Följ Sony Sverige

Nya tillbehör från Sony ger fler fotomöjligheter

Pressmeddelande   •   Sep 15, 2014 16:45 CEST

  • Blixt (HVL-F32M)
  • Adaptersats (XLR-K2M XLR)
  •  Mjuk väska (LCS-PSC7)
  • Fjärrkontroll (RMT-VP1K) och IR Receiver Kit

Nu växer utbudet för Sonys kamerasystem med Alpha-fattning med fyra nya tillbehör.

Liten och lätt blixt (HVL-F32M) med LCD-skärm som ansluts till kamerans tillbehörssko. Trots den kompakta storleken har HVL-F32M ett ledtal på 32 (GN32) och trådlös blixtfunktion. Blixthuvudet kan justeras uppåt, nedåt eller åt sidan och har avancerade funktioner som ADI-blixtmätning, höghastighetssynkronisering och automatisk vitbalans. En inbyggd vidvinkelskiva sprider ljuset jämnt när kameran används med vidvinkelobjektiv med en brännvidd på minst 24 mm. Knappar, reglage och övriga kontroller är tätade för att stå emot fukt eller damm.

XLR Adaptersatsen XLR-K2M för videofotografer som önskar fylligare ljud. Den kan enkelt fästas i tillbehörsskon på alla kameramodeller i α7-serien, såsom som α99, Cyber-shot™ RX10, FDR-AX100, NEX-VG30 samt NEX-VG900. Balanserade insignaler – från en stereomikrofon, två monomikrofoner eller linjekällor från en mixer – via två robusta XLR-kontakter med fri nivåkontroll och valbar 48V fantommatning. Med den medföljande shotgunmikrofonen ECM-XM1 är det enkelt att fånga röster och andra ljud på medeldistans. Den nyutvecklade mikofronhållaren minskar mekanisk vibration. Det finns även en knapp för högpassfilter för varje kanal för att dämpa vindbrus och annat lågfrekvent muller.

Den mjuka väskan LCS-PSC7skyddar kameror, objektiv och tillbehör. Den tunna och stilrena väskan har plats för en kamera och tre objektiv. Det finns dessutom flera fack för blixtar, laddare och andra kameratillbehör. Axelväskan kommer även med ett avtagbart regnskydd.

Kontrollera kameran och ta bilder på avstånd med fjärrkontrollen RMT-VP1K och IR Receiver Kit. Kameran kan styras från alla vinklar med hjälp av fjärrkontrollen tack vare den infraröda mottagarens placering vid kamerans multiterminal. Fotografen kan också styra andra funktioner som starta/stoppa inspelning och zoom.

Med en enkel kanalinställningsfunktion kan flera kameror användas i närheten utan störningar från andra fjärrkontroller. RMT-VP1 kan också användas för att styra utvalda funktioner på vissa kameror med en inbyggd infraröd sensor.

Cirkapriser och tillgänglighet
De nya tillbehören finns tillgänglig i handeln från och med oktober.

Modell:cirkapris
XLR-K2M XLR 
5 800  SEK 
HVL-F32M
2 900 SEK
LCS-PSC7
1 450 SEK
RMT-VP1K och IR Receiver Kit 
   700 SEK

Sonys presscenter:
http://press.sony.se/

Genom att erbjuda en integrerad underhållningsupplevelse med sina elektronikprodukter, mobiltelefoner, musik, filmer, spel och Sony Entertainment Network har Sony en unik position på marknaden och är en ledande tillverkare av konsumentprodukter. Sony är kända för sina audiovisuella produkter för både konsument- och proffsmarknaden, såsom, tv:n BRAVIA™ LCD High Definition (HD), kompaktkameran Cyber-shot™, videokameran Handycam®, “α” (Alpha) DSLR-kameran, XperiaTM Tablet och mp3-spelaren Walkman®, och professionell utrustning för HD-inspelning.

För mer information om Sony Europe, besök http://www.sony-europe.com eller www.sony.net för Sony Corporation.

Sony, WALKMAN, Cyber-shot, Handycam, BRAVIA och Xperia är registrerade varumärken eller varumärken som tillhör Sony Corporation. Övriga varumärken eller registrerade varumärken tillhör respektive ägare.

Bifogade filer

PDF-dokument