Följ Sony Sverige

Sony lanserar Xperia 10 II, en vattentålig mobil med 21:9-skärm för den ultimata underhållningsupplevelsen

Pressmeddelande   •   Feb 24, 2020 08:45 CET


  • 6,0” OLED-skärm med bildformatet 21:9 och bildoptimering för video
  • Ny trippellinskamera för nya kreativa möjligheter med bättre färghantering och nytt nattläge
  • Förbättrad och slimmad lättviktsdesign på 151g som är vatten- och dammtålig (enligt IP65/IP68) samt har Corning och Gorilla Glass 6 som skyddar telefonen

Idag presenterar Sony Xperia 10 II, en ny mellanklassmodell i portföljen för underhållningsfokuserade smarttelefoner.

- Med Xperia 10 II lyfter Sony in mer teknik än någonsin i sitt mellanklass-segment, säger Masato Nakano, Pan-European Mobile Business Head på Sony. Xperia 10 II har en slimmad lättviktsdesign och ger en fantastisk tittarupplevelse med vår senaste OLED-skärm i 21:9-format.

21:9 OLED-skärm för förhöjd upplevelse

Likt Xperia 10 har Xperia 10 II en 6-tums skärm med bildformatet 21:9. Xperia 10 II har också fått en ny OLED-skärm med TRILUMINOUS-teknik som återfinns i Sonys BRAVIA TV. Det skapar en starkare underhållningsupplevelse som tar dig närmare händelsernas centrum. OLED-skärmen på Xperia 10 II har bildoptimering för video, vilket gör att du kan titta på dina favoritfilmer med mörkare svärta och mer levande färger.

21:9-skärmen möjliggör fler användningsområden unika för Sony. Exempelvis kan du dela på skärmen och ha två appar öppna samtidigt, vilket ger en effektiv användning. Det är nu även möjligt att snabbt skifta mellan dina senast använda och rekommenderade appar för att öka användarvänligheten med multi-window switch. Med Side sense kan du även enkelt få tillgång till dina favoritappar med ett enkelt knapptryck.

Tack vare 21:9-skärmen kan du även ta ditt spelande[1]till en ny nivå med en tittarupplevelse utan begränsningar.

Fånga varje ögonblick med den nya trippellinskameran

Xperia 10 II har kamera med trippellins som erbjuder en 12MP- och två 8MP-objektiv med samma brännvidder som Xperia 1:ultra-vidvinkel (16mm), vidvinkel (26mm) och teleobjektiv (52mm).

Låt kreativiteten för ditt fotograferande flöda och lita på att Xperia 10 II fångar varje ögonblick på ett vackert sätt med den nya och förbättrade färgreproduktionen och Sonys branschledande kunskaper inom digitalt foto. Skapa roliga och vackra bilder med förinställningar för fotografering av mat, porträtt och nattläge, vilket möjliggör högkvalitativa bilder även i dåligt ljus.

Utvidga din kreativitet ytterligare med möjlighet att fotografera i bildformatet 21:9 och filma i 4K-kvalitet.

Vattentålig och med hållbart glas i en lättviktsram

Xperia 10 II passar perfekt i handen med sin smidiga bredd på 69mm, 21:9-skärm och lätta vikt på 151g. IP65/IP68 vatten- och dammtålighet[2] i kombination med Corning Gorilla Glass 6 gör att du kan använda Xperia 10 II i tuffare miljöer utan att behöva oroa dig.

Batteriet på 3 600 mAh möjliggör mer användande av dina favoritappar. Dessutom har telefonen en särskild teknik, Xperia Adaptive Charging, som ökar dess hållbarhet och säkerställer att batteriet inte överarbetas. Batteriet kan laddas till 90%, för att avvakta, och ladda upp till 100% precis innan ditt väckningsalarm startar.

Xperia 10 II har Qualcomm Snapdragon 665 Mobile Platform som är särskilt utvecklat för att ge pålitlig prestanda och snabb uppkoppling.

Med ljudkvalitet från Sony Audio har Xperia 10 II ljudtekniken High-Resolution och High-Resolution Wireless Audio för en autentisk ljudupplevelse, både sladdlöst och via 3,5mm-utgången.

Xperia 10 II kommer i färgerna svart och vit och kommer att finnas tillgänglig på utvalda marknader från våren 2020[3].

Accessoarer

Du kan även köpa till ett matchande skal, Xperia 10 II Style Cover View, som är särskilt designat för Xperia 10 II. Skalet skyddar inte bara din telefon utan visar även tid, datum och notiser, även i stängt läge.

Xperia 10 II finns tillgänglig från slutet av april 2020 till ett rekommenderat pris på 3790 SEK.

[1]Kompabilitet med olika speltitlar kan variera

[2]Xperia 10 II är vattentålig och skyddad mot damm, så oroa dig inte ifall du står ute i regn eller vill spola av smuts. Glöm dock inte att stänga alla portar och skydd. Du bör inte hålla enheten helt under vatten eller exponera den för saltvatten, sjövatten, vatten med klor eller andra

[3]Tillgänglighet kan variera beroende på marknad och/eller operatör.

Om Sony Corporation

Sony Corporation är ett kreativt underhållningsföretag på en solid grund av teknik. Från spel och nätverkstjänster till musik, bild, elektronik, halvledare och finansiella tjänster fyller Sony världen med känslor genom kreativitet och teknik. För mer information, besök http://www.sony.net/