Följ Sony Sverige

Sony erbjuder fler sätt att uppleva högupplöst ljud på språng

Pressmeddelande   •   Sep 03, 2014 16:45 CEST

Högupplöst ljud tar lyssnaren närmare känslan av att höra artistens originalframträdande från scenen eller i studion. Nu erbjuder Sony fler möjligheter att njuta av högupplöst ljud i hemmet, på semestern eller på väg till jobbet.

Högsta ljudkvalitet i fickformat. Walkman® A15 sätter en ny standard för ljud och stil. Den får sällskap av hörlurar med högupplöst ljud och en ny hörlursförstärkare som omsluter lyssnaren i en effektfull lyssningsupplevelse.

Walkman A15
Walkman NWZ-A15 är världens minsta och lättaste digitala musikspelare av högupplöst ljud1. Den stilrena Walkman NWZ-A15 fångar lyssnaren i en värld av levande och detaljerat ljud.

Walkman A15 erbjuder portabelt ljud för de allra kräsnaste lyssnarna och är utrustad med Sonys unika digitala förstärkare S-Master HX™. Den avancerade tekniken bearbetar stora mängder ljuddata och minimerar störningar och distorsion. Den är batterisnål med upp till 30 timmars uppspelning av högupplöst ljud och 50 timmars lyssning på MP3.

Walkman A15 lånar från förstklassiga hifi-komponenter. Blyfri lödning med hög renhet används i stor utsträckning i spelaren för detaljerat ljud med balans mellan låg, mellan och höga toner. Dessutom förstärks strömförsörjningen av tjocka kablar som minskar impedans och distorsion och säkerställer djup, dånande bas. Ett tåligt aluminiumchassi minskar ytterligare elektroniska störningar och stabiliserar ljudåtergivning. I stället för konventionella keramiska kondensatorer används en förstklassig POSCAP2-kondensator som strömstabilisering för den digitala förstärkaren S-Master HX™ så att brus och distorsion minimeras ytterligare.

Även vid uppspelning av CD-inspelningar med lägre bit-hastighet eller kraftigt komprimerade MP3-filer skalar DSEE (Digital Sound Enhancement Engine) HX™-tekniken upp kvaliteten så att de överträffar CD-kvalitet genom att återskapa förlorad högfrekvent information. Resultatet är att musiksamlingen låter nästan lika tydligt som vid hög upplösningen.

Det finns gott om utrymme att göra alla musikälskare nöjda. Internminnet på 16 GB kan utökas via microSD-minneskort för att rymma det stora biblioteket av högupplöst ljud.

MDR-Z7 hörlurar för högupplöst ljud
Nu finns det premiumhörlurar som verkligen matchar dagens högupplösta ljudkällor. MDR-Z7 är huvudbandshörlurar som tar lyssningsupplevelsen till en helt ny nivå av detaljer och känslomässigt engagemang, med en kompromisslös designfilosofi som i största möjliga mån använder avancerade material.

De nyutvecklade 70mm HD-elementen omsluter öronen helt och tar fram varje nyans i musiken med häpnadsväckande resultat – från lågt dånande bas till kristallklara toppar. De kritiska höga frekvenserna återges troget ända upp till 100 kHz, vilket ger ett ljud med transparens och alla de harmoniska detaljer som förknippas med liveframträdanden.

De aluminiumbelagda Liquid Crystal Polymer-membranen minimerar färgning över hela ljudspektra, oavsett om det är stråkkvartetter eller snabb rock.

Till och med den mest krävande basen återges enkelt med takt och rytm tack vare Sonys Vispa Response Control som styr luftflödet för att optimera membranets fria rörelse.

Den omatchade ljudkvaliteten kompletteras av en bekväm lyssningsupplevelse. De stora, tryckavlastande öronkuddarna använder uretan för en kombination av utmärkt isolering och komfort.

Ytterligare en förfining är hörlurskabelns 4-trådsstruktur som separerar jordledning för att minimera överhörning mellan vänstra och högra kanalerna och stöder balanserat ljud. Som komplement till den vanliga löstagbara kabeln finns en kabel som stöder direktkoppling till enheter som den nya hörlursförstärkaren PHA-3AC. Därtill finns silverbelagda kablar av ren koppar som minskar förlusten av signalen i överföringen.

Perfekt för högupplöst lyssning på språng, hörlurarna MDR-1A delar många av de innovativa funktionerna i MDR-Z7, inklusive aluminiumbelagda LCP-membran i sina 40mmHD-element och silverbelagda koppartrådar med separata jordledare.

PHA-3AC hörlursförstärkare för högupplöst ljud och hörlurarna MDR-1ADAC
Upplev hur nya detaljer träder fram genom att lyssna på högupplösta ljudfiler på PC, smartphone, surfplatta eller musikspelare.

Hörlursförstärkaren PHA-3AC omvandlar högupplösta signaler (PCM 384 kHz/32 bit och DSD) från enhetens digitala utgång så att musiken kan avnjutas med hörlurar som nya MDR-Z7. Sofistikerad D/A-omvandling ger en stor, tredimensionell ljudbild med suverän kanalseparation. Förstärkaren är perfekt för hemmabruk och kan driva MDR-Z7 i en kompromisslös signalkedja.

MDR-1ADAC finns i utföranden designade både för hem- och mobilanvändning.  MDR-1ADAC har en integrerad D/A-omvandlare som kan ta emot högupplösta signaler upp till 192 kHz/24 bit eller DSD 2.8MHz/5.6MHz. Med automatiskt val av ingång är det enkelt att koppla in en rad portabla enheter, inklusive kompatibla Walkman- och Xperia-modeller, PC, iPod, iPad och iPhone (via Lightning Digital AV Adapter). Sonys digitala förstärkare S-Master HX bidrar till att upprätthålla signalens renhet och den praktiska USB-batteriladdningen ger upp till 7,5 timmars högupplöst lyssning.

Cirkapriser och tillgänglighet
Den högupplösta ljudspelaren Walkman NWZ-A15, hörlurarna MDR-Z7, MDR-1A, MDR-1ADAC och hörlursförstärkaren PHA-3AC finns tillgängliga i butik från oktober.

Modell:cirkapriser:
NWZ-A15
1 950 SEK
MDR-1ADAC
3 300 SEK
MDR-Z7
5 600 SEK
PHA-3AC
7 500 SEK

Sonys presscenter: 

http://press.sony.se/


Tekniska specifikationer

Model Name

NWZ-A15 

Available colours

Black/Silver

Internal memory

16GB

External memory

microSD (card not included)

Display size/resolution

2.2-inch (5.6 cm) TFT colour LCD QVGA (320×240)

Compatible media formats

Music: FLAC/Apple Lossless(ALAC)/MP3/AAC/HE-AAC/WMA*/Linear PCM(WAV)/AIFF

Movie: MPEG-4/AVC(H.264/AVC)/Windows Media Video 9

Sound effects/processing

S-Master HX/DSEE HX/Clear Audio+/Clear Bass/Equaliser/VPT(surround)/Dynamic Normaliser

Battery life

MP3 50 hrs

Hi-Res Audio 30 hrs

Bluetooth

Communication system: Bluetooth® Ver. 2.1+EDR1

Compatible Bluetooth profiles: A2DP/AVRCP/OPP

Supported Codec: SBC/ aptX

FM radio

87.5~108.0MHz

Other functions

Karaoke, Dance, Display Lyrics, Language Study, SensMe™ Channels

Dimension (projecting parts not included)

43.6 x 109 x 8.7mm

Weight

66g

Model Name

PHA-3AC 

Frequency range

10 Hz – 100 kHz (AUDIO IN input)

Distortion 0.01 % or less (1 kHz)

Supported impedance

8 Ω - 600 Ω

Maximum input

2V rms (AUDIO IN)

Maximum output

(when using the built-in lithium-ion

rechargeable battery)

Balanced connection

Approx. 320 mW + 320 mW (32 Ω, 1 % distortion)

Normal connection

Approx. 100 mW + 100 mW (32 Ω, 1 % distortion)

Output jack

3-pole mini jack (BALANCED-L / R)

Stereo mini jack1 (-NORMAL)

Input jack/port

Computer/WALKMAN®/Xperia connecting port

iPhone/iPad/iPod connecting port

Optical input connecting port (OPT IN port)

Stereo mini jack

Power source

DC 5 V: when using the AC adaptor

Rated power consumption

13.5 W

Dimensions

Approx. 80 x 29 x 140.5 mm

(W/H/D, projecting parts are not included)

Mass

Approx. 231 g

Supported sampling frequencies/bit

PCM: when connecting a computer: Maximum 384 kHz/32 bit

when connecting iPhone/iPad/iPod: Maximum 48 kHz/24 bit

when connecting optical link: Maximum 192 kHz/24 bit

DSD: 2.8 MHz, 5.6 MHz

Supplied Accessories

Headphone Amplifier (this unit) (1)

Digital cable for WALKMAN® (1)

Digital cable for Xperia (1)

Micro-USB cable (2)

Audio cable (stereo mini) (1)

USB AC adaptor (2)

Silicone belt (4)

Operating environment

Compliant OS:

Windows 8.1/Windows 8.1 Pro/Windows 8/Windows 8 Pro

Windows 7

Windows Vista

Mac OS X (v10.6.8 or later)

CPU: Intel Core 2 Processor 1.6 GHz or better

Memory: 1 GB or better

USB port (USB 2.0 High Speed)

Model Name

MDR-1ADAC

Type

Closed Dynamic

Driver Unit

φ40 mm、Dome type

Sensitivity

102 dB/mW

Frequency characteristics

4 Hz ~ 40,000 Hz (Digital input)

4 Hz ~ 100,000 Hz (Analog input)

Impedance

40 Ω(at 1 kHz)

Maximum input

1,500 mW

Battery life

Approximately 7.5 hours

Charging time

Approximately 4 hours

Plug

Gold-plated stereo miniplug (headphone cable)

Weight(exclude cable)

Approximately 300 g

Supplied Accessories

Digital cable for Xperia(1.2m)

Digital cable for Walkman(1.2m)

Exclusive lightning cable(1.2m)

Micro USB cable(1.5m)

Headphone cable(1.2m)

Carrying Pouch 

                                                                                                     

1 Till och med augusti 2014 enligt Sonys undersökning baserad på volymratio.
2 POSCAP är ett registrerat varumäkre av SANYO Electric Co., Ltd.

Genom att erbjuda en integrerad underhållningsupplevelse genom sina elektronikprodukter, mobiltelefoner, musik, filmer, spel och Sony Entertainment Network har Sony en unik position på marknaden och är en ledande tillverkare av konsumentprodukter. Sony är kända för sina audiovisuella produkter för både konsument- och proffsmarknaden, såsom, tv:n BRAVIA™ LCD High Definition (HD), kompaktkameran Cyber-shot™, videokameran Handycam®, “α” (Alpha) DSLR-kameran, XperiaTM Tablet och mp3-spelaren Walkman®, och professionell utrustning för HD-inspelning.

För mer information om Sony Europe, besök http://www.sony-europe.com eller www.sony.net för Sony Corporation.

Sony, WALKMAN, Cyber-shot, Handycam, BRAVIA och Xperia är registrerade varumärken eller varumärken som tillhör Sony Corporation. Övriga varumärken eller registrerade varumärken tillhör respektive ägare.

Bifogade filer

PDF-dokument