Följ Sony Sverige

Njut av ultimat underhållning med nya Xperia 10 II, nu tillgänglig att förbeställa

Pressmeddelande   •   Maj 25, 2020 09:00 CEST

  • Förbättrad och slimmad lättviktsdesign på 151g, vatten- och dammtålig (enligt IP65/IP68) och har Corning och Gorilla Glass 6 som skyddar telefonen
  • 6-tums OLED-skärm med bildformatet 21:9 och bildoptimering för video
  • Ny trippellinskamera för nya kreativa möjligheter med bättre färghantering och nytt nattläge

Nu är det möjligt att förbeställa Xperia 10 II, som låter dig njuta av ultimat underhållning när Sony lyfter in mer högklassig teknik än någonsin i en telefon ur mellanklass-segmentet.

Xperia 10 II passar perfekt i handen med sin smidiga bredd på 69mm och lätta vikt på 151g som möjliggör underhållning var du än är. Telefonen är vatten- och dammtålig (enligt IP65/IP68) och skyddas av Corning Gorilla Glass 61.

Xperia 10 II har en 6-tums OLED-skärm med bildformatet 21:9 med TRILUMINOUS-teknik som även finns i Sonys BRAVIA TV-apparater. OLED-skärmen på Xperia 10 II har bildoptimering för video, vilket gör att du kan titta på dina favoritfilmer med mörkare svärta och mer levande färger. Tack vare 21:9-skärmen2 kan du även ta ditt spelandetill en ny nivå med en tittarupplevelse utan begränsningar.

21:9-skärmen är även utrustad med Sonys unika användargränssnitt multi-window, som gör att du kan ha två appar öppna samtidigt. Med Side sense-funktionen kan du enkelt växla mellan dina favoritappar.

Med ljudkvalitet från Sony Audio har Xperia 10 II ljudtekniken High-Resolution och High-Resolution Wireless Audio för en autentisk ljudupplevelse, både sladdlöst och via 3,5mm-utgången.

Xperia 10 II har en kamera med trippellins som erbjuder en 12MP- och två 8MP-objektiv med samma brännvidder som Xperia 1:ultra-vidvinkel (16mm), vidvinkel (26mm) och teleobjektiv (52mm). Du kan enkelt skräddarsy ditt fotograferande med förinställningar för fotografering av mat, porträtt och nattläge, vilket gör det möjligt att ta högkvalitativa bilder även i dåligt ljus.

Låt kreativiteten för ditt fotograferande flöda, och lita på att Xperia 10 II fångar varje ögonblick på ett vackert sätt med den nya och förbättrade färgreproduktionen och Sonys branschledande kunskaper inom digitalt foto. Det är även möjligt att fotografera i bildformatet 21:9 och filma i 4K-kvalitet.

Det stora batteriet på 3 600 mAh gör det möjligt att såväl konsumera som skapa underhållning hela dagen.

Xperia 10 II har Qualcomm Snapdragon 665 Mobile Platform för pålitlig prestanda och snabb uppkoppling, samt är utrustad med Android 10.

Xperia 10 II finns i färgerna vit och svart och kan förbeställas från den 25 maj och finns tillgänglig i butik från den 10 juni till det rekommenderade priset på 3990 kr.

Fullständiga specifikationer hittar du på Sonys webbsida.

[1]Xperia 10 II är vattentålig och skyddad mot damm, så oroa dig inte om du står ute i regn eller vill spola av smuts. Glöm dock inte att stänga alla portar och skydd. Du bör inte hålla enheten helt under vatten eller exponera den för saltvatten, sjövatten, vatten med klor eller andra vätskor. Vid oaktsamhet och felaktig användning av enheten kommer garantin inte att gälla. Enheten har testats under IP65/68. Mer information finns här. Notera att Xperia 10 II har en öppen USB-port och behöver vara helt torr innan laddning.

2 Kompabilitet med olika spel kan variera.

Om Sony Corporation

Sony Corporation är ett kreativt underhållningsföretag på en solid grund av teknik. Från spel och nätverkstjänster till musik, bild, elektronik, halvledare och finansiella tjänster fyller Sony världen med känslor genom kreativitet och teknik. För mer information, besök http://www.sony.net/