Följ Sony Sverige

Sony firar sexfaldiga utmärkelser vid EISA 2015

Pressmeddelande   •   Aug 17, 2015 08:59 CEST

  • European Soundbase 2015-2016: Sony HT-XT3
  • European Design TV 2015-2016: Sony KD-65X9005C
  • European Professional Compact System Camera: Sony α7 II
  • European Travel Compact Camera: Sony Cyber-shot DSC-HX90/V
  • European Compact System Lens: Sony FE 90mm F2.8 Macro G OSS
  • European Multimedia Smartphone: Sony Xperia™ Z3+

Sony har belönats med sex prestigefulla utmärkelser av EISA (European Imaging and Sound Association) – den största redaktionella multimediaorganisationen i Europa. EISA är kända för deras kunniga experter som utövar testerna genom att analysera och bedöma en rad olika produkter. Sonys utmärkelser bevisar att långsiktigt engagemang för att skapa innovativa produkter med både stil och substans lönar sig.

European Soundbase of the year 2015-2016: Sony HT-XT3
Sonys HT-XT3 ljudplatta ger överlägsen ljudkvalitet och den slanka designen klarar skärmar upp till 65 tum och 50 kg. De nyutvecklade koaxialhögtalarna ger ett fantastiskt ljud även med ljudplattans slimmade design. Genom att kombinera en woofer och en tweeter i en enda tvåvägs högtalarenhet kan ett bredare frekvensomfång återges. Anslutningen är överlägsen med HDMI, ethernet, wifi, USB, Bluetooth®, NFC och kompabilitet med Google Cast. Digital musikuppspelning av högsta klass med High-Resolution Audio där Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio, FLAC, WAV och DSD stöds. Tack vare dess nätverksfunktionalitet kommer du enkelt åt dina favoritlåtar med SongPal och kan spela upp dem i flera rum. Det här är helt enkelt en ljudplatta med fantastiskt ljud till ett överlägset pris.

European Design TV of the year 2015-2016: Sony KD-65X9005C
Det är inte ofta en tv får dig att tänka "wow" innan du ens satt på den, men Sonys 65X9005C har den här effekten tack vare dess snygg design. 65-tumsskärmen passar i alla vardagsrum då den bara är 4,9 mm tunn. Dessutom har den en innovativ monteringslösning som placerar tv:n mot väggen tack vare Sonys vertikala luftflödessystem. Väljer man istället att installera 65X9005C på en bänk finns det en rad olika positioner för den slanka aluminiumfoten. Den stilrena designen är inte det enda som sticker ut – 4K Ultra HD-skärmen kombinerat med Sonys unika Triluminos-teknik ger fantastisk skärpa, kontrast och färgåtergivning. En annan nyhet är Android TV som gör tv:n smartare och samlar alla funktioner under en sofistikerad startsida.

European Professional Compact System Camera:α7 II
Alpha 7 II är en fullformatskamera i proffskvalitet som är en stark konkurrent till digitala systemkameror och ger en fantastisk bildkvalitet i ett lätt kamerahus. Fullformatssensor på 24 pixlar ger utmärkt dynamiskt omfång kombinerat med lite brus på höga ISO-tal, och hybridautofokus ger snabb och exakt fokus. Kamerahuset i magnesium och ett nytt, rejält handgrepp överglänser sin föregångare medan det inbyggda 5-axliga bildstabiliseringssystemet gör det enkelt att ta stillbilder vid långa slutartider. Det här gör Alpha 7 II till ett seriöst alternativ som en digital systemkamera.

European Travel Compact Camera: Sony Cyber-shot DSC-HX90/V
Sony Cyber-shot DSC-HX90V är världens minsta digitalkamera1 med superzoom och inbyggd elektronisk sökare. Zeiss Vario- Sonnar T*-objektivet erbjuder en kraftfull räckvidd på 24-720 mm som klarar de flesta motiv under resan. Den elektroniska sökaren underlättar fotografering i skarpt ljus, och återsluts i kamerahuset när den inte behövs. Den högupplösta LCD-skärmen kan vridas upp till 180 grader och gör det möjligt att komponera kreativa bilder i olika vinklar. Video spelas in i hög kvalitet (1080/60 p). HX90V har även inbyggd GPS2 och wifi med NFC. Det här är helt enkelt en utmärkt liten kamera som du kan ta med dig överallt.

European Compact System Lens: Sony FE 90mm F2.8 Macro G OSS
Sony FE 90mm F2.8 Macro G OSS är troligtvis det bästa objektivet i sin klass, enligt EISA-experter har bilderna en kvalitet som de nästan aldrig sett tidigare. Objektivet ger otroligt skarpa bilder, även vid mycket låga bländartal och har minimal distorsion eller kromatisk aberration. Kontrastnivån innebär fantastiska bilder och med bländare 2,8 får du vackert återgivna färger med mjuka nyansgraderingar tack vare de rundade bländarbladen. Kraftig och stabil konstruktion, tyst fokusering och effektiv optisk stabilisering gör det här till ett objektiv i världsklass.

European Multimedia Smartphone: Sony Xperia™ Z3+
Sonys Xperia Z3+ erbjuder en unik kombination av stilren design, flexibilitet och stryktålighet. Den 6,9 mm tunna smartphonen är inte bara vatten– och dammsäker. Det tillkommer också avancerade multimediafunktioner i form av fantastisk fotografi, sylvass 4K video och High Resolution Audio. Den nya 5 megapixel-kameran har en främre vidvinkel på hela 25 mm vilket gör det möjligt att ta imponerande groupies (grupp-selfies) utan problem. Huvudkamerans funktioner har uppgraderats för ökad prestanda i svagt ljus och snabbare bearbetning. Sony Xperia™ Z3+ har stöd för Hi-Res Audio och justerar automatiskt ljudinställningarna för olika hörlurar som ansluts. Ovanpå allt detta har Sony lyckats att leverera en smartphone med upp till två dygns batteritid. 

                                                                    

[1] Bland kompakta digitalkameror med en inbyggd sökare och 30x eller högre optisk zoom, per meddelande datum.

2 GPS endast tillgängligt i DSC-HX90V, inte i DSC-HX90

3 Xperia Z3+ är vattentät och skyddar mot damm, så oroa dig inte om du fastnar i regnet eller vill tvätta bort smutsen under en kran, men kom ihåg - alla portar och anslutna omslag måste vara ordentligt stängda. Enheten skall inte placeras helt under vatten eller utsättas för havsvatten, saltvatten, klorerat vatten eller dryckesvätskor. Missbruk och felaktig användning av enheten upphäver garantin. Enheten har Ingress Protection rating IP65 / 68. För mer info se http://support.sonymobile.com/gb/dm/waterproof. Obs: Xperia har en Capless USB-port för anslutning och laddning. USB-porten måste vara helt torr innan du laddar.

4 Batteritiden har mätts mot Sony Mobile Communications AB:s smartphone-användarprofil, definierad i september 2014 för att representera den typiska smartphone-användaren (ringa, sms, surfa, sociala nätverk, spelande, musiklyssning, bildtagning, bildvisning, streama filmer, videoinspelning och uppspelning).

Sony Corporation is a leading manufacturer of audio, video, game, communications, key device and information technology products for the consumer and professional markets. With its music, pictures, computer entertainment and online businesses, Sony is uniquely positioned to be the leading electronics and entertainment company in the world. Sony recorded consolidated annual sales of approximately $68 billion for the fiscal year ended March 31, 2015. Sony Global Web Site: http://www.sony.net/

Bifogade filer

PDF-dokument