Följ Sony Sverige

​Sony presenterar ny OLED och uppdaterad serie LCD 4K HDR-TV:s

Pressmeddelande   •   Jan 09, 2018 02:00 CET

Sony lanserar en ny och utökad serie 4K HDR TV:s utformade för att leverera ökad kontrast, färg och klarhet. AF8- och XF90-serierna är de senaste alternativen för att njuta av elegant 4K HDR-bildkvalitet tack vare Sonys patentskyddade innovationer.

Under 2017 introducerade Sony en ny 4K HDR OLED-TV under BRAVIA-namnet för att erbjuda sina kunder ännu fler premiumalternativ vid köp av en TV. BRAVIA OLED A1-serien har blivit extremt väl mottagen av konsumenter och testredaktörer tack vare den innovativa One Slate-designen som kombinerar enastående bildkvalitet med en OLED-skärm samt uppslukande ljud som kommer direkt från själva skärmen via Acoustic Surface™-teknik. Genom att nu bygga vidare på dessa innovationer utökar Sony BRAVIA OLED-serien för att leverera toppklassiga OLED TV-apparater till en bredare publik. Den nya AF8-serien har ärvt Sonys unika 4K HDR-bildprocessor X1™ Extreme och Acoustic Surface-teknik för att ge hög visuell kvalitet och inspirerande ljud.

Som OLED-TV ger AF8-serien en otroligt detaljerad bild med djup svärta, rika och realistiska färger och en exceptionellt bred synvinkel. Sonys expertis inom bildbehandlingsteknik, som sträcker sig mer än ett halvt sekel tillbaka, ger en exakt kontroll över de 8 miljoner OLED-pixlar som ger en oöverträffad 4K HDR-bild. Acoustic Surface-tekniken gör att ljudet kan komma från skärmen och skapa en underhållningsupplevelse med bara en vacker bild tack vare det banbrytande One Slate-konceptet som undviker alla synliga högtalare. Den nya designen med ett minimerat stativ gör att AF8 kan placeras på ett större antal platser.

Samtidigt har Sony utvidgat serien LCD TV:s för att möta de ökade kraven från kunder på ett bredare utbud av premium-4K HDR TV:s med stor skräm. Den nya XF90-serien, utrustad med X1 Extreme-processor, kommer att finnas tillgänglig i skärmstorlekarna 75”, 65”, 55” och 49”.

Sony presenterar också 4K HDR-serierna XF85 och XF80 som kommer att finnas tillgängliga under 2018.

För mer information, vänligen kontakta:

Lene Agaard, PR Communications Manager Sony Electronics Nordic lene.aagaard@eu.sony.com

Mobil: +45 43 55 72 92

Bifogade filer

PDF-dokument