Följ Sony Sverige

Sony firar rekordframgång under EISA Awards 2019 inklusive den första vinsten för fotoinnovation

Pressmeddelande   •   Aug 15, 2019 09:32 CEST

Sony är stolta över att offentliggöra att företaget fått rekordmånga priser, hela sju stycken, av den respekterade Expert Imaging and Sound Association, inklusive sin första vinst i kategorin Photo Innovation. EISA består av 55 publikationer från 29 länder över hela världen och är internationellt erkänd för sin expertis inom konsumentteknik, vilket gör att Sony är mycket hedrade över erkännandet av företagets innovation och tekniska spetskompetens i elektronikbranschen.

BÄSTA FOTOINNOVATION 2019-2020

Sony Real-time Eye AF

De senaste algoritmerna för Sonys realtids-ögonautofokus gör stor skillnad. Den förbättrade realtids-ögonautofokusen fokuserar på en persons öga med hög precision, och fungerar även för djur. Med kontinuerlig autofokus tappar inte Sony Real-time Eye AF skärpan för rörliga motiv även om delar av ansiktet skyms eller om ansiktet vänds från kameran. De AI-styrda förbättringarna ger också pålitlig följning av rörliga motiv. Realtidsföljningen känner igen människors kroppar och autofokusområdet skiftar smidigt mellan ansikte och ögon. Det betyder att sportfotografer bättre kan följa motiv som rör sig oförutsägbart eftersom de kan lita på AF-systemet. 

BÄSTA VIDVINKEL 2019-2020

Sony FE 24mm F1.4 GM

Sony FE 24mm F1.4 GM är ett högkvalitativt vidvinkelobjektiv med fast brännvidd. Det är otroligt skarpt både i bildcentrum och i bildkanterna, även vid maxbländare f/1,4. Den optiska konstruktionen består av flera linselement av specialglas som ger utmärkt bildkvalitet samtidigt som den 11-bladiga bländaren ger cirkulära oskärpecirklar vilket ger en vacker bakgrundsoskärpa. Den starka DD SSM-motorn ger snabb, tyst och precis fokusering. Tack vare 24 centimeters närgräns kan objektivet användas för närbilder med spektakulärt resultat. Objektivet är också imponerande kompakt och lätt för att vara så ljusstarkt och välkorrigerat. Astrofotografer kan glädjas åt låg uppkomst av reflexer och ströljus.

BÄSTA PORTRÄTTOBJEKTIV 2019-2020

Sony FE 135mm F1.8 GM

Sony FE 135mm F1.8 GM är ett enastående objektiv. Det är extremt skarpt från bildcentrum till bildkant, samtidigt som det ger vacker mjuk oskärpeteckning med snygg återgivning av högdagrar, vilket ger utmärkt bildresultat. Objektivet är damm- och vädertätat för att fungera under krävande förhållanden. En konventionell bländarring underlättar hanteringen. Objektivet är också bra för närbilder, tack vare en närgräns på 70 cm vilket ger avbildningsskala 1:4. Sist, men inte minst, ger objektivets högpresterande fokusmotorer snabb, säker och tyst fokusering av rörliga motiv.

BÄSTA TELEOBJEKTIV 2019-2020

Sony FE 400mm F2.8 GM OSS

Sonys första ljusstarka teleobjektiv med E-fattning är ett av de lättaste av sitt slag, tack vare innovation optisk konstruktion med tre linselement av flourit och genom att komponenter i magnesium använts. Få linselement i den främre delen gör objektivet perfekt balanserat. Bildkvaliteten är enastående och autofokusen är extremt snabb och precis tack vare två snabba linjära XD-motorer. En 11-bladig bländare ger vacker bakgrundsoskärpa. FE 400mm F2.8 GM OSS kan användas med Sonys 1,4x och 2,0x telekonvertrar för längre räckvidd.

BÄSTA FOTO/VIDEO-KAMERA 2019-2020 (tillsammans med expertgruppen för TV)

Sony α6400

För den som både videofilmar mycket och tar många stillbilder är α6400 ett imponerande redskap i ett kompakt kamerahus. De mest anmärkningsvärda funktionerna är Real-time Tracking och Real-time Eye AF som håller motivet i fokus oavsett hur det rör sig över bildytan. Andra avancerade videofunktioner är inspelning i 4K HDR och S-Log-profiler för professionell grading. En vinklingsbar skärm underlättar för vloggare och en mikrofonkontakt möjliggör ljudinspelning med hög kvalitet. Samtidigt uppskattar många stillbildsfotografer den fina bildkvaliteten som 24-megapixel sensorn ger.

BÄSTA KOMPAKTKAMERA 2019-2020

Sony Cyber-shot RX100 VI

Sony Cyber-shot RX100 VI rymmer den senaste fototekniken i ett väldigt kompakt kamerahus som har en utfällbar elektronisk sökare och inbyggd blixt. Ett objektiv motsvarande 24-200 mm med småbild ger stor flexibilitet, och passar särskilt bra för resefoto. Sensorn med 20,1 megapixel ger detaljerade bilder. Med möjlighet att ta bildserier med 24 bilder per sekund passar kameran för actionfoto. Tack vare snabb och tillförlitlig ögon-AF blir porträtt knivskarpa. Kameran har också imponerande videofunktioner, som 4K-tagning och super-slow motion. Med trådlös teknik som blåtand, NFC och wifi fungerar kameran smidigt med en smartfon eller surfplatta.

BÄSTA BRUSREDUCERANDE HÖRLURAR 2019-2020

Sony WH-1000XM3

Med ny och förbättrad design erbjuder flaggskeppslurarna, Sony WH-1000XM3, brusreducering och en utmärkt passform för alla användare. De är lika bekväma på en långdistansflygning som de är under vardagsresandet. Den enastående tekniken brusreducerar på flera nivåer och har ungefär fyra gånger högre signalbehandlingsprestanda än föregångaren och anpassar sig till och med efter olika lufttryck, vilket gör dem till den perfekta resekompisen. Att ändra volym och välja låtar från en spellista görs enkelt via pekplattan på den högra öronkåpan, medan ytterligare funktionalitet kan anpassas i appen Sony Headphones Connect. Batteriet har en imponerande livslängd på upp till 30 timmar på en laddning (med brusreduceringen påslagen) och en snabb tio minuters laddning ger ytterligare fem timmars lyssningstid. WH-1000XM3 levereras med en påse, laddkabel, hörlurskabel och en flygplansadapter.

[i]Xperia 1s kamera har Eye AF (autofokus) som kan identifiera och hålla fokus på ett mänskligt öga. Verifierad av Strategy Analytics SpecTRAXService mot de publicerade kameraspecifikationerna för över 14 000 smartphones. Gäller från och med 24 februari 2019.

Om Sony Corporation

Sony Corporation är ett kreativt underhållningsföretag på en solid grund av teknik. Från spel och nätverkstjänster till musik, bild, elektronik, halvledare och finansiella tjänster fyller Sony världen med känslor genom kreativitet och teknik. För mer information, besök http://www.sony.net/