Följ Sony Sverige

Sony lanserar MDR-1000X - trådlösa hörlurar med marknadens bästa brusreducering

Pressmeddelande   •   Sep 01, 2016 13:14 CEST

MDR-1000X

  • Marknadens bästa brusreducering
  • Individuell NC Optimizer, Quick Attention och Ambient-ljudläge

I dag lanserar Sony MDR-1000X, hörlurar med marknadens bästa brusreducering[1]. Tack vare Sonys nyutvecklade SENSE ENGINE™ [2]–teknik skräddarsys brusreduceringen till användarens öron med en ”personlig NC Optimizer”-funktion. För första gången presenteras även ett ”Quick Attention”-läge som låter användaren placera handflatan på utsidan av hörlurarna för att kunna konversera med någon, utan att behöva ta av headsetet.

MDR-1000X är även de första hörlurarna med inbyggd DSEE HX™ -teknik som skalar upp komprimerad musik, oavsett källa, till High-Resolution Audio-kvalitet, även trådlöst.

Den bästa av de bästa

1000X sticker ut från mängden. Ett antal framsteg har satts in i dessa hörlurar för att göra dem marknadsledande, så som signalbehandlingen för att ge den bästa brusreducerande prestandan med uppgraderad filtreringsprocess, optimerad oljuds-sensorteknik och nyutvecklade hörlurskuddar.

En enastående prestanda garanteras med “Personal NC Optimizer” som analyserar formen på huvudet och hur du bär hörlurarna, vilket garanterar en skräddarsydd upplevelse varje gång du lyssnar på din favoritmusik eller ser en film.

SENSE ENGINE är en ny teknik från Sony som integrerar unika ljudsignalbehandling och analyserande teknik. Den ger en överlägsen lyssningsupplevelse för varje enskilt ljud, inklusive musik och omgivande ljud.

High-Resolution Audio är det valda filformatet för att lyssna på din musik på det sätt som artisten verkligen avsett och 1000X-hörlurarna ger det bästa ljudet till dina öron. Med Sonys DSEE HX skalas också icke-High Resolution Audio-filer upp så att de blir så nära den standarden som de möjligen kan vara.

Hörlurarna finns tillgängliga i två färger, svart eller gråbeige, och kommer tillsammans med ett slitstarkt läderfodral.

MDR-1000X kostar 4 100 kr och finns i butik från och med september.

http://www.sony.se/ifa2016

[1] As of September 1st 2016. According to research by Sony Corporation, measured using JEITA-compliant guidelines. In noise cancelling headphones market. (JEITA: Japan Electronics and Information Technology Industries Association)

[2] SENSE ENGINE is a trademark of Sony Corporation

Bifogade filer

PDF-dokument