Följ Sony Sverige

Plåta som ett proffs med Sonys Xperia 1 II – nu tillgänglig för förbeställning

Pressmeddelande   •   Jun 01, 2020 09:00 CEST

Xperia 1 II bundle deal
  • Trippelkamera som är utvecklad med Sonys Alpha-teknologi och ZEISS-kalibrerad optik särskilt framtagen för Xperia.
  • Industriledande autofokus med seriebildstagning på 20 bilder per sekund (fps)[1] med AF/AE-beräkningar på upp till 60 gånger per sekund[2] samt ögon-autofokus i realtid för människor och djur.[3]
  • Cinematography Pro ”powered by CineAlta” som kan spela in i flera bildhastigheter[4] och erbjuder fler manuella inställningar för att förbättra din filmfotografiska upplevelse.
  • Ljudkvalitet i linje med artisters intentioner där ljudet har blivit anpassat i samarbete med Sony Music Entertainment, frontmonterade stereohögtalare och nya 360 Reality Audio[5] med unik avkodningshårdvara för optimerad ljudkvalitet.
  • 21:9 CinemaWide 6,5” 4K HDR OLED-skärm[6] ger enastående färgexakthet med skaparläget Creator mode ”powered by CineAlta”.
  • Nästa generations 5G och Qualcomm Snapdragon 865 5G Mobile Platform, med högkapacitetsbatteri på 400mAh och trådlös laddning för optimal hastighet och prestanda.

Den nya smarttelefonen Xperia 1 II finns nu tillgänglig för förbeställning. Xperia 1 II har utvecklats för fotografering i höga hastigheter, med ultrasnabb 5G-uppkoppling och en trippellinskamera med branschledande teknik från Sony Alphas digitala kameror för professionellt bruk.

Xperia 1 II är den perfekta kameran för fotoentusiaster och gör det möjligt att ta bilder som ett proffs med hjälp av AF-teknik utvecklad för Alpha-kameror med utbytbar lins. Trippelinskameran gör det möjligt att ta bilder med kontinuerlig autofokus och exponering och gör AF/AE-beräkningar 60 gånger per sekund. Xperia 1 II är därmed världens första kamera för smarttelefoner med AF/AE-spårning för höghastighetsfotografering på upp till 20 bilder per sekund (fps). Den passar därför perfekt för att ta bilder av sportevenemang, vilda djur, eller barn som bara vägrar sitta still, då du kan fokusera och följa objektet oavsett var det rör sig inom bildrutan.

Denna teknik gör det, i kombination med ZEISS enastående optik som kalibrerats speciellt för Xperia 1 II, möjligt att fånga varje ögonblick i minsta lilla detalj oavsett hur snabbt livet rör sig omkring dig. Med Sony Alphas AF-teknik som fungerar såväl på djur som på människor, kommer inte ens dina husdjur kunna smita från linsen. Trippellinskameran ger dig tre brännvidder: 16 mm, 24 mm och 70 mm, med vilka du kan fånga djur och människor i alla möjliga vinklar.

För de mer avancerade fotograferna finns ett användargränssnitt från nya Photography Pro ”technology from Alpha” med manuella inställningar för ISO, slutartid och mer. Med dubbla fotodiodsensorer[7], ett autofokussystem som täcker nästan 70 procent av sensorn[8], 3D iToF-sensor[9] och en ny stor 1/1.7” Exmor RS för mobilsensorer, blir Xperia 1 II 1,5 gånger så känslig jämfört med tidigare modell. Detta innebär att

dess snabba AF-system också fungerar bra även i mörkare ljusförhållanden, så man kan uppnå högkvalitativa bilder oavsett vilken miljö man fotar i.

Cinematography Pro ”powered by CineAlta” stöder nu 2K 120fps 10 bit HDR med hög bildfrekvens[10] och Cinematic 21:9 4K HDR-inspelning med 24/25/30/60fps[11] förstärker den kinematografiska upplevelsen. Du kan också använda touch AF, manuella inställningar för exponering, nivåmätare och förbättrade vitbalansinställningar, samtidigt som det unika intelligenta vindfiltret från Sony reducerar brus och ljud från vind för en klar ljudinspelning.

Imaging Edge for Mobile kopplar samman Xperia 1 II till Sonys Alpha-kameror[12] vilket gör det möjligt att skicka bilder fotograferade med en Alpha kamera till Xperia 1 II för färg- och nyansgranskning med precision på expertnivå. Du kan också använda telefonen som en fjärrkontroll, för att styra komposition, fokus, ISO-känslighet och andra inställningar.

Oavsett om du är en nybörjare som är ute efter en ny hobby eller en erfaren professionell fotograf som är ute efter en telefon som kan kopplas till din Alphamodell, är Xperia 1 II det perfekta valet för att börja fota och finslipa dina fotofärdigheter.

Xperia 1 II ger dig också möjlighet till avslappning med den ultimata upplevelsen av underhållning. Genom att dra nytta av Sonys erfarenhet i ljud både via hårdvara och i musikbranschen har Xperia 1 II utvecklats för en autentisk musikupplevelse med ljud framtaget i samarbete med Sony Music Entertainment. Musik i hög kvalitet kan åtnjutas genom fronthögtalarna, med trådlösa hörlurar eller hörlurar med sladd via 3,5mm-ingången. Detta är också världens första smartphone med 360 Reality Audio[13], vilket lyfter lyssnarupplevelsen ytterligare när ljudkvaliteten optimeras då du lyssnar på musik via den globala musik- och underhållningsplattformen TIDAL[14]. Dessutom kan du med tekniken från Xperia 1 IIs nya DSEE Ultimate technology lyssna på musik med högsta möjliga ljudupplösning och få den upplevelse som musikskaparen vill uppnå, då tekniken använder AI för att automatiskt förbättra ljudfrekvenser och överföringshastighet i realtid.


Du kan också få en uppslukande filmupplevelse tack vare den 6,5 tum stora skärmen 21:9 CinemaWide 4K HDR OLED, som också bidrar till en fantastisk gamingupplevelse genom att ge en obegränsad vy av ditt spel. Ta ditt spel till nästa nivå genom att kombinera din Xperia 1 II med PlayStation4:as DUALSHOCK4[15] Wireless Controller för att kunna spela när du är på språng. Xperia 1 II kan enkelt omvandlas till en riktig gamingtelefon även för de mest dedikerade spelarna, tack vare skärmens förbättrade touch-hastighet samt en uppdaterad version av Xperias Game Enhancer, som förbättrar spelupplevelsen och gör det möjligt att pinna en spelapp till skärmen.

Allt detta är möjligt tack vare Qualcomm Snapdragon 865 5G Mobile Platform och Snapdragon X55 5G Modem-RF system, som gör det möjligt att spela, ta bilder, göra flera saker samtidigt och ansluta med en hastighet på multi-gigabit 5G och förbättrad prestanda med 25 procent snabbare CPU och GPU än tidigare modell.


Med IP65/68 vattentålighet[16], Corning Gorilla Glass 6 på båda sidor, och stor batterikapacitet på 4000mAh för snabb[17] och trådlös laddning, kan du såväl konsumera som skapa innehåll under hela dagen, oavsett var du befinner dig.


Xperia 1 II kommer att finnas i svart och lila och är tillgänglig för förbeställning från och med den 1 juni och till försäljning från och med den 22 juni, till ett pris på 11 490 SEK.

De som förbeställer före den 21 juni kommer att kunna nyttja ett exklusivt erbjudande om att få de trådlösa brusreducerande hörlurarna du WH-1000XM3 med sin Xperia 1 II.

Fullständiga produktspecifikationer finns tillgängliga på Sonys webbplats.

[1]Upp till 20fps serietagning med AF/AE finns tillgänglig för 24mm-kameran. 16mm och 70mm-kameran kan ta bilder upp till 10fps AF/AE. Denna funktion kan användas med ”Photography Pro”. Effektiv när drivläget är ”Hi”. Effektiv när slutartiden är 1/100 sekund eller snabbare. Kan variera beroende på fotomiljön. Maximal fps beror på fotomiljön samt inställningarna.

[2]Effektiv med ett mångsidigt 24mm objektiv. Funktionen kan användas med “Photography Pro”. Effektiv när slutartiden är 1/60 sekunder eller snabbare. Kan variera beroende på fotomiljö. AF:Auto Focus, AE: Auto Exposure

[3]Exakt fokus kanske inte uppnås med vissa motiv vid specifika situationer och det fungerar inte med alla typer av djur.

[4]Videoklipp som filmats i 120fps hög bildfrekvens kommer att spelas in och upp i slowmotion. Slowmotion-effekten varierar beroende på FPS hastighet såsom x2 x4 x4.8 x5.

[5] Xperia 1 II har hårdvaruavkodning med 360 Reality Audio. Hårdvaruavkodningen fungerar med TIDAL. Villkor, konton och avgifter från tredjepartsleverantörer kan tillkomma. Tjänsternas tillgänglighet kan variera mellan olika marknader. Verifierad av Strategy Analytics 'SpecTRAX Service mot de publicerade specifikationerna för display för över 16 000 smarttelefoner. Korrekt från och med den 23 februari 2020.

[6]Displayförhållanden kan variera beroende på innehållsformatering.

[7]Dual Photo Diode finns tillgänglig för 16mm och 24mm-kameror.

[8]Finns tillgänglig för 24mm-kamera.

[9]För avstånd på upp till 5 meter. För video fungerar 3D iTOF-sensor för 70mm.

[10]Videoklipp som filmats i 120fps hög bildfrekvens kommer att spelas in och upp i slowmotion. Slowmotion-effekten varierar beroende på FPS hastighet såsom x2 x4 x4.8 x5.

[11]Begränsningar för inspelningstid gäller. Uppspelningskvalitet beror på plattformens och enhetens skärmegenskaper.

[12]Besök Sonys webbplats för en lista över kompatibla kameror.

[13]Xperia 1 II har hårdvaruavkodning med 360 Reality Audio. Hårdvaruavkodningen fungerar med TIDAL. Villkor, konton och avgifter från tredjepartsleverantörer kan tillkomma. Tjänsternas tillgänglighet kan variera mellan olika marknader. Verifierad av Strategy Analytics 'SpecTRAX Service mot de publicerade specifikationerna för display för över 16 000 smarttelefoner. Korrekt från och med den 23 februari 2020.

[14]360 Reality Audio kräver ett abonnemang för kompatibel online-musiktjänst, villkor från tredje part, konton samt kostnader kan tillkomma.

[15]DUALSHOCK4 och XD mount säljs separat. Hur väl den fungerar med olika speltitlar kan variera.

[16]Xperia 1 II är vattentålig och skyddad mot damm, så oroa dig inte om du står ute i regnet eller om du vill skölja av smuts under kranen, men kom ihåg att alla ingångar och portar måste vara ordentligt stängda. Enheten ska inte vara helt under vatten eller exponeras för havsvatten, saltvatten, klorerat vatten eller andra vätskor. Missbruk och felaktig hantering av enheten ogiltigförklarar garantin. Enheten har testats under Ingress Protection rating IP65/68. För ytterligare information besök: https://support.sonymobile.com/global-en/dm/waterresistant/. Xperia 1 II har en USB-port utan lock för anslutning och laddning. USB-porten måste vara helt torr innan enheten laddas.

[17]Laddar upp till 50 procent på bara 30 minuter (via användning av 21W USB PD-laddare, säljs som ett separat tillbehör).

Om Sony Corporation

Sony Corporation är ett kreativt underhållningsföretag på en solid grund av teknik. Från spel och nätverkstjänster till musik, bild, elektronik, halvledare och finansiella tjänster fyller Sony världen med känslor genom kreativitet och teknik. För mer information, besök http://www.sony.net/