhör Google LLC.
 • *Amazon, Alexa och alla relaterade logotyper tillhör Amazon.com, Inc. eller deras dotterbolag.