Följ Sony Sverige

Sony lanserar nya sätt att lyssna på musik

Pressmeddelande   •   Jan 06, 2015 02:00 CET

Oslagbara ljudupplevelser genom multirum-lyssning

 • Högupplöst musik – som artisten tänkt sig
 • Förstklassigt ljud var som helst i hemmet med SongPal Link™ för trådlös multirum-lyssning
 • Högkvalitativ trådlös lyssning med LDAC
 • Lyssna och dela via en mängd tjänster för musikstreamingtjänster med Google cast för ljud

  På CES 2015 introducerar Sony en rad innovativa teknologier för förstklassiga och tillfredsställande musikupplevelser i hemmet – samt en hel värld av nya musikupplevelser.

 • Lyssna på musik i hela hemmet via Wi-Fi med nya SongPal Link för multirum-uppspelning. Njut av produkter med högupplöst ljud som levererar förstklassig musik och utforska ett stort utbud av onlineunderhållning som täcker alla musiksmaker. Med Google Cast för ljud kan användaren enkelt ta lyssningsupplevelsen från smartphones eller surfplattor till högtalarna.

  Med betydligt högre upplösning än MP3 eller CD, fångar högupplöst ljud de mest subtila nyanserna i varje ton och lyssnaren tas närmare musiken så som artisten tänkt den. Upplev förbättrad trådlös lyssning för all musik tack vare det effektiva nya LDAC-formatet som överför data tre gånger mer effektivt än vanlig Bluetooth®-streaming.

  Sony har arbetat nära Google för att lansera Google Cast för ljud, som officiellt lanseras på CES. Google Cast för ljud är ett nytt och enkelt sätt att njuta av de största streamingtjänsterna inklusive Google Play Music, Deezer genom högtalarna i hemmet. En enkel knapptryckning i favoritappen för ljud på Android eller iOS och välj sedan en eller flera högtalare, inklusive utvalda ljudlimpor, trådlösa högtalare, microstereo och hemmabioreceiverar från Sony.

  – Efter framgångarna med Chromecast ser vi fram emot att bredda Google Cast genom ett nära samarbete med ledande tillverkare som Sony, och göra det ännu enklare att njuta av musik, nyheter, podcasts och mer därtill på de bästa högtalarna i hemmet, säger Suveer Kothari, Director of Business Development på Google Cast.

  SongPal Link gör det enkelt att njuta av favoritmusiken lagrad på en smartphone eller PC via Wi-Fi i hela hemmet med superb ljudkvalitet. Glapp, borttoning och avbrott är ett minne blott. Förbättrad dual-band Wi-Fi (2.4GHz/5GHz) innebär en mer stabil signalväg med mindre störningar och säkerställer solid uppspelning av musikstreamingtjänster som Spotify Connect1 och andra tjänster som stödjer Google Cast för ljud. Njut av alla tjänster när de är som bäst, uppskalad till nära högupplöst ljudkvalitet med Sonys unika DSEE-HX™ för rikare och bättre ljud. Smart Zone-hantering prioriterar intelligent trådlös nätverkstrafik så att användaren ska kunna njuta av oklanderligt ljud i så många rum denne önskar2. Installationen är uppfriskande enkel och intuitiv, allt kontrolleras från smartphone eller surfplattor med den senaste versionen av Sonys SongPal™ app (för Android och iOS).

  Att lyssna på musik trådlöst via Bluetooth® behöver inte betyda något annat än förstklassig lyssnarupplevelse. På CES visar Sony en rad nya produkter – från ljudlimpor och AV-receivers för hörlurar och trådlösa högtalare – som stödjer det effektiva nya LDAC-formatet. Fram tills nu har överföring av högupplöst ljud över vanliga Bluetooth-anslutningar inneburit tung signalkomprimering som kompromissar ljudkvaliteten. LDAC ökar dramatiskt kodningens effektivitet, vilket gör det enkelt att strömma från enheter som den nya NWZ-ZX2 Walkman® till kompatibla enheter med hög ljudkvalitet.

  Tillgänglighet
  Sonys nya sortiment av ljudprodukter som erbjuder nya sätt att lyssna på musik kommer att finnas tillgänglig i Europa under de kommande månaderna.

  Om högupplöst ljud
  Sonys högupplösta ljudprodukter återger musiken precis som artisten verkligen avsåg den. Vi strävar efter att erbjuda en förstklassig musikupplevelse, oavsett vilken musik som faller användaren i smaken. Sony kommer att fortsätta att utveckla bättre, enklare musikupplevelser som berör musikälskares hjärtan.

  Högupplöst ljudteknik konverterar digitalt ljudsignaler med en betydligt högre upplösning än MP3 eller CD och fångar den minsta nyanserna av framträdanden i minsta detalj, transparents och dynamik. Det är som att vara i inspelningsstudion eller konserten, med ingenting mellan användaren och artisten.

  Alla produkter med högupplöst ljud från Sony kan hantera filer ända upp till 24-bit/192kHz-upplösning i FLAC-, WAV-, AIFF- och DSD-format. Även CD-skivor och digitala nedladdningar får nytt liv. Sonys kraftfulla DSEE-HX-teknik skalas befintliga musikbibliotek till nära högupplöst ljudkvalitet.

  Sonys presscenter:
  http://press.sony.se/

  En uppdatering för kompatibilitet kommer att lanseras via en firmware-uppdatering efter produktens introduktion. För mer information se varje produkts hemsida på www.sony.se
  2 Upp till 10 enheter kan inkluderas i SongPal Link inklusive huvudenheten

  Genom att erbjuda en integrerad underhållningsupplevelse med sina elektronikprodukter, mobiltelefoner, musik, filmer, spel och Sony Entertainment Network har Sony en unik position på marknaden och är en ledande tillverkare av konsumentprodukter. Sony är kända för sina audiovisuella produkter för både konsument- och proffsmarknaden, såsom, tv:n BRAVIA™ LCD High Definition (HD), kompaktkameran Cyber-shot™, videokameran Handycam®, “α” (Alpha) DSLR-kameran, XperiaTM Tablet och mp3-spelaren Walkman®, och professionell utrustning för HD-inspelning.

  För mer information om Sony Europe, besök http://www.sony-europe.com eller www.sony.net för Sony Corporation.

  Sony, WALKMAN, Cyber-shot, Handycam, BRAVIA och Xperia är registrerade varumärken eller varumärken som tillhör Sony Corporation. Övriga varumärken eller registrerade varumärken tillhör respektive ägare.

  Bifogade filer

  PDF-dokument