Följ Sony Sverige

Sony lanserar sina senaste innovationer vid 2015 International CES

Pressmeddelande   •   Jan 06, 2015 02:00 CET

Alltifrån överlägsna audiovisuella upplevelser med 4K och High-Resolution Audio till ett växande och varierat utbud av SmartWear-enheter

Idag lanserar Sony Corporation en rad nya produkter under 2015 International Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas. Produkterna väntas finnas till försäljning under 2015.

Sonys filosofi är att vara inspirerande och uppfylla människors nyfikenhet världen över och beröra dem känslomässigt, i linje med det kommer Sonys monter presentera nya produkter och prototyper som lyfter Sonys 4K Ultra High-Definition-teknik, högupplöst ljud (Hi-Res) och SmartWear.

Sony tar nu 4K-upplevelsen till en ny nivå med både TV- och fotoprodukter. Totalt kommer elva nya 4K BRAVIA™ LCD-TV inom tre serier. De tar den hisnande bildkvaliteten som Sonys tidigare produkter haft, tack vare den innovativa 4K Processor X1, till en ny nivå. De nya modellerna av BRAVIA inkluderar världens tunnaste1 serie av TV-apparater (ca 4,9 mm på den tunnaste punkten) samt världens första serie av TV med Hi-Res-kompatibla högtalare2.

Dessutom lanseras flera av Sonys 4K- och Full HD-apparater med Googles senaste version av Android™ för att göra funktionaliteten mellan TV och mobil enklare och bättre än någonsin. Sonys gränssnitt One-Flick Entertainment ger även en unik användarupplevelse med intuitiva svepande rörelser via en touchpad för att komma åt innehåll. Kombinationen av de båda ger användaren ett helt nytt sätt att ta del av innehåll, tjänster och appar via TV.

Sony tar även den nya nivån av 4K-teknik till fotoprodukterna, främst med nya Action Cam som filmar i 4K – ett nytt sätt att filma skarpt, tydligt och verklighetstroget. Sony visar även den senaste 4K Handycam®, 30 procent mindre och 20 procent lättare än den nuvarande modellen3. Den är utrustad med Sonys egenutvecklade Balanced Optical SteadyShot™-teknik.

Sonys breda utbud av nya High-Res kompatibla produkter ger användaren en överlägsen lyssnarupplevese i såväl hemmet som på språng. Sony presenterar totalt tio nya enheter4, inklusive en top-of-the-line Walkman®, hörlurar, trådlösa högtalare, hemmabiosystem och receiverar. Med Sonys nyutvecklade LDAC™ codec-teknik, som möjliggör överföring av cirka 3 gånger den mängd ljuddata som redan är möjligt med befintlig teknik5, kan användarna nu lyssna trådlöst med högre kvalitet via Bluetooth® än någonsin tidigare. Under mässan kommer Sony även visa på kraften i SongPal Link™, en funktion som finns i Sonys nya produkter och som möjliggör ljuduppspelning samtidigt via flera anslutna enheter 6


Sony flyttar även fram gränserna för möjligheterna med SmartWear-enheter som ger nya erfarenheter och livsstilar. Vid förra årets mässa 2014 International CES presenterade Sony en innovativ linje av konceptuella SmartWear-produkter som loggar användarens aktiviteter under dygnet. Den information som lagras i Lifelog-appen gör det möjligt att identifiera och förbättra dagliga mönster. 2015 kommer Sony att ytterligare stärka sina band med mode- och livsstilsvarumärken för att leverera nya typer av enheter som kompletterar det klassiska armbandet. Från headset till glasögon – Sonys SmartWear-linje kommer i en mängd olika former. Med en större bredd från Sony samt tjänster och appar från tredjepart, möjliggörs flera användningsområden – från vardagskommunikation till förbättrad spårning och registrering vid löpning, golf, och träning.

Vid presskonferensen under måndagen den 5 januari presenterade Kazuo Hirai, VD och koncernchef för Sony Corporation och Michael Fasulo, VD och COO för Sony Electronics (SEL) årets nyheter. Presskonferensen kan strömmas live via www.ustream.tv/sony.

Högupplösta bilder:
www.sonynordicimages.net

Sonys presscenter:
http://press.sony.se/

1: För LCD-TV 22 tum eller större. Från och med tidpunkten för offentliggörandet.
2: Från och med tidpunkten för offentliggörandet.
3: FDR-AX100
4: På den amerikanska marknaden, den mål- försäljningsregion för SEL.
5: SBC (328kbps, 44,1 kHz)
6: Hi-Res kompatibla enheter inkluderar trådlösa högtalare, hemmabiosystem och Multi-Channel och integrerade förstärkare.

Genom att erbjuda en integrerad underhållningsupplevelse med sina elektronikprodukter, mobiltelefoner, musik, filmer, spel och Sony Entertainment Network har Sony en unik position på marknaden och är en ledande tillverkare av konsumentprodukter. Sony är kända för sina audiovisuella produkter för både konsument- och proffsmarknaden, såsom, tv:n BRAVIA™ LCD High Definition (HD), kompaktkameran Cyber-shot™, videokameran Handycam®, “α” (Alpha) DSLR-kameran, XperiaTM Tablet och mp3-spelaren Walkman®, och professionell utrustning för HD-inspelning.

För mer information om Sony Europe, besök http://www.sony-europe.com eller www.sony.net för Sony Corporation.

Sony, WALKMAN, Cyber-shot, Handycam, BRAVIA och Xperia är registrerade varumärken eller varumärken som tillhör Sony Corporation. Övriga varumärken eller registrerade varumärken tillhör respektive ägare.

Bifogade filer

PDF-dokument