Följ Sony Sverige

Sony bekräftar: HDR-teknik till BRAVIA™ TV

Pressmeddelande   •   Apr 20, 2015 09:00 CEST

Sonys nya BRAVIA-sortiment av 4K Ultra HD-tv, X93C och X94C, blir i sommar kompatibel med High Dynamic Range (HDR)-material genom en nätverksuppdatering.

HDR är ett växande videoformat som kan visa ett bredare spektrum av ljusstyrkenivåer, något som ger filmskapare större kreativa möjligheter. HDR-material kommer att finnas tillgängligt på ledande streamingtjänster som Netflix senare i år.

Med Sonys unika teknologi X-tended Dynamic Range PRO (X94C 75") och X-tended Dynamic Range (X93C 55" och 65"), kan användaren njuta av såväl den högsta LED-ljusstyrkan som djupare svärta. Det resulterar i en överlägsen bildupplevelse jämfört med vanliga HDR-källor och andra källor med starkare kontrast.

– Sony har alltid varit världsledande inom 4K och vår exklusiva Sony-teknik har gjort det möjligt för tv-älskare runt om i världen att uppleva den bästa bildkvaliteten, oavsett vad de tittar på. Årtionden av erfarenhet har gjort det möjligt att introducera den växande branschstandarden HDR till våra 4K Ultra HD TV-serier och att förstärka kontrasten ytterligare med Sonys unika X-tended Dynamic Range PRO-teknik. Genom att sammanföra vår fantastiska bildkvalitet med Android TV ger vi nu våra kunder den bästa möjliga användarupplevelsen, säger Motoi Kawamura, General Manager TV Product Planning and Marketing på Sony Europe.

Sonys nya 4K Ultra HD TV är även utrustad med den kraftfulla 4K-processorn X1 som ger en fantastiskt klar bild – oavsett om du tittar på 4K-innehåll, High Definition, Standard Definition eller lågupplösta internetvideos.

Med Android TV kommer snart världens populäraste mobila plattform till Sonys TV-utbud och gör det möjligt att smidigt komma åt innehåll från favoritapparna via Google Play. Med röststyrning via One-Flick Remote eller en kompatibel smartphone går det snabbt och enkelt att hitta innehåll. Android TV lär dessutom känna användaren, vilket innebär att den tar fram personliga rekommendationer på hemsskärmen baserat på vad man tittat på tidigare. Tack vare Google Cast™ är det enkelt att skicka internetvideos, bilder eller annat innehåll direkt från en smartphone till TV:n.


Cirkapris och tillgänglighet 
X93C och X94C utgör två av tolv nya 4K Ultra HD TV-serier och finns tillgängliga för förbeställning på www.sony.se.

BRAVIA X93C

  • 55" 35 000 SEK
  • 65" 45 000 SEK

BRAVIA X94C

  • 75" 88 000 SEK

Genom att erbjuda en integrerad underhållningsupplevelse med sina elektronikprodukter, mobiltelefoner, musik, filmer, spel och Sony Entertainment Network har Sony en unik position på marknaden och är en ledande tillverkare av konsumentprodukter. Sony är kända för sina audiovisuella produkter för både konsument- och proffsmarknaden, såsom, tv:n BRAVIA™ LCD High Definition (HD), kompaktkameran Cyber-shot™, videokameran Handycam®, “α” (Alpha) DSLR-kameran, XperiaTM Tablet och mp3-spelaren Walkman®, och professionell utrustning för HD-inspelning.

För mer information om Sony Europe, besök http://www.sony-europe.com eller www.sony.net för Sony Corporation.

Sony, WALKMAN, Cyber-shot, Handycam, BRAVIA och Xperia är registrerade varumärken eller varumärken som tillhör Sony Corporation. Övriga varumärken eller registrerade varumärken tillhör respektive ägare.

Bifogade filer

PDF-dokument