Följ Sony Sverige

Sony lanserar nya högtalare i High-Power Audio-serien

Pressmeddelande   •   Aug 27, 2020 09:00 CEST

  • Upplev ett ännu mer kraftfullt ljud med nya Omnidirectional Party Sound
  • Skapa feststämning med Omnidirectional Party Lights
  • Gör varje firande oförglömligt med nya roliga och interaktiva funktioner

Sony lanserar idag två nya modeller till High Power Audio Systems-serien med MHC-V83D och MHC-V73D. De nya högtalarna utökar valmöjligheterna för festglada och familjer, med nya funktioner för rundriktat ljud och ljus samt med en portabel design.

Kraftfullare ljud

Dessa nya högtalare har uppgraderats med nya funktioner för att uppnå ett mer kraftfullt ljud och förbättrad ljudkvalitet, såsom en högeffektiv tweeter som använder konformade tweetrar och ett högeffektivt mellanregister med konformade högtalare. Högtalaren introducerar inte bara en större vertikal spridning av ljud utan också ett bredare spektrum som täcker in ett större område.

Omnidirectional Party Sound för V83D och V73D

Nu kan dansgolvet fyllas med fantastiskt ljud tack vare den nya funktionen Omnidirectional Party Sound på V83D- och V73D-modellen. V83D och V73D har fyra tweetrar på framsidan och baksidan för att utvidga ljudet på höjden. Mellanregistret sprider ljudet från framsidan och baksidan av högtalaren[1], vilket täcker ett bredare område med förbättrad klarhet för mellanfrekvenserna som skapar ett kraftfullt och högresonant ljud samtidigt som sången hörs tydligt.

Ljudet som uppstår då man slår på funktionen Omnidirectional Party Sound uppnås genom en kombination av de främre och de bakre tweetrarna, mellanregistret, en woofer och JET BASS BOOSTER. Detta gör det möjligt för musiken att nå längre och bredare, för att nå alla gäster oavsett var de befinner sig, med en stark bas samtidigt som man inte tappat klarheten i musiken.

Lys upp i natten

Omnidirectional Party Light för V83D och V73D

V83D- och V73D-modellenhar en ny ljusfunktion - Omnidirectional Party Light – som lyser upp festen från golv till tak för att skapa en oförglömlig upplevelse. Högtalarna skickar ut mörkblå, ljusblå och gröna ljusvågor med flerfärgade ränder som tillsammans med ljusvågornas dynamiska rörelser skapar en äkta klubbatmosfär.

Högtalarljus

Dessutom har V83D- och V73D-modellen woofer- och mellanregisterlampor i mörkblått som gör att de passar in perfekt för både fester och event.

Ambient light

En ny ljusinställning kallad Ambient light finns i båda högtalarmodellerna, som gör det enklare att gå över från feststämning till en mer lugn atmosfär. Denna nya inställning gör att man också kan använda högtalarna till avslappning med lugnande ljusanimationer.

Ta feststämningen till nästa nivå

Karaoke med mikrofon

Nu kan du släppa loss din inre popstjärna med hjälp av de nya högtalarnas två mikrofonuttag. Du och dina gäster kan sjunga till era favoritlåtar och högtalarnas ekofunktion för mikrofoner blandar sång med bakgrundsmusik för att göra upplevelsen så pass äkta att det känns som att du står och sjunger i en stor konsertarena. När du är klar kan du lägga undan mikrofonerna och sladdarna på ett säkert och enkelt sätt i de inbyggda mikrofonhållarna[2].

Gitarruttag

Du kan också koppla in en elgitarr i ett av uttagen och använda högtalaren som en gitarrförstärkare. Det finns tre olika gitarrlägen: ”Clean” för ett klart och tydligt ljud, ”Overdrive” för ett distat gitarrljud och ”Bass” för din elbas.

Styr allt via app

Med hjälp av appen Fiestable[3] kan du kontrollera musik, ljus och mycket mer genom att endast klicka på din smarttelefon eller använda din röst.

Partyspellista via Fiestable

Den nya linjen av högtalare har också numera funktionen Party Playlist[4] som gör det möjligt för dina gäster att lägga till sina favoritlåtar till din spellista. Gäster kan lägga till låtar som finns i deras smarttelefoner[5] till din spellista via ditt Wi-Fi-nätverk och Fiestable-appen.

Karaoke Ranking via Fiestable

Hitta din karaokestjärna med Karaoke Ranking – en ny funktion som endast finns tillgänglig i Fiestable-appen. Tävla med dina vänner och den som tar sig in på Topp10-listan kan addera sitt namn och låttitel på topplistan.

TAIKO-funktion för V83D och V73D

Funktionen Taiko Game gör det möjligt för dig att lägga till ditt eget trumspel till vilken låt som helst genom att enkelt knacka rytmen med ditt finger på högtalarens övre panel i takt med musiken. Du kan dessutom tävla med dina vänner i vem som är bäst på att hålla rytmen.

Se till att festen aldrig tar slut

V83D och V73D har en robust design som inkluderar ett yttre skal i hård plast som skyddar alla sidor av högtalaren, samt med fyra hörnskydd. Högtalarna är dessutom utrustade med ett praktiskt handtag samt hjul, så du enkelt kan förflytta dem över golvet.

Oändliga möjligheter till underhållning

Du kan koppla upp V83D och V73D till din TV för att uppleva dina favoritfilmer, TV-program och sport. Tack vare HDMI-uttaget (ARC) kan du enkelt koppla upp högtalarsystemet mot din TV, och titta på TV och DVD:er på din vanliga TV-skärm samtidigt som du njuter av det uppslukande ljudet från högtalaren. Du kan också koppla in såväl digitala- som FM-radiospelare, så du kan ta med dig dina favoritradiokanaler vart du än är.

MHC-V83D kommer att vara tillgänglig från och med oktober 2020 till ett utgångspris på cirka 9000 SEK.

MHC-V73D kommer att vara tillgänglig från och med oktober 2020 till ett utgångspris på cirka 8000 SEK.

[1]Angled Midrange drivers finns endast för MHC-V83D, för ett ännu kraftfullare ljud

[2] MHC-V83D och MHC-V73D kommer med två inbyggda mikrofonhållare.

[3] Appen Sony | Music Centre behövs också för att kunna använda Fiestable-appen.

[4] Ett WiFi-nätverk krävs.

[5] Denna funktion fungerar endast på låtar som laddats ner till smarttelefonens lokala hårddisk och är inte kompatibel med Hi-Res Audio, låtar med en större filstorlek än 30MB eller musik från tredjeparts-appar.

Om Sony Corporation

Sony Corporation är ett kreativt underhållningsföretag på en solid grund av teknik. Från spel och nätverkstjänster till musik, bild, elektronik, halvledare och finansiella tjänster fyller Sony världen med känslor genom kreativitet och teknik. För mer information, besök http://www.sony.net/