Följ Sony Sverige

Njut av ett överlägset ljud med Sonys senaste trådlösa EXTRA BASS-högtalare

Pressmeddelande   •   Jun 24, 2020 09:00 CEST

  • Förstärkt ljudkvalitet med de nyutvecklade X-Balanced-högtalarna SRS-XB43, SRS-XB33 och SRS-XB23
  • Inga gränser för var du kan njuta av musik med vattentät, dammtät och stötsäker[1] design
  • Den nya produktlinjen har en fräsch design, inklusive den nya kompakta, lätta och bärbara designen i SRS-XB23

Sony uppdaterar sin linje av trådlösa EXTRA BASS-högtalare med nya SRS-XB43, SRS-XB33 och SRS-XB23. Med fantastisk ljudkvalitet, robusthet och användbarhet kan du nu njuta av överlägset ljud var som helst och när som helst.

Ljud värt att dela

EXTRA BASS-ljud

Känn den djupa och kraftfulla basen var du än är med dessa senaste trådlösa högtalare. EXTRA BASS-ljudet uppnås i de trådlösa XB-högtalarna tack vare Sonys kända ljudteknik som beskrivs i detalj nedan.

X-Balance Speaker Unit

Sonys nyutvecklade X-Balanced Speaker Unit uppnår hög ljudkvalitet och kraftfullt ljudtryck för en rikare, djupare och mer givande lyssnarupplevelse. Enhetens ickecirkulära form maximerar området för högtalarmembranen vilket ökar ljudtrycket för en mer slagkraftig bas. Den minskar också högtalarelementens rörelse samtidigt som den behåller samma ljudtryck, vilket resulterar i mindre distorsion.

Till skillnad från ett cirkulärt högtalarmembran i en traditionell högtalare har den X-Balanced högtalarenheten i XB43 ett nästan rektangulär högtalarmembran. Dess tvåvägs-högtalarsystem kombinerar en woofer för låga till medelhöga frekvenser med en dedikerad tweeter för de högre frekvenserna. Resultatet är ett kraftfullt ljud, en djup och slagkraftig bas och en exceptionell vokal tydlighet.

Högtalarenheten X-Balanced i XB33 och XB23 har ett nyutvecklat och icke-cirkulärt högtalarmembran och en decentraliserad design. Denna nya design maximerar högtalarmembranet, skapar mer ljudtryck, men behåller högtalarnas kompakta design.

Mica Reinforced cellular (MRC) kon och dammskydd

Den stadiga och samtidigt lätta MRC-konen och dammskyddet bidrar till ljudkvaliteten.

Dubbla passiva radiatorer

De dubbla passiva radiatorernas positioner har optimerats för alla tre modeller för att återge ett klart basljud.

LIVE SOUND mode[2]

LIVE SOUND mode skapar feststämning genom en tredimensionell ljudupplevelse som om du befann dig på en livekonsert.

Gör mer, oroa dig mindre

Vattentät, dammtät och rostsäker

De nya modellerna är IP67-klassade, så du kan ta med din högtalare till stranden, skogen, öknen eller vart du än vill – den kommer att fortsätta spela oavsett hur dammig ytan blir. Högtalarna tål till och med saltvatten, så du kan fortsätta ha det kul även i havet!

Stötsäkra[3]

Högtalarna har genomgått[4] omfattande stöt-test och tack vare den senaste stötsäkra och hållbara designen kan de stå emot oundvikliga stötar och skrapningar som kan uppstå vid vardagligt bruk. Nu är inte ens de mest klumpiga olyckshändelser ett problem - även om du tappar dem så kommer högtalarna[5] fortsätta att fungera[6].

Rolig och nydanande design

Belysning[7]

Skapa festivalstämning med högtalarnas fräscha design, som nu också inkluderar flera färger, en tweeter[8] och högtalarbelysning.

Fiestable[9]och Sony | Music Centre-appar

Använd gratisappen “Fiestable-companion”[10] för att skapa en äkta klubbkänsla direkt från din smarttelefon. Låt ljusen blinka synkroniserat i takt med musiken, eller byt färg.

Du kan till och med kontrollera högtalarna från dansgolvet med gratisappen “Sony | Music Centre”[11]. Du kan välja din favoritspellista, köplacera nästa låt eller stänga av belysningen för att anpassa efter ditt humör.

Party Connect

Med den nya Party Connect-funktionen kan du koppla upp dig mot upp till 100 kompatibla trådlösa högtalare[12] via Bluetooth, för att synkronisera musiken och ljusen så att alla dansar till samma takt.

Ny formfaktor

Den nya högtalarlinjen kommer i ett stort urval av färger med en uppfräschad design. Kompakt, lätt och enkel att bära, passar XB23 perfekt in i en ryggsäcksficka eller din campingstols mugghållare. Den har också en praktisk rem så du kan hänga upp den i ett tält eller ett träd under en campingweekend.

USB-C-sladd

Du kan nu ladda högtalarna med den nya standarden för USB-kablar - USB-C.

Batteritid och anslutning

Med ett batteri som håller upp till 24 timmar[13] kan festen fortsätta hela natten. Dessutom kan du ladda din smarttelefon via högtalarens USB-A-uttag[14], så din telefon orkar lika länge som du gör. Lyssna på din favoritmusik på språng genom att enkelt koppla din telefon till högtalarna via Bluetooth och NFC (Near Field Communication).[15].

Priser och tillgänglighet

SRS-XB43 kommer att prissättas på cirka 2500 SEK och är tillgänglig från mitten av augusti 2020 i svart och blått.

SRS-XB33 kommer att prissättas på cirka 1700 SEK och är tillgänglig från mitten av augusti 2020 i svart, blått, rött och taupe (brungrått).

SRS-XB23 kommer att prissättas på cirka 1200 SEK och är tillgänglig från mitten av augusti 2020 i svart, blått, rött, taupe (brungrått) och grönt.


[1]Endast tillgänglig för XB33 och XB23

[2]LIVE SOUND mode är endast tillgängligt på XB43 och XB33

[3]XB33 och XB23 har genomgått omfattande stöt-test

[4] XB33 och XB23 har genomgått omfattande stöt-test

[5] Endast XB33 och XB23

[6] Deformation och skada från att ha tappat högtalarna eller utsatt dem för mekaniska stötar kan orsaka en försämring av de vattentäta och dammtäta egenskaperna.

[7] Endast XB43 och XB33

[8] Tweeter-belysning finns tillgänglig endast i XB43

[9] Fiestable-appen finns tillgänglig endast för XB43 och XB33

[10] Tillgänglig på Google Play och App Store

[11]Tillgänglig på Google Play och App Store

[12] Bara kompatibel mellan SRS-XB43, SRS-XB33, SRS-XB23

[13] Upp till 24 timmars batteritid (i STAMINA-läge/med ljuset avstängt) endast på XB43/XB33-modellerna, XB23 har ett batteritid på upp till 12 timmar (STAMINA-läge). Faktisk prestanda kan variera från dessa tider beroende på vilken musik som spelas i vilken volym, samt lufttemperatur och hur högtalaren används.

[14]Endast tillgänglig för XB43 och XB33

[15] NFC är tillgängligt endast på XB43 och XB33 

Om Sony Corporation

Sony Corporation är ett kreativt underhållningsföretag på en solid grund av teknik. Från spel och nätverkstjänster till musik, bild, elektronik, halvledare och finansiella tjänster fyller Sony världen med känslor genom kreativitet och teknik. För mer information, besök http://www.sony.net/