Följ Sony Sverige

En månad kvar till Sony World Photography Awards

Pressmeddelande   •   Dec 04, 2018 08:00 CET

©AndreasHemb_Sweden_Open_Motion_2018

Nu är det bara en månad kvar till anmälningsfönstret stänger för den tolfte upplagan av Sony World Photography Awards 2019.

Sony World Photography Awards är känt av många som en av världens ledande fototävlingar, där många av de tidigare vinnarna slagit igenom globalt efter tävlingen.

Förra året kammade den svenske fotografen Fredrik Lerneryd hem priset som världens bästa fotograf i kategorin Professional Contemporary Issues och i den svenska kategorin vann fotografen Lennart Hessel med sitt bidrag ”Afrikansk vildhund och gamar”.

Deadline och jury

2019 års jury kommer att utse en vinnare från året i respektive kategori:

Öppna tävlingen: bästa foto
Ungdomstävlingen: bästa foto 12-19 år
Nationell tävling: bästa foto, lokala fotografer från över 60 olika länder.
Deadline: 4 januari, 2019


Yrkesfotograf - årets bildserie
Deadline: 11 januari, 2019

Se fullständig kategoribeskrivning här.

Läs mer om juryn här.

Priser och utställning

Prispotten är fördelad så att 25 000 dollar går till Årets fotograf och 5 000 dollar till vinnaren i den öppna tävlingen. Alla vinnare i respektive kategori belönas med den senaste Digital Imaging-utrustningen från Sony. Utöver det så får vinnarna i yrkeskategorierna även flyga till London för att delta i den stora vinnarmiddagen som äger rum onsdagen den 17 april 2019.

Alla vinnande bidrag kommer tillsammans med bidragen i urvalslistan att ställas ut på Somerset House i London mellan den 18 april och den 6 maj. Där kommer även nya verk från tidigare vinnare att ställas ut, exempelvis från Martin Parr (2017), RongRong&inri (2016), Ellion Erwitt (2015) och Mary Ellen Mark (2014).

Bilder från den öppna tävlingen finns tillgängliga för nedladdning på https://press.worldphoto.org.

Om Sony Corporation

Sony Corporation är en ledande tillverkare av ljud-, video-, bild-, spel-, kommunikations-, och IT-produkter för konsumenter och professionella användare. Med verksamhet inom såväl musik och bild som interaktiv underhållning har Sony unika möjligheter att vara det ledande företaget inom teknik och underhållning i världen. Sonys totala försäljning under räkenskapsåret som avslutades 31 mars 2018, uppgick till cirka 77 miljarder dollar. Sonys globala webbplats: www.sony.net