Följ Sony Sverige

Sony firar sexfaldiga utmärkelser vid EISA 2014

Pressmeddelande   •   Aug 15, 2014 09:00 CEST

European Professional Compact System Camera of the year 2014-2015: α7R
European Compact Camera of the year 2014-2015: DSC-RX100 III
European Camcorder of the year 2014-2015: FDR-AX100
European 4K Ultra HD TV of the year 2014-2015: KD-65X9005B
European Tablet of the year 2014-2015: Xperia™ Z2 Tablet
European Digital Source of the year 2014-2015: HAP-Z1ES

Sonys uttalade engagemang för att leverera produkter som berör människor, även känt som "Kando", har belönats med inte mindre än sex prestigefulla utmärkelser av EISA (European Imaging and Sound Association), den största redaktionella multimediaorganisationen i Europa. 

De belönade produkterna spänner över kategorierna TV, foto, hemmabio och mobila enheter. Utmärkelserna är ett bevis på Sonys engagemang för att skapa högkvalitativa och tillförlitliga produkter.

European Professional Compact System Camera of the year 2014-2015: α7R
Snygg design och lätt att bära med sig på långa fotouppdrag. α7R är en kompromisslös kamera som sätter expertanvändares behov först. 

Lägesrattar fram och bak samt en kontrollring och knapp för exponeringskompensation möjliggör intuitiva justeringar. Samtidigt visas bilden på den högupplösta XGA OLED Tru-Finder-skärmen eller på den vinklingsbara 3.0-typ LCD-skärmen med hög kontrast.

35 mm Exmor CMOS-fullformatsensorn kombinerar ljuskoncentration med teknik för fotodiodsexpansion och har dessutom en ny chip-design som tar bort mellanrummet mellan närliggande pixlar. Dessa framsteg ökar ljusuppsamlingseffektiviteten och ger enastående upplösning, känslighet och lågt brus och kan samtidigt kringgå utmaningen med minskad pixelstorlek på grund av det extremt höga antalet pixlar.

EISA-juryns motivering
Genom att pressa in en 35 mm fullformatssensor i en så pass liten spegellös, kompakt systemkamera har Sony skapat en unik produkt, och det till ett enastående pris. 36 miljoner pixlar och inget anti alias filter innebär att Alpha 7R kan erbjuda extremt hög upplösning, för närvarande den högsta hos alla kompakta systemkameror. Sonys BIONZ X processor möjliggör också hög känslighet, upp till ISO 25 600, med relativt lågt brus. Det kontrastdetekterande AF-systemet är snabbt och säkert, medan den fina elektroniska sökaren och den lutbara 3-tumsskärmen erbjuder ljus och tydlig visning av motivet. Fjärrstyrd fotografering och trådlös bildöverföring finns också, tack vare inbyggd wifi och NFC.

European Compact Camera of the year 2014-2015: DSC-RX100 III
Tillverkad i tåligt aluminium och med snygg och kompakt design är Cyber-shot™ RX100 III perfekt för resan. Det nya objektivet och den snabba bildprocessorn kompletteras av en infällbar OLED Tru-Finder™ med Zeiss® T*-beläggning, förbättrade filmfunktioner och en 180-graders vändbar LCD-skärm. Allt i en stilren kamera med fast objektiv som verkligen ryms i fickan.

EISA-juryns motivering
Med Cyber-shot DSC-RX100 III har Sony förbättrat en kamera som redan i förra versionen var en av de bästa kompakterna på marknaden. RX100 III behåller samma 20-megapixel, 1-tums CMOS-sensor som föregångaren men lyckas otroligt nog också att klämma in en uppfällbar elektronisk OLED-sökare med 1,44 miljoner bildpunkter i samma fickvänliga hus. Kamerans ljusstarka F1,8–2,8 Zeiss Vario-Sonnar T* objektiv, motsvarande 24–70 mm för fullformat, ger tillsammans med Sonys X BIONZ processor bilder med hög upplösning och låga brusnivåer även i svagt ljus. RX100 III har också en högupplöst (1,23 miljoner punkter), 3-tums WhiteMagic-skärm som kan lutas 180 grader, ett inbyggt ND-filter, full-HD video och wifi-/NFC-anslutning för både trådlös bilddelning och fjärrkontroll via en smartphone eller surfplatta.

European Camcorder of the year 2014-2015: FDR-AX100
FDR-AX100E är den första 4K Handycam® med en stor bakbelyst 1.0-typ Exmor R™ CMOS-sensor. Mycket större än sensorn i traditionella konsument-videokameror. Kameran fångar felfria 4K Ultra HD-bilder (3840 x 2160 pixlar) med fyra gånger upplösningen från Full HD och möjliggör samtidigt vackra ”bokeh”- bakgrundseffekter.

4K-sensorn kombineras med Sonys starka BIONZ X-processor med områdesspecifik brusreducering och detaljerad reproducerande teknologi för verklighetstrogen bildtagning. Tillsammans med videokamerans avancerade Cinematone Gamma/Colour-funktion, och progressiv inspelning i 25p ger varma och färgrika bilder.

EISA-juryns motivering
De som har en tv med 4K/Ultra HD kan skapa sitt eget 4k-innehåll med Sonys välutrustade videokamera, FDR-AX100. Den är en lätt och kompakt konstruktion med komponenter av hög kvalitet och ger filmskapare ett ypperligt kreativt verktyg. Carl Zeiss Vario Sonnar T-objektiv har sällskap av en 1-tums " Exmor R CMOS "-sensor och ger ett optiskt zoomomfång på 12 gånger. Flera inspelningslägen, tre ND-filter-funktioner och lättanvända justeringsmöjligheter, av den typ man vanligen förväntar på en professionell modell, ger användaren full kontroll. "BIONZ X"-processor av proffsklass möjliggör inspelning av 4K på 25 bilder/s, full-hd på 50 bilder/s i XAVC-format och kan ta slow motion vid 100 bilder/s. Dessutom gör OLED-sökaren, Wi-Fi/NFC-anslutning, "SteadyShot" bildstabilisering och lägen för olika scentyper FDR-AX100E till ett nöje att använda. Saknas 4K-innehåll? Inte nu längre…

European 4K Ultra HD TV of the year 2014-2015: KD-65X9005B
Säsongens 4K TV med stor skärm, BRAVIA™ X9, erbjuder det bästa från Sony med makalös bild och högkvalitativt ljud som kompletteras med en banbrytande design. Bilden är ljusare och mer kraftfull än någonsin med nya X-tended Dynamic Range™. Den unika TRILUMINOS™-skärmen fortsätter att väcka känslor i varje scen med starka röda och gröna färger. Allt är snyggt uppskalat med 4K X-Reality™ PRO-processorn. Oavsett om du tittar på 4K eller HD, säkerställer Sonys särskilda 4K-databas verklighetstrogna texturer, dramatiska färger och kontraster. ’Wedge’-designen ger X9-modellen stabilitet, möjliggör enkel anslutning och en större högtalarkapacitet för bättre ljud.

EISA-juryns motivering
Storlek, ljud och Ultra-HD-upplösning, allt i ett fantastiskt paket – Sonys KD-65X9005B är perfekt för den som söker efter spännande upplevelser på high-end-nivå. Oavsett om du tittar på egna bilder eller videor, uppskalad Blu-ray, tv-sändningar eller strömmar 4K-material i originalformat, imponerar denna 65-tums LED-apparat, speciellt när Sonys unika uppskalningsmotor får ta över. Företagets unika "Triluminos"-teknik erbjuder ett stort färgomfång med naturligt realistiska färger, medan bildbehandlingstekniken "X-tended Dynamic Range" ger superb kontrast. HDMI-2.0-stöd, en inbyggd HEVC-dekoder och HDCP 2.2-kompabilitet gör den klar för allt förutsebart 4K-material. Och sedan är det ljudet. "Wedge"-chassits utformning i kombination med de förbättrade "Magnetic Fluid"-högtalarna ger en autentisk bas och tydlig diskant – ingen annan tv låter så bra. Och om du vill ha ännu mer bas är Sonys trådlösa subwoofer SWF-BR100 ett lämpligt tillval.

European Tablet of the year 2014-2015: Xperia™ Z2 Tablet
Med Xperia Z2 Tablet har Sony utvecklat en surfplatta som är både stilren och lätt att bära med sig. Tack vare förstklassiga materialval har varje enskild detalj noggrant utformats för att skapa världens tunnaste (endast 6,4 mm) och lättaste (endast 426 g för Wi-Fi-modellen och 439 g för LTE/3G-modellen) vattentäta surfplatta1. Det gör den portabel och bekväm att hålla i, även med bara en hand. Sonys hyllade OmniBalance-design skapar den eleganta formen som är slimmad men ändå stabil och som ger balans och symmetri för en bekväm användning och ett stilrent utseende från alla vinklar. Den lätta surfplattan är också helt vattentät, precis som man kan förvänta sig från Sony. 

EISA-juryns motivering
Så tunn, så stilren, så häftig - Sony Xperia Tablet Z2 är utan tvekan en EISA-vinnare. Denna förföriskt utformade surfplatta kommer att imponera på användaren med den häpnadsväckande bildkvaliten som möjliggörs genom en 10,1-tums LCD-IPS-skärm. Med en upplösning på 1920x1200 pixlar ger den levande färger, djup svärta och fantastiska detaljer. Xperia Z2 Tablet är blixtsnabb och drivs av en 2,3 GHz Quad-Core-Qualcomm Snapdragon 801-processor, 3 GB RAM och körs på operativsystemet Android 4.4 för en oöverträffad mobil webbupplevelse. Den IP58-certifierade (vattentät i 30 minuter i 1,5 m sötvatten) är lätt att använda och perfekt för att titta på Full HD-filmer eller spela favoritspelen. 6000mAh-betteriet ger över 13 timmars full AV-prestanda. 

European Digital Source of the year 2014-2015: HAP-Z1ES
HAP-Z1ES HDD Audio Player är minutiöst konstruerad för att nå upp till de sanna ljudentusiasternas standarder och framhäver de finaste, musikaliska detaljerna i dagens högupplösta ljudfiler. Musiken lagras på spelarens 1TB-hårddisk och kan föras över - trådlöst eller via kabelanslutning - från en PC eller Mac med hjälp av appen HAP Music Transfer. Appen synkroniserar automatiskt nya nedladdningar så att musikspelarens hårddisk alltid är aktuell.

EISA-juryns motivering

Det multinationella företaget som är ansvarigt för sådana audiomilstolpar som den revolutionerande Walkman och de digitala skivformaten CD och SACD, dra nu igång ytterligare ett initiativ för att uppfylla konsumenternas önskelista för hifi-avspelning. Detta nya högupplösta ljud kommer från den digitala musikspelare HAP-Z1ES, med inbyggd 1-TB hårddisk och USB-anslutning. HAP-Z1ES kopplas in i hemnätverket via trådburen Ethernet eller Wi-Fi. Den har även internetradio baserad på plattformen vTuner, men spelar också upp musikfiler direkt från den interna disken för störningsfri egenkontrollerad kvalitet.  HAP-Z1ES låter dynamisk och stort, men kan låta ännu bättre med DSD-uppsamplingen inkopplad. Det är den perfekta digitala källan för dina högupplösta nerladdningar.

1 surfplattor med en skärm på 8-tum eller större. Xperia™ Z2 Tablet är en vattentät (enligt IP55 / 58††) surfplatta. Specifikationer är verifierade av Strategy Analytics SpecTRAX från och med 21 februari, 2014. Mer information om Strategy Analytics resultat finns på: www.sonymobile.com/testresults. I överensstämmelse med IP55 och IP58 är Xperia™ Z2 Tablet skyddad mot damm och vattentät. Förutsatt att alla portar och luckor är ordentligt stängda, är telefonen (i) skyddad mot lågtrycksvattenstrålar från alla riktningar i överensstämmelse med IP 55; och/eller (ii) kan hållas under 1,50 meter sötvatten i upp till 30 minuter i överensstämmelse med IP58.


Genom att erbjuda en integrerad underhållningsupplevelse genom sina elektronikprodukter, mobiltelefoner, musik, filmer, spel och Sony Entertainment Network har Sony en unik position på marknaden och är en ledande tillverkare av konsumentprodukter. Sony är kända för sina audiovisuella produkter för både konsument- och proffsmarknaden, såsom, tv:n BRAVIA™ LCD High Definition (HD), kompaktkameran Cyber-shot™, videokameran Handycam®, “α” (Alpha) DSLR-kameran, XperiaTM Tablet och mp3-spelaren Walkman®, och professionell utrustning för HD-inspelning.

För mer information om Sony Europe, besök http://www.sony-europe.com eller www.sony.net för Sony Corporation.

Sony, WALKMAN, Cyber-shot, Handycam, BRAVIA och Xperia är registrerade varumärken eller varumärken som tillhör Sony Corporation. Övriga varumärken eller registrerade varumärken tillhör respektive ägare.


Bifogade filer

PDF-dokument