Följ Sony Sverige

​Elektronisk jul med Sony - De bästa julklappstipsen för hela familjen

Pressmeddelande   •   Okt 31, 2016 08:30 CET

GTK-XB5, SRS-XB3 & MDR-1000X

Är det en årlig mardröm att hitta rätt julklappar till dina nära och kära? Sony delar med sig av tips på de perfekta julklapparna som passar var och en av dina familjemedlemmar.

Sony α6300 – en kamera till fotoentusiasten

Sonys prisbelönta kamera α6300 hjälper till att föreviga nästa års minnesvärda händelser som komma skall. A6300 har världens snabbaste autofokus och skjuter bilder med fantastisk bildkvalitet tack vare den starka 24,2 megapixel Exmor CMOS-sensorn. Kameran kan även filma i knivskarp 4K-kvalitet. Bilderna kan enkelt delas med hjälp av kamerans inbygga Wi-Fi och NFC. Med PlayMemories-appen kan bilderna redigeras direkt.

Cirkapris kamerahus 12 600 kr

Cirkapris med 16-15 mm kraftfullt zoomobjektiv 14 600 kr

FDR-X3000R 4K Action Cam – för actionfyllda filminspelningar

Sonys FDR-X3000R 4K Action Cam är den första action-kameran som utrustats med Sonys bildstabiliseringsteknik Balanced Optical SteadyShot, tack vare en nyutvecklad linsenhet. Det säkerställer att videomaterial är stabilt och följsamt även i 4K. Kameran har även en ny ZEISS® Tessar vidvinkellins som ser till att bilderna blir mer naturliga med mindre linsförvrängning. FDR-X3000R är vattentät upp till 60 meter med medföljande undervattenshus.

Cirkapris 5 900 kr


DSC-RX100 III
– professionell kvalitet i fickformat

Sony Cyber-shot ™ RX100 III ger mycket kraft i en mycket kompakt design. RX100 III är en populär Cyber-shot ™ -kamera för de som uppskattar bildkvalitet, enkel hantering och många funktioner som gör det enkelt att dela foton och videos. Kameran är tillverkad av aluminium vilken gör den både lätt och snygg.

Cirkapris 9 200 kr

SRS-ZR5 – tar hemmaljudet ett steg längre

Denna trådlösa allt-i-ett-högtalare ger Hifi-ljud som gör ljudupplevelsen hemma fantastisk. Via HDMI-ingången (ARC) kan även ljud från TV:n spelas. Genom att kombinera två ZR5-högtalare med en Soundbar från Sony blir surroundljudet uppslukande. Högtalarna kan givetvis även användas för att lyssna på musik via WiFi och kan kombinera med fler högtalare för musikströmning i flera rum samt enkelt monteras på väggen. Finns tillgänglig i svart och vitt.
Cirkapris 2 450 kr

MDR 1000X – hörlurar med marknadens bästa brusreducering

Sonys nya hörlurar MDR-1000X passar perfekt för familjemedlemmen som tycker om att resa mycket och långt. Batteriet räcker i upp till 20 timmar och hörlurarna är hopvikbara och kan läggas i handbagaget. MDR-1000X har förstklassigt ljud tack vare High-Resolution Audio. Med Sonys nyutvecklade SENSE ENGINE™ [2]– teknik skräddarsys brusreduceringen till användarens öron med en ”personlig NC Optimizer”-funktion. För första gången presenteras även ett ”Quick Attention”-läge som låter användaren placera handflatan på utsidan av hörlurarna för att kunna konversera med någon, utan att behöva ta av hörlurarna.

MDR-1000X kostar 4 200 kr

MDR-XB650 – trådlösa hörlurar till bas-älskaren

Extra Bass”-hörlurarna MDR-XB650 är perfekta för de som är på språng, med hjälp av trådlös anslutning med Bluetooth® och NFC One touch-lyssning. De lätta hörlurarna har 30 mm neodymiumelement samt 30 timmars batteritid. Finns tillgängliga i färgerna rött, blått och svart.

Cirkapris 1 350 kr


Träningshörlurar för den sportiga

Sony har nyligen lanserat tre trådlösa sporthörlurar tillgängliga för att ge en peppande upplevelse vid träning. Oavsett om det är på gymmet eller ute i löpspåret levererar hörlurarna med hjälp av Sonys EXTRA BASS™ ett djupt och kraftfullt basljud. Samtliga modeller är trådlösa och ett perfekt redskap för den som ska ta sig an träningsrelaterade nyårslöften. MDR-XB80BS är robusta medan MDR-XB50BS är en enklare modell. MDR-XB70BT har en lätt och flexibel design. Samtliga hörlurar finns i färgerna svart, blått och rött.

Cirkapris MDR-XB80BS 1 500 kr

Cirkapris MDR-XB50BS 800 kr

Cirkapris MDR-XB70BT 950 kr

GTK-XB5 – kraftfull bas och ljuseffekter för unga musikälskare

GTK-XB5 är ett ljudsystem som får vardagsrummet att likna en klubb eller en musikfestival. Med kraftfullt ljud, stroboskoplampor och enkel trådlös anslutning, kommer de här högtalarna att stå i centrum. Högtalarna är perfekta för alla EDM-älskare. Med en enkel knapptryckning blir basen ännu djupare.

Hur högt musiken än spelas behålls en hög kvalitet på ljudet tack vare Sonys DSEE (Digital Sound Enhancing Engine) som skalar upp och återger högre kvalitet till komprimerade filer. Stämningen kan också höjas med skräddarsydda ljusfunktioner. Belysningen ändrar färg och synkroniseras i takt med musiken.

Cirkapris 2 600 kr


SRS-XB3 Extra Bass – liten högtalare med stort ljud

Bärbara SRS-XB3 EXTRA BASS levererar ljud med otroligt djup och kraftfull bas, som om du stod nära scenen på en konsert. Det trådlösa batteriet räcker i 24 timmar och NFC one-touch-anslutningen ger tillgång till all möjlig musik tills solen går upp, utan avbrott. Den stänktåliga högtalaren finns tillgänglig i svart, blå, grön och röd färg.

Cirkapris 1 800 kr


h.ear on Wireless NC – distinkt designade hörlurar för musikälskaren

De här trådlösa hörlurarna stänger ute bakgrundsbrus vilket gör det enkelt att lyssna på musik ostört. Det förstklassiga ljudet har High-Resolution Audio och högtalarna har en batteritid på 20 timmar. Designen med en enda färg och form blandar den typiska stilen med figursydd bekvämlighet. Hörlurarna finns tillgängliga i färgerna Viridian Blue, Cinnabar Red, Bordeaux Pink, Lime Yellow and Charcoal Black.

Cirkapris 3 100 kr


Sony 4K HDR Android – TV som underhåller hela familjen

Sonys nya 4K HDR (High Dynamic Range) TV-serie: XD83, XD80, XD75, XD70 och SD80 ger en imponerande bildkvalitet. TV-apparaterna är ideala för en mängd olika rumsstorlekar och levererar en överlägsen 4K-upplevelse. Oavsett med 4K eller uppskalning av HD-källor. Med över åtta miljoner pixlar kan skärmarna erbjuda bildkvalitet med hög detaljrikedom. Genom operativsystemet Android finns mängder av appar tillgängliga på storskärm, som bland annat Netflix och YouTube.

BRAVIA ZD9 4K HDR-serien erbjuder nästa generations displayteknik och förmågan att reproducera djupare svärta och ljusare färger. Den avancerar till nya nivåer inom kontrast- och detaljrikedom, med mer realistiska färger som bättre återger originalmaterial från innehållsproducenter. Nya ZD9-serien har en nyutvecklad 4K-bildprocessor (4K HDR Processor X1™ Extreme) samt en unik bakbelysningsteknik (Backlight Master Drive™) för att uppnå högre kontrast och träffsäkrare färguttryck.

XD93 är den första TV:n med Slim Backlight Drive™ och X-tended Dynamic Range™ PRO, som förbättrar kontrasten, ljusstyrkan och färgåtergivningen. Resultatet är verklighetstrogna bilder i en TV som enbart mäter 11,8 mm vid sin smalaste punkt. XD93 har över sommaren och hösten vunnit flera priser för sin enastående bildkvalitet.

XD85-serien ger färger som är lika fylliga och livfulla som ute i naturen tack vare TRILUMINOS-skärmen och förbättrad detalj med 4K X-Reality PRO™, vilket säkerställer imponerande bildkvalitet. Samtidigt visas tidigare dolda områden med full klarhet och detaljrikedom, så som en svart skugga eller solljus.

Cirkapris Sony 4K HDR Android MSRP TV XD70, 10 000 kr

Cirkapris ZD9-serien, 50 000 kr

Cirkapris XD93-serien 22 000 kr

Cirkapris XD85-serien 15 000 kr


För mer information, vänligen kontakta:

Lene Aagaard, PR Communications Manager, Sony Electronics Nordic

+45 43 55 7292 / lene.aagaard@eu.sony.com