Följ Sony Sverige

​Lennart Hessel vinner den svenska kategorin i 2018 års Sony World Photography Awards

Pressmeddelande   •   Mar 20, 2018 01:01 CET

© Lennart Hessel, Winner, Sweden National Award, 2018 Sony World Photography Awards

I dag presenterar Sony World Photography Awards vinnarna i de 64 nationella kategorierna. I den svenska kategorin vann fotografen Lennart Hessel med sitt bidrag ”Afrikansk vildhund och gamar”.

Sony World Photography Awards är världens mest mångsida fototävling och drivs av World Photography Organisation. Den elfte upplagan av tävlingen slog rekord, då fotografer från över 200 länder och områden skickade in totalt 320 000 bidrag.

Som segrare i den svenska kategorin vinner Lennart Hessel den senaste digitala fotoutrustningen från Sony och kommer dessutom att få flyga till London för att delta i Sony World Photography Awards-ceremonin den 19 april. Hans vinnande bidrag ”Afrikansk vildhund och gamar” kommer tillsammans med andra vinnares att ställas ut under Sony World Photography Awards-mässan i London mellan 20 april till 6 maj, samt publiceras i 2018 års Award-book.

- Vildhundarna hade lyckats slå en Impala ut på flodslätten i Mana Pools. När jag tog bilden hade de flesta redan lämnat bytet för ett annat, vilket gjorde att gamarna blev mer påträngande och behövde jagas iväg när de kom för nära, säger Lennart Hessel om sitt bidrag och fortsätter: - Det är alltid trevligt när ens arbete uppskattas. Jag hoppas att det kommer att ge mig positiv exponering och att det kan driva mitt arbete i rätt riktning.

Fotografen Lennart Hessel är baserad i Göteborg. Han började fotografera redan i tidig ålder, men tog ett 15 år långt uppehåll innan han för 10 år sedan tog upp kameran igen. Inspirationen till fotografi hittar han i naturen.

Lennart Hessels vinnande bidrag presenteras tillsammans vinnarna i de andra 63 nationella kategorierna och tillsammans med de 10 vinnarna i Open-tävlingen. Vinnarna i Overall- och Professional-kategorierna presenteras den 19 april.

För mer detaljer om vinnarna, besök www.worldphoto.org.

Alla nominerade och rekommenderade bilder finns tillgängliga för nedladdning på www.worldphoto.org/press

Om Sony Corporation

Sony Corporation är en ledande tillverkare av ljud, video, bild, spel, kommunikation och produkter inom informationsteknik för konsumenter och för professionella användare. Sony är, med delarna music och pictures, datorunderhållning och online-verksamheter, unikt positionerat att vara det ledande elektronik- och underhållningsföretaget i världen. Sonys totala försäljning under räkenskapsåret som avslutades i mars 2017 uppgick till uppskattningsvis 76 miljarder dollar. Sonys globala webbplats: www.sony.net