Följ Sony Sverige

Professionell kvalitet i fickformat

Pressmeddelande   •   Maj 16, 2014 09:00 CEST

Med ett vidare och ljusare objektiv samt inbyggd sökare har Cyber-shot™ RX100 III ännu mer kraft i ett litet kamerahus.

  • Utrustad med det ljusa vidvinkelobjektivet Zeiss® Vario-Sonnar T* 24-70mm F1.8-2.8
  • Klar, infällbar OLED Tru-Finder™ display med Zeiss® T*-beläggning
  • CMOS-sensor med 20,1 effektiva megapixlar, bakbelyst 1.0-typ Exmor R™ och kraftfull BIONZ X-processor
  • Full HD-filmer med 50 Mbps hög bithastighet och XAVC S-stöd
  • Vridbar LCD-skärm gör det enkelt att ta selfies
  • Utgång för att visa stillbilder i 4K
  • Utvecklade kontrollmöjligheter med anpassningsbar knapp
  • Stödjer PlayMemories Camera Apps

För fotografer som värdesätter hög bildkvalitet och bärbarhet, nu har populära Cyber-shot™ RX100-serien fått ett spännande tillskott.

Cyber-shot™ RX100 III har snygg och kompakt design och är tillverkad i tåligt aluminium, perfekt för resan. Det nya objektivet och den snabba bildprocessorn kompletteras av en infällbar OLED Tru-Finder™ med Zeiss® T*-beläggning, förbättrade filmfunktioner och en 180-graders vändbar LCD-skärm. Allt ryms i en stilsäker kamera med fast objektiv som verkligen ryms i fickan.

Objektivet Zeiss® Vario-Sonnar T* 24-70mm F1.8-2.8 är ljusare och vidare än tidigare och fångar allt från vidsträckta landskap till uttrycksfulla porträtt. Tack vare en stor bländaröppning på upp till F2.8 vid telefoto blir objekten knivskarpa mot bakgrunder med mjuk bokeh-effekt. Objektivets imponerande förmåga att samla ljus ger snabbare slutartider för att fånga objekt i rörelse. Ett inbyggt 3-stop (1/8) Neutral Density-filter ger större kreativ flexibilitet med soldränkta exteriörer eller avsiktligt suddiga bilder av porlande vatten.

Ett annat efterlängtat tillägg till Cyber-shot™ RX100 III är den infällbara sökaren OLED Tru-Finder™ som ger ljus och detaljerad visning med hög kontrast. Sökarens optiska ytor har en Zeiss® T*-beläggning som minskar speglingen avsevärt och ger enastående klarhet. En praktisk ögonsensor växlar automatiskt mellan sökaren och bildskärmen.

Från detaljrika stillbilder till livfulla Full HD-filmer. Allt blir kristallklart tack vare kamerans bakbelysta bildsensor Exmor R CMOS av 1,0-typ med 20,1 effektiva megapixlar. Sensorn är betydligt större än i vanliga kompaktkameror och fångar effektfulla stillbilder och filmer med vackra bakgrundseffekter med minskad fokus.

Sensorn ger utmärkt känslighet i svagt ljus och minskar brus. Den kompletteras av den senaste generationen av Sonys BIONZ X-processor. Den är tre gånger snabbare än föregångaren, återger texturer detaljerat och naturligt samt minskar diffraktion. Kvaliteten vid små bländaröppningar och områdesspecifik brusreducering behåller skärpan i svag belysning inomhus och vid fotografering nattetid.

Den snabba BIONZ X-processorn har även en rad nya videofunktioner. RX100 III är den första Cyber-shot™-kameran med stöd för det effektiva XAVC S-formatet. Det baseras på den professionella XAVC-standarden och gör det möjligt att spela in Full HD-filmer i upp till 50 Mbps med minimala artefakter och brus – även i myllrande scener med mycket rörelse. HD-video kan spelas in i 100 fps1 i läget XAVC S och återger följsamt slowmotion-repriser av exempelvis en golfsving eller en tennisserve via Sonys app PlayMemories Home. 

Inspelade filmer blir ännu bättre med läget Intelligent Active som minimerar kameraskakningar. För första gången för RX100-seriern kombineras teknik som analyserar varje bildruta och femaxlig stabilisering. Det ger stadigare filmer, till och med när användaren går runt. 

Med den nya 4K-stillbildsutgången är det möjligt att visa foton på 4K-tv-apparater. Högupplösta bilder kan överföras via HDMI eller Wi-Fi. Stödet för Triluminos Colour® ger rika färgtoner och texturer på kompatibla BRAVIA-modeller.

Trots den lilla storleken delar kameran flera filmfunktioner med Sonys professionella videokameror. En ren HDMI-utgång möjliggör extern inspelning av video i Full HD. ”Zebra”-mönster på LCD-skärmen och i sökaren hjälper till att identifiera de ljusaste områdena i en scen och Dual Video Recording2 gör att användare samtidigt kan spara små MPP4-filer och AVCHD/XAVC S-filer av högsta kvalitet.

Selfie-entusiaster kommer att ta emot 3,1-type Xtra Fine LCD-skärmen med öppna armar. Den är vridbar i 180 grader vilket gör det enkelt att ta porträtt på en armlängds avstånd. Något som även är användbar för fotografering från höga och låga positioner.

För första gången får en kamera i RX100-serien PlayMemories Camera Apps, med ett växande utbud av gratis- och betalappar som stärker fotoupplevelsen. Det är lätt att förbättra bilderna med ett urval av effekter och filter, verktyg och mycket mer. Användarvänligheten förhöjs även av den integrerade NFC/WiFi-anslutningen.

De riktiga entusiasterna kommer att uppskatta de utökade kontrollmöjligheterna för att skapa den perfekta bilden. Användaren kan välja funktioner för den nya Custom-knappen eller kontrolleringen. Kontrollringens och funktionsknappen kan också skräddarsys för snabb tillgång till de funktioner som används oftast.

Genom att erbjuda en integrerad underhållningsupplevelse genom sina elektronikprodukter, mobiltelefoner, musik, filmer, spel och Sony Entertainment Network har Sony en unik position på marknaden och är en ledande tillverkare av konsumentprodukter. Sony är kända för sina audiovisuella produkter för både konsument- och proffsmarknaden, såsom, tv:n BRAVIA™ LCD High Definition (HD), kompaktkameran Cyber-shot™, videokameran Handycam®, “α” (Alpha) DSLR-kameran, XperiaTM Tablet och mp3-spelaren Walkman®, och professionell utrustning för HD-inspelning.

För mer information om Sony Europe, besök http://www.sony-europe.com eller www.sony.net för Sony Corporation.

Sony, WALKMAN, Cyber-shot, Handycam, BRAVIA och Xperia är registrerade varumärken eller varumärken som tillhör Sony Corporation. Övriga varumärken eller registrerade varumärken tillhör respektive ägare.

Bifogade filer

PDF-dokument