Följ Sony Sverige

Öka farten med Xperia 10 III med 5G

Pressmeddelande   •   Maj 12, 2021 11:10 CEST

Xperia 10 III är den första modellen i Xperia 10-serien som har 5G-anslutning. Packad med underhållning och längre batteritid[i] har den en stilren och kompakt lättviktsdesign som är vattentålig. Xperia 10 III är en perfekt mobiltelefon i mellanklassen som har utvecklats för att erbjuda hög prestanda, hastighet och bärbarhet.

  • Den första modellen i Xperia 10-serien med 5G-anslutning och Qualcomm Snapdragon 690 5G Mobile Platform[ii]
  • 25 procent mer kapacitet än Xperia 10 II med ett 4500mAh-batteri – Håller kapaciteten i upp till tre års användning[iii]
  • Förbättrad elegant och lätt design som dessutom är vatten- och dammtålig enligt IP65/IP68 och skyddas av Corning Gorilla Glass 6
  • Bättre bilder i miljöer i svagt ljus och med rörliga objekt med den nya trippelkameran, plus ytterligare funktioner som den nya djurdetekteringen i autoläge[iv]
  • 21:9 6-tums FHD+ OLED-skärm som inkluderar HDR-stöd för bättre filmupplevelser
  • DSEE Ultimate för nästan högupplöst ljudkvalitet och optimal lyssningsglädje - oavsett om anslutning sker via 3,5 mm-uttaget eller trådlöst
  • Finns i tre snygga färger

Användare kan njuta mer av vad de vill när de är på språng med Xperia 10 III. Den kombinerar ett kraftfullt, långlivat 4500 mAh-batteri (25% mer än föregångaren Xperia 10 II) med hastigheten av 5G för snabb streaming och nedladdning. Perfekt för den som lyssnar på musik i nära Hi-Res-kvalitet i sina hörlurar, tack vare DSSE Ultimate-kompatibilitet, eller tittar på favoritfilmer på den kristallklara FHD+ OLED-skärmen. Qualcomm Snapdragon 690 5G Mobile Platform[v] hanterar smidigt appar, filmer, spel och mer med hög prestanda och effektivitet för överlägsen anslutning. Xperia 10 III har Smart Connectivity som använder Xperias djupinlärningsteknik som utgår från Sonys Neural Network Libraries och analyserar Wi-Fi-signaler för att förutse problem med anslutningen i närtid.

Xperia 10 III utvärderar kvaliteten på tillgängligt Wi-Fi innan anslutning så du slipper ansluta till ett Wi-Fi som inte fungerar. Om den förutspår problem i Wi-Fi-anslutningskvaliteten använder den istället mobildata.

Xperia 10 III erbjuder användare en 5G-mobil i mellanklassen med en bred palett av underhållningsfunktioner i en smidig kompakt design som passar de flesta.

Xperia 10 III finns i färgerna svart, blå och vit och blir tillgänglig från 15 juni 2021 till ett rekommenderat pris på 4 490 SEK.

---

[i] Jämfört med Xperia 10 II

[ii] Qualcomm Snapdragon är en product av Qualcomm Technologies, Inc. och/eller dess filialer. Qualcomm and Snapdragon är varumärken från Qualcomm Incorporated, registrerat i USA och andra länder som används med tillstånd.

[iii] Resultat testat av Sony Corporation - baserat på användarprofil med samma typ av batteri och USB-laddning. Batteriets livslängd varierar beroende på typ av användning.

[iv] Djurdetektering i autoläge fungerar enbart för hundar och katter, andra djur stöds inte. Noggrannheten hos funktionen kan variera beroende på rasens egenskaper.

[v] Qualcomm Snapdragon är en product av Qualcomm Technologies, Inc. och/eller dess filialer. Qualcomm and Snapdragon är varumärken från Qualcomm Incorporated, registrerat i USA och andra länder som används med tillstånd.

Om Sony Corporation

Sony Corporation ansvarar för verksamheten Electronics Products & Solutions (EP&S) inom Sony Group. Med visionen om ”att fortsätta leverera Kando (känslor) och Anshin (fridfullhet) till människor och samhällen över hela världen genom strävan efter teknik och nya utmaningar” kommer Sony skapa produkter och tjänster inom hemunderhållning & ljud, bild och mobil. För mer information, besök: http://www.sony.net/