Följ Sony Sverige

Sony bryter ny mark på IFA 2014

Pressmeddelande   •   Sep 03, 2014 16:45 CEST

På IFA Consumer Electronics Show i Berlin visar Sony Corporation (Sony) en rad nya spännande produkter. Samtliga ger användarna en upplevelse som baseras på Sonys etos ”att inspirera och väcka människors nyfikenhet över hela världen och skapa känslomässigt värde”.

På Sonys presskonferens i samband med IFA visade Kazuo Hirai, VD och koncernchef, de senaste produkterna inom områdena mobil, foto, spel och nätverkstjänster.

– Var och en av våra senaste Sony-produkter ska göra mer än att bara leverera en ny funktion, de ska verkligen förändra hur användare och teknik och interagerar. Vi vill inte nöja oss med att uppfylla användarens behov. Med vår ”kando”-inspirerande teknik vill vi röra användaren känslomässigt och ta användarupplevelsen till nya höjder, sa Hirai.

Under presskonferensen presenterade Hirai konceptet "Life Space UX" för första gången i Europa. Life Space UX är ett helt nytt koncept som tar vara på användarens omgivning för att skapa ett naturligt sätt att avnjuta material. På IFA visar Sony en utveckling av konceptet som för första gången avtäcktes på mässan International Consumer Electronics Show som hölls i USA i januari.

Masaru Tamagawa, VD för Sony Europe, presenterade Sonys senaste produkter för den europeiska marknaden. Bland annat en 4K BRAVIATM-modell med en välvd skärm, bärbara produkter som Walkman® med högupplöst ljud och Lens Style-kameror med stora bildsensorer.

Kunimasa Suzuki, VD och koncernchef för Sony Mobile Communications, visade hur Sony för samman det bästa av sina tekniker i sin mobila produktportfölj. Den leds av "XperiaTM Z3" som kan anslutas till PlayStation®4 (PS4™) genom PlayStation®App eller PS4 Remote Play. Suzuki visade också Sonys senaste Smartwear-produkter som integrerar med sina mobila produkter och låter användaren spela in sina dagliga aktiviteter och berika deras livsstil.

Produkter som presenterades på IFA i Berlin är:

1. Xperia™ smartphones – Xperia Z3, Xperia Z3 Compact
Sonys nya flaggskeppsmobil kombinerar det bästa från Sonys kameror, videokameror och ljud och erbjuder nu för första gången även spelupplevelserna från PS4 på smartphone via PS4 Remote Play.*1

Xperia Z3 har en skärm på 5.2 tum, fram- och baksida i härdat glas och en stomme i aluminium. Med en bredd på endast 7.3 mm och vikt på bara 152 g har den en lätt och tunn finish. Den är damm- och vattentät (IP65/68)*2 och finns i färgerna vitt, svart, koppar och silvergrönt.*3

Med en rundad stomme och fram- och baksida i härdat glas har Xperia Z3 Compact en elegant finish och är perfekt för användning med en hand. Den väger bara 129 g och är damm- och vattentät (IP65/68)*2 och finns tillgänglig i färgerna vitt, svart, orange och grönt.

Båda modellerna använder Sonys avancerade kamerateknik och är utrustade med 1/2,3-tums Exmor™ RS–sensor, bildprocessorn BIONZ™ for mobile och en 25mm Sony G Lens. Allt för att foton och videoklipp ska få skarpa och livfulla detaljer. ISO-känsligheten på 12800 och den förbättrade SteadyShot™-tekniken minimerar brus och oskärpa, samtidigt som den levererar förbättrad exponering och levande färger.

Båda modellerna kan spela upp högupplöst ljud direkt via hörlursuttaget och har Sonys banbrytande DSEE HX-teknik som skalar upp lågupplösta musikfiler (MP3, AAC) till en nära högupplöst kvalitet*4. Dessutom har båda modellerna inbyggd digital brusreducering som minskar ljud i omgivningen med upp till cirka 98 procent* 5.

Användare kan även njuta av spelupplevelserna från PS4 på mobilskärmen med den utökade PS4 Remote Play-funktionaliteten.

Xperia Z3 och Xperia Z3 Compact lanseras i höst.

2. Xperia™ Tablet "Xperia Z3 Tablet Compact"
Xperia Tablet Z3 är världens tunnaste och lättaste (6,4 mm och 270g) kompakta surfplatta*6 och erbjuder en rad nya underhållningsupplevelser, till exempel inom spel, som bara Sony kan leverera. Surfplattan har en rundad stomme som gör den enkel att använda med en hand och en förstärkt FRP-panel som ger Xperia Tablet Z3 en elegant finish som matchar Xperia Z3 och Xperia Z3 Compact. Den är även damm- och vattentät (IP65 / 68)*2.

Xperia Z3 Tablet Compact är den första surfplattan utrustad med PS4 Remote Play*1 som gör det möjligt att ta spelupplevelsen från PS4 till den stora 8 tums skärm. TRILUMINOS™-skärmen för mobiler med Live Color LED har en bred palett av rika naturliga färger för skarpa bilder och en naturtrogen tittarupplevelse för film och spel. 

Xperia Z3 Tablet Compact kan spela upp högupplöst ljud direkt via hörlursuttaget och har Sonys banbrytande DSEE HX-teknik som skalar upp lågupplösta musikfiler (MP3, AAC) till en nära högupplöst kvalitet*4. Dessutom har båda modellerna inbyggd digital brusreducering som minskar ljud i omgivningen med upp till cirka 98 procent* 5

* 1: Funktionen blir tillgänglig för Xperia Z3, Xperia Z3 Compact och Xperia Z3 Tablet Compact från och med november 2014 och kräver PS4-konsol, den trådlösa handkontrollen DUALSHOCK®4, Sony Entertainment Network och snabb Internetanslutning. Vissa spel stöder eventuellt inte funktionen. Den senaste versionen av PS4 System Software Update krävs. Appen PS4 Remote Play på Xperia.
*2: I överensstämmelse med IP65 och IP68 är Xperia Z3, Xperia Z3 Compact och Xperia Z3 Tablet Compact skyddade mot damm och vattenintag. Förutsatt att alla portar och skydd är ordentligt stängda är de (i) dammtäta och (ii) skyddad mot lågtrycksvattenstrålar från alla håll i överensstämmelse med IP65; och/eller (iii) kan hållas på ett djup av 1,5 m i upp till 30 minuter i överensstämmelse med IP68.
*3: Silvergrön finns endast på utvalda marknader
*4: Högst 96 kHz/24 bit
*5: Baserat på Sonys undersökning. Vid användning av de brusreducerande hörlurarna MDR-NC31EM eller MDR-NC31, MDR-NC033, MDR-NWNC33, MDR-NWN33S som har sålts sedan oktober 2009 för användning med Walkman®. Ljud från omgivningen tas inte bort helt.
*6: Compact Tablet definieras av Strategy Analytics som surfplattor med en skärm som är större än 7 tum och mindre än 9 tum. Z3 Tablet Compact är damm- och vattentät (enligt IP65/68) och drivs av Qualcomms MSM8974AB 2.5GHz Quad-core-processor med 3 GB RAM. Specifikationerna är verifierade av Strategy Analytics SpecTRAX-tjänst i september 2014. Mer information om Strategy Analytics resultat finns på: www.sonymobile.com/testresults

3. Xperia™ Smartphone Xperia E3
 
Xperia E3 har samma premiumdesign som Sonys flaggskeppserie Xperia Z3 och finns i flera starka färger som vit, svart, lime och koppar*. Utformad för att passa perfekt i handen och med en reptålig 4.5 tums skärm är Xperia E3 gjord för att klara vardagens alla påfrestningar utan slitas. Den är utrustad med en 5 megapixelkamera och Sonys kreativa kameraappar för nyskapande bilder och videos. Med Xperia E3:s "skaka för att starta"-app kan användaren anpassa genvägar till sina favoritappar och komma åt dem med en enkel handledsrörelse. Tack vare höghastighetsprocessorn Qualcomm Snapdragon™ 400 med fyra kärnor och 1.2Ghz. Tack vare Battery STAMINA Mode kan användaren vara ansluten längre och njuta av underhållning även på resan.

*Färger kan variera beroende på marknad.

4. Smartwear
Sony lanserar även nya Smartwear-produkter som kan användas tillsammans med kompatibla smartphones, surfplattor och dedikerade appar för att spela in användarnas dagliga aktiviteter via "Lifelog". Med hjälp av en mängd olika sensortekniker gör Sonys Smartwear-produkter det möjligt att logga aktiviteter som antal steg, rörelser och sömnmönster samt aktiviteter som musik man lyssnar på, samtal och värdefulla minnen. Med Lifelog-appen kan användaren se hur de spenderat dagen och få tips om nya levnadssätt som förhöjer livskvaliteten.

SmartWatch 3 har inbyggd GPS, 4GB lagringsminne och stöder Android Wear från Google som erbjuder information och tjänster baserade på användarens senaste aktiviteter. Samt gör det möjligt att kommunicera och ta del av underhållning även när användaren är borta från sin smartphone. Dessutom är SmartBand Talk utrustad med en välvd Transflektiv display som möjliggör handsfreesamtal och röstkommandon. Med hjälp av röstkommandon kan användaren även styra vissa av telefonens funktioner och enkelt kontrollera sin Lifelog-status. SmartWatch 3 och SmartBand Talk kommer finnas tillgänglig från och med i höst.

Framöver kommer Sony utöka SmartWear-sortimentet ytterligare med produkter såsom Smart Tennis Sensor* som fästs vid änden av ett tennisrack och visualiserar varje skott på en smartphone. Samt prototypen SmartEyeglass – transparanta glasögon som visar information i användarens synfält.

* Smart Tennis Sensor lanserades i Japan i maj. Den kommer att finnas tillgänglig från januari 2015 i Nordamerika.

Se följande webbplats för fullständiga pressmeddelanden om Xperia-produkter: http://www.sonymobile.com/press

5. Lens-Style-kameror: ILCE-QX1, DSC-QX30 och DSC-QX10 (i två nya färger)
Sony utökar även sitt utbud av Lens-Style-kameror med två nya modeller som ansluts till smartphones*1 via Wi-Fi. Kamerorna kan fästas direkt på en smartphone eller användas separat för att ta selfies eller andra högkvalitativa bilder och filmer*2 från alla vinklar.

ILCE-QX1 har samma APS-C CMOS-bildsensor som Sonys spegellösa kameror med utbytbara objektiv och tar bilder av hög kvalitet med vacker oskärpa och klara bilder i mörker med hög känslighet och lågt brus. QX1 är kompatibel med utbytbara E-fattnings-objektiv baserade på α™ Mount System som ger fler fotomöjligheter.

DSC-QX30 har samma Sony G-objektiv med 30x optisk zoom, Optical SteadyShot och autofokus-funktioner som finns i Sonys Cyber-shotTM-modeller. Det gör det möjligt att fånga bilder som inte kan tas med bara en smartphone, exempelvis avlägsna motiv med mindre oskärpa.

Dessutom finns DSC-QX10 nu i de två nya färgerna koppar och rosa.

Med den senaste uppdateringen av Sonys app PlayMemories MobileTM har anslutningstiden och stabiliteten förbättrats. Dessutom har funktioner och användargränssnitt förfinats för enklare användning.

*1: Smartphone och surfplatta måste vara kompatibel med "PlayMemories Mobile".
*2: Det behövs ett minneskort för exempelvis film och serietagning.

6. Action Cam Mini HDR-AZ1VR (Live-view Remote Kit)
HDR-AZ1RV (63 g) är en liten och lätt actionkamera. Tack vare att nya Live-view Remote utrustats med GPS-funktion är kameran 30 procent mindre och lättare än den nuvarande modellen HDR-AS100V. Den kan enkelt fästas på cykeln eller hjälmen och med ett vidvinkelobjektiv på 170°*1 fångar den högkvalitativa bilder under skidåkning, snowboardåkning, bergsklättring och surfing. Den kan även användas vid andra tillfällen, som på semestern eller för att filma fritidsaktiviteter. HDR-AZ1R är kompatibel med XAVC S (HD 50Mbps), vilket gör det möjligt att spela in kvalitetsfilmer med mindre bildkomprimering, även vid snabbrörliga scener. Med nya Live-View Remote är det också möjligt att spela upp*2 och radera filer som är lagrade i kameran.

Använd programmet Action Cam Movie Creator för enkel men högkvalitativ videoredigering.

*1: När SteadyShot är avstängd. SteadyShot fungerar bara när du filmar med 120° perspektiv.
*2: Endast video kan spelas upp. Ljud är inte tillgänglig.

7. PlayMemories Camera Apps™
Sound Photo och Light Trail är de senaste tillskotten till PlayMemories Camera Apps™, en nedladdningstjänst för appar som ger användaren möjligheter att lägga till en mängd olika funktioner till sin kamera.

  • Sound Photo: Sound Photo låter användaren återuppleva ögonblicket när en bild togs genom att spela in ljud före och efter slutaren. Uppspelningen är inte begränsad till kameror, utan kan spelas upp på datorer, mobila enheter och tv-apparater.
  • Light Trail: Light Trail är en app som återskapar ljusspåren från exempelvis billjus eller fyrverkerier. Appen gör det enkelt att skapa foton som tidigare bara kunde skapas genom invecklad fotografering med lång exponering.

8. Fler sätt att njuta av högupplöst ljud

Sonys högupplösta ljudprodukter tar lyssnarupplevelsen bortom cd-kvalitet. Sony fortsätter att utöka sin produktportfölj, framför allt inom området för lättillgängliga, bärbara produkter. Med Sony Music Entertainment (SME) ökar också utbudet av högupplöst ljudmaterial. Sony Group arbetar aktivt för att marknaden för högupplöst ljud ska växa, både ur hårdvaru- och innehållsperspektiv.

Sony introducerar sju nya produkter till det redan befintliga utbudet av 32 kompatibla produkter för högupplöst ljud*1. NWZ-A15 Walkman är världens minsta och lättaste*2 musikspelare som är kompatibel med högupplöst ljud och ger en lättillgänglig, högkvalitativ ljudupplevelse. Sony introducerar också tre*3 nya hörlurar som är kompatibla med högupplöst ljud, som tilltalar såväl användare som enkelt vill njuta av högupplöst ljud till de mest kräsna lyssnarna som är ute efter en premiumupplevelse.

SME har också utannonserat högupplöst material från populära artister som Pharrell Williams och Kasabian. Utöver det stärker Sony Group sitt samarbete med flera distributörer för att optimera möjligheterna att ladda ner högupplöst ljud.

* 1: Antal modeller introducerade i Europa. Antalet varierar i olika delar av världen.
* 2: Till och med 3 september, 2014. Mått: 43,6 x 109 x 8,7 mm (bredd, längd tjocklek), Vikt: ca 66g.
* 3: Berörda produkter: MDR-Z7, MDR-1A, MDR-1ADAC.

9. 4K Ultra HD BRAVIA® TV S90B-serien (75/65)*/I samarbete med leverantörer av 4K-innehåll
S90B-serien (75/65”), kombinerar en välvd LCD-skärm med ett kraftfullt högtalarsystem som spelar från flera vinklar och är en ny serie av 4K Ultra HD BRAVIA® TV med en oöverträffad känsla av närvaro. Serien använder Sonys unika 4K-bildmotor 4K X-Reality® PRO, X-tended Dynamic Range-teknik och brett färgomfång TRILUMINOS® Display och effektfullt surroundljud för känslan av att vara på en biograf.

Sony driver en rad initiativ för att förbättra tittarupplevelsen av 4K hemma, vissa tillsammans med leverantörer av 4K-innehåll. Nu kan BRAVIA-köpare få tillgång till ett urval av populära Hollywood-filmer i 4K, från Sony Entertainment Network eller med Sonys nya Privilege Movies 4K. Och medan tv-bolagen arbetar med lanseringsplaner, har streamingtjänster redan börjat sända i 4K. Netflix bröt ny mark när de började erbjuda House of Cards och Breaking Bad för 2014 4K BRAVIA-tv på utvalda marknader.

*Utannonserades den 7 augusti, 2014. Serien planeras att säljas i Europa och Kina från och med september.

10. "Life Space UX” introducerar helt nya upplevelser i hemmet
I januari presenterade Sony Life Space UX på CES. Ett nytt koncept som använder utrymmet i ett rum för att skapa upplevelser. Då introducerades 4K Ultra Short Throw Projector*, som kommer att börja säljas i USA i slutet av september, samt konceptmodeller för en bordsskärm, takskärm och skärm med väggfäste.

På IFA 2014 visar Sony för första gången produkterna som utgör Life Space UX i Europa, inklusive konceptmodeller och utvecklingsprototyper. Dessa konceptmodeller inkluderar en LED-lamphögtalare. Den är lika stor som en vanlig glödlampa och innehåller en högtalare som ansluts trådlöst till smartphones och sprider musik i hela hemmet. Sony visar även en kompakt, kubformad och vattentät bärbar ultra short throw-projektor som kan placeras på kylskåpsdörren eller i badrummet. Bilden som projiceras är uppskattningsvis 23 tum och kan interageras med genom vidrörning.

Sonys 4K Ultra Short Throw Projector är den första produkten i Sonys utbud av Life Space UX-produkter och släpps i USA under hösten.

* För mer information om Life Space UX, besök:
http://www.sony.net/Products/products-for-life-space/

Sonys presscenter:
http://press.sony.se/

Genom att erbjuda en integrerad underhållningsupplevelse genom sina elektronikprodukter, mobiltelefoner, musik, filmer, spel och Sony Entertainment Network har Sony en unik position på marknaden och är en ledande tillverkare av konsumentprodukter. Sony är kända för sina audiovisuella produkter för både konsument- och proffsmarknaden, såsom, tv:n BRAVIA™ LCD High Definition (HD), kompaktkameran Cyber-shot™, videokameran Handycam®, “α” (Alpha) DSLR-kameran, XperiaTM Tablet och mp3-spelaren Walkman®, och professionell utrustning för HD-inspelning.

För mer information om Sony Europe, besök http://www.sony-europe.com eller www.sony.net för Sony Corporation.

Sony, WALKMAN, Cyber-shot, Handycam, BRAVIA och Xperia är registrerade varumärken eller varumärken som tillhör Sony Corporation. Övriga varumärken eller registrerade varumärken tillhör respektive ägare.

Bifogade filer

PDF-dokument