Följ Sony Sverige

Enastående detaljer med SS-AC3 och SS-AC5

Pressmeddelande   •   Sep 03, 2014 16:45 CEST

Två nya högtalarsystem för högupplöst ljud från Sony

  • SS-AC3: 3-vägs golvhögtalare med sex element
  • SS-AC5: 2-vägs bokhyllehögtalare med fyra element

Högupplöst ljud får musiken att låta som artisten tänkt sig. Upplev konsterkänskan i vardagsrummet med de två nya högtalarna med högupplöst ljud från Sony. 3-vägshögtalaren SS-AC3 och 2-vägshögtalaren SS-AC5 är byggda med fokus på att återskapa naturligt och musikaliskt engagerande ljud från dagens högupplösta källor.

Båda modellerna ger ljudupplevelser av högsta kvalitet och tar vara på flera av de designmässiga framstegen från Sonys prisbelönade AR- och NA ES-högtalarserier.

SS-AC3 3-vägs golvhögtalare med sex element
Från närheten i ett jazzband till mullret av en hundramannaorkester. SS-AC3 gör det lätt att uppskatta även de minsta detaljerna i varje musikaliskt ögonblick. 3-vägs-golvhögtalaren har en otroligt stark 30 mm frontpanel som sitter stadigt i bakstycket för att minska interna vibrationer och minimera oönskad klangfärg.

Baselementet på 130 mm har ett tåligt membran i aluminium som ger tät och tung bas. Elementet för mellanregistret har en pressad papperskon med spiralspår som dämpar resonans och hjälper till att återge jämnt ljud, särskilt i det kritiska mellan- till högfrekventa området.

Elementen för mellan- och diskantregistret är inrymda i egna akustiskt isolerade höljen, skilda från bashögtalaren med egen reflexport. Den tvådelade designen minskar effekten av lufttrycket från det lågfrekventa elementet som kan störa ofärgad återgivning av viktiga delar av mellanregistret och diskanten.

Sonys innovativa I-ARRAY™ System kompletterar en 25 mm mjuk dome-tweeter med två hjälpande mjuka dome-tweeters på 19 mm. Denna kombination av tre högfrekventa element förbättrar spridningen av detaljerad diskant, så att alla i rummet kan njuta av musikupplevelse.

SS-AC5 2-vägs bokhyllehögtalare med fyra element
SS-AC5 är en 2-vägs bokhyllehögtalarsystem som trots sin kompakta storlek ger utomordentligt ljud. I likhet med den större SS-AC3 har den en specialformad baffel som dämpar vibrationer och resonans för ett rent, ofärgat ljud.

Det dedikerade 130 mm baselementet paras ihop med Sonys I-ARRAY trippel högfrekventa element, för totalt fyra element i ett utrymmeseffektivt hölje som tar liten plats i vardagsrummet.

Två bakre basreflexportar ökar lågfrekvent ström och ger en utökad, behaglig och korrekt lyssnarupplevelse vid låga frekvenser.

Cirkapriser och tillgänglighet
De nya högupplösta högtalarsystemen SS-AC3 och SS-AC5 finns tillgängliga från början av oktober 2014.

Modell:cirkapriser:
SS-AC5
12 500 SEK styck
SS-AC3
7 500 SEK styck

Sonys presscenter:
http://press.sony.se/


Tekniska specifikationer

SS-AC3

SS-AC5

Speaker system

3-way, 6-driver

2-way, 4-driver

Speaker units

Woofer 130mm cone type (2)

Midrange 130mm cone type (1)

Tweeter 25mm dome type (1)

Assist tweeter 19mm dome type (2)

Woofer 130mm cone type (1)

Tweeter 25mm dome type (1)

Assist tweeter 19mm dome type (2)

Rated impedance

Power (max)

100W

65W

Speaker type

Passive

Passive

Sensitivity

86dB/2.83V/m

84dB/2.83V/m

Frequency range

45Hz-40kHz

45Hz-40kHz

Dimensions

197 x 960 x 295mm

186 x 350 x 295mm

Mass

Approx. 18.5kg

Approx. 7.6kg

Genom att erbjuda en integrerad underhållningsupplevelse genom sina elektronikprodukter, mobiltelefoner, musik, filmer, spel och Sony Entertainment Network har Sony en unik position på marknaden och är en ledande tillverkare av konsumentprodukter. Sony är kända för sina audiovisuella produkter för både konsument- och proffsmarknaden, såsom, tv:n BRAVIA™ LCD High Definition (HD), kompaktkameran Cyber-shot™, videokameran Handycam®, “α” (Alpha) DSLR-kameran, XperiaTM Tablet och mp3-spelaren Walkman®, och professionell utrustning för HD-inspelning.

För mer information om Sony Europe, besök http://www.sony-europe.com eller www.sony.net för Sony Corporation.

Sony, WALKMAN, Cyber-shot, Handycam, BRAVIA och Xperia är registrerade varumärken eller varumärken som tillhör Sony Corporation. Övriga varumärken eller registrerade varumärken tillhör respektive ägare.

Bifogade filer

PDF-dokument