Följ Sony Sverige

Hi-Res Audio-älskare köper fortfarande album

Pressmeddelande   •   Nov 21, 2014 10:03 CET

Sony Electornics Europe har tillsammans med musiknedladdningstjänsten Qobuz genomfört en undersökning som visar att albumförsäljningen ökar starkt – delvis tack vare introduktionen av nya, högkvalitativa format för att lyssna på musik.

  • 84 procent av konsumenterna svarade att de skulle föredra att lyssna på ett helt album i följd, om det var i Hi-Res Audio
  • Sedan april 2014 har nedladdningar av Hi-Res Audio ökat från 11 procent till 53 procent
  • I september 2014 stod Hi-Res Audio för första gången för mer än hälften av alla nedladdningsintäkter

Trots den omtalade albumdöden svarar nästan hälften (49 procent) av de som laddar ner musik att de ofta lyssnar på album från början till slut. Var fjärde (24 procent) köper fortfarande mellan fem och tio album under en tremånadersperiod.

Samtidigt rapporterar den europeiska musikåterförsäljaren Qobuz, som är specialiserad på Hi-Res Audio, att försäljningen av låtar och album i Hi-Res Audioformat överträffade antalet nedladdningar av lägre upplösning i september 2014. Totalt stod försäljningen av Hi-Res Audio för 53 procent av alla nedladdningar, jämfört med 11 procent i april 2014.

Sony var en av de första att göra Hi-Res Audio-kompatibla produkter tillgängliga för konsumenter i hela utbudet av ljudprodukter. De har nyligen släppt en rad hörlurar och nya Walkman® för just Hi-Res Audio.

Om undersökningen:

Undersökning är genomförd bland 2000 personer som säger sig ha musik som sitt främsta intresse.

Försäljningsstatist för nedladdning kommer från musikplattformen Qobuz som för närvarande finns i åtta europeiska länder; Storbritannien, Irland, Tyskland, Österrike, Schweiz, Nederländerna, Belgien, Luxemburg och Frankrike.

Genom att erbjuda en integrerad underhållningsupplevelse med sina elektronikprodukter, mobiltelefoner, musik, filmer, spel och Sony Entertainment Network har Sony en unik position på marknaden och är en ledande tillverkare av konsumentprodukter. Sony är kända för sina audiovisuella produkter för både konsument- och proffsmarknaden, såsom, tv:n BRAVIA™ LCD High Definition (HD), kompaktkameran Cyber-shot™, videokameran Handycam®, “α” (Alpha) DSLR-kameran, XperiaTM Tablet och mp3-spelaren Walkman®, och professionell utrustning för HD-inspelning.

För mer information om Sony Europe, besök http://www.sony-europe.com eller www.sony.net för Sony Corporation.

Sony, WALKMAN, Cyber-shot, Handycam, BRAVIA och Xperia är registrerade varumärken eller varumärken som tillhör Sony Corporation. Övriga varumärken eller registrerade varumärken tillhör respektive ägare.

Bifogade filer

PDF-dokument