Följ Sony Sverige

Alltid i fokus med a77 II

Pressmeddelande   •   Maj 01, 2014 10:00 CEST

Knivskarpa bilder med banbrytande 79-punkters autofokussystem

  • En ny kamera med A-fattning och världens högsta antal fassökande autofokuspunkter1 (79 punkter2 varav 15 av korstyp)
  • Translucent Mirror Technology levererar ultrasnabb, intelligent AF-spårning samt upp till 12 fps kontinuerlig seriebildstagning med upp till 60 tagningar av bilder med full bildupplösning3
  • 24,3 megapixel4 Exmor™ CMOS-bildsensor som ger ett ISO-omfång på 100-25600
  • XGA OLED Tru-Finder™ och vinklingsbar LCD-skärm i tre led
  • Tåligt kamerahus i magnesium med damm- och fukttåligtätning
  • BIONZ X™-processor för bilder i professionell kvalitet och Full HD 50pvideo
  • NFC/Wi-Fi för One-touch-delning och fjärrstyrning med mobil

Fartfyllda sportögonblick eller en fågels plötsliga vingslag. Nya α77 II låser fokus direkt på objektet och fångar ögonblicket.

α77 II bygger på de uppskattade α77 och α700 och har en rad förbättringar i ett hållbart, väderbeständig kamerahus som tål de hårdaste utmaningarna.

Bildkvaliteten är bättre och känsligheten är cirka 20 procent högre jämfört med α77. För oklanderliga stillbilder och Full HD-filmer med hög detaljrikedom, även vid svagt ljus. Intervallen för kontinuerlig seriebildtagning har ökat och filmskapare kommer att finna en rad professionella videofunktioner.

Framför allt skriver α77 II om reglerna för fassökande autofokussystem. Med cirka 2x större täckningsyta än den tidigare α77-modellen överträffar den AF-funktionerna i många professionella kameror.

En ny generation AF-system med 79 fassökande punkter
α77 II är den första kameran med inte mindre än 79 autofokuspunkter, varav 15 är av korstyp inom sensorns mest använda mittenområde. Det ger ett fokus med väldigt hög exakthet, till och med vid horisontellt randiga objekt som förvirrar många andra kamerors AF-system.

Det finns en dedikerad F2,8 AF-punkt placerad horisontellt i mitten av sensorn. Den centralt belägna sensorn stödjer en bländaröppning upp till F2,8 samt garanterar maximal AF-precision vid användning av optik med stor bländare. AF-systemet presterar även bra i svagt ljus och låser följning av objekt i miljöer med belysning så låg som EV-2 (ISO 100), där till och med det mänskliga ögat kämpar för att urskilja de minsta detaljerna.

Den stora mängden data från de 79 fokuspunkterna behandlas av en helt ny AF-algoritm som har finjusterats genom omfattande tester ute i fält. Genom att kombinera AF-mätningsdata med objektets position förutses objektets nästa rörelse. AF-precisionen förbättras sedan ytterligare när Lock-on AF används och känner igen objektet utifrån färgerna och positionen i bilden.

Oavsett om användare tittar genom sökaren eller skärmen i läget Live View, följer Sonys unika Translucent Mirror Technology objektet med knivskarp skärpa vid både stillbildsfotografering och inspelning av filmer i Full HD. Det nya kraftfulla systemet minskar risken för att fokus hamnar på distraherande föremål – exempelvis ballonger som flyger förbi under en fotbollsmatch. Det presterar utmärkt under svagt ljus, och ger skarpa bilder av objekt i rörelse även i månsken.

α77 II har en uppsjö av nya avancerade AF-funktioner som tar tillvara på det nya 79-punktsystemet. Det utökade Flexible Spot-läget behåller fokus på objektet även om den utvalda autofokuspunkten tappar det, genom att aktivera de åtta närliggande AF-punkterna. I kombination med fokusläget AF-C ökar prestandan dramatiskt vid rörliga objekt.

Det finns fyra autofokuslägen som låser följning på objektet (Wide, Zone, Flexible Sport och Expanded Flexible Spot). När objektet har låsts följer kameran det så länge avtryckaren är till hälften nedtryckt. När objektet rör sig, eller inramning förändras, väljer kameran automatiskt den lämpligaste AF-punkten av de 79 tillgängliga. Om objektets rörelser är för snabba för det nya Expanded Flexible Spot enbart, kombineras det med AF-spårning. Resultatet är klassledande sökarprestanda.

För ännu bättre kontroll kan spårningen finjusteras i fem steg (vid stillbildsfotografering i AF-C-läget). För objekt vars rörelser är förutsägbara minskar den lägre inställningen risken för att kameran fokuserar på andra objekt som plötsligt kommer in i bild. De högre inställningarna är idealiska för snabb fotografering av olika objekt vid olika avstånd, exempelvis djurliv. AF-spårningens varaktighet kan också ställas in på hög, medel och låg under inspelning av Full HD-filmer.

Bland de andra nya funktionerna finns Eye AF som med precision upptäcker och fokuserar på objektets ögon vid fotografering av människor. AF Range Control låter AF begränsas till ett förutbestämt avstånd, med fem inställningar för att matcha objekt i rörelse. Balanced Emphasis-läget kompletterar de båda lägena med en idealisk balans mellan fokus och avtryckartajming. Användaren väljer själv det läge som passar situation och den kreativa ambitionen bäst.

24,3 megapixel Exmor™ CMOS-bildsensor med förbättrad känslighet
24,3 megapixel Exmor™ CMOS-bildsensorn är en uppvisning av Sonys världsledande expertis inom sensorteknologi. Sensorn har samma ”gap-less on-chip lens”-konstruktion som i de prisbelönta α7R och α6000. Tack vare en rad landvinningar inom den senaste generationen av bildbehandling ger α77 II 20 procent högre känslighet än föregångaren som hade samma antal pixlar. Förutom perfekta bilddetaljer försäkras även låg brusnivå genom ett ISO-omfång mellan 100 och 25600.

Den högupplösta sensorn kompletteras av den förbättrade BIONZ X-bildprocessorn som finns i α7 och α7R. Den är ungefär tre gånger snabbare än Sonys tidigare BIONZ-processor och har optimerats för α77 II för att återskapa detaljer, minska diffraktion och har områdesspecifik brusreducering som ger både stillbilder och Full HD-video rika färger och texturer.

Ta en bildserie på 60 bildrutor i full upplösning i upp till 12 fps
Varaktigheten under kontinuerlig seriebildtagning är till och med bättre än den i många professionella kameror. α77 II kan ta upp till 60 JPEG-bilder vid full upplösning med en hastighet av cirka 12 bilder per sekund (i läget Continuous Advance Priority AE mode).

OLED Tru-Finder och vinklingsbar LCD-skärm i tre led
Inramning och fokusering blir ett nöje genom den klara, ljusa XGA OLED Tru-Finder™ med 236 000 punkters upplösning. Med tre gånger högre5 kontrast och upplösningsförmåga visar den exakt hur den slutgiltiga bilden kommer att se ut. Användaren kan även justera fokus, exponering och andra inställningar innan slutaren avfyras. En bred betraktningsvinkel kompletteras av ett utökat val av ljusinställningar och färgtemperaturer för ännu bättre kompositioner.

I likhet med fullformatskameran α99 har α77 II en detaljrik 3,0 tum (7,5 cm) Xtra Fine LCD som går att vinkla i tre led för nästan gränslös kreativ flexibilitet. Det är enkelt att fotografera från höga och låga vinklar i stående eller liggande format, handhållet eller med hjälp av ett stativ. WhiteMagic-tekniken förbättrar synligheten, även utomhus i direkt solljus.

Ta kontroll med utökade programmerbara funktioner
I likhet med α77 finns separata kontrollringar både framtill och bakom greppet, som gör det enkelt att justera kamerans inställningar utan att titta bort från sökaren. Det går även att valfritt skräddarsy de 51 olika funktionerna till kamerans elva knappar.

Upp till tre grupper med funktioner kan sparas så att användaren enkelt kan växla mellan dem via kontrollringen. Dessutom har kameran ärvt låsfunktionen för exponeringsratten från α99, för att förhindra att lägena ändras av misstag.

Tålig nog för seriösa entusiaster
Det tåliga och lätta kamerahuset i magnesium är byggt för att klara alla de krav som seriösa entusiaster har i jakten på den perfekta bilden. Den bekväma hanteringen förstärks av det välformade stora greppet. Runt knapparna och kontrollerna finns damm- och fukttåliga tätningar som kompletteras av dubbla skyddslager vid alla öppningar, inklusive luckan för lagringsmedia och uttag. Dessutom är kamerans hållbara slutarenhet klassad för 150 000 aktiveringar.

Professionell filminspelning med kontinuerlig AF
α77 II kan spela in Full HD 60p/50p- och 24p-filmer med hjälp av AVCHD 2.0-formatet. I likhet med stillbildsfotografering ger Translucent Mirror Technology fas-detektions AF i realtid för exakt låsning på objekt i snabb rörelse.

Det finns även flera avancerade funktioner för seriösa filmskapare, däribland tre känslighetsnivåer av AF-spårning, Zebra-funktion och mätning av ljudnivåer. Det finns också en ren HDMI-utgång som gör det möjligt att titta på en extern skärm och spela in utan komprimering till en extern lagringsenhet.

Trådlös anslutning med One-touch och fjärrkontroll med smartphone
Med inbyggd Wi-Fi kan är det enkelt att ansluta NFC-kompatibla smartphones med One-touch (som Xperia™ Z1) samt surfplattor med Android. iOS stöds även med manuell WiFi-inställning. Med en knapptryckning aktiveras också fjärrkontrollen Smart Remote Control, som gör det möjligt att fotografera på avstånd.

Objektiv och tillbehör
Från brännvidder med vidvinkel till telefoto. Produktfamiljen av objektiv med 32 A-fattning erbjuder ett stort urval av kreativa verktyg för visuella uttryck.

Produktlinjen uppfyller nästan alla konstnärliga behov, från högpresterande G-objektiv™ och ZEISS®-modeller som levererar kvalitet i världsklass till det unika Sony STF (Smooth Trans Focus)-objektivet som ger ut utomordentligt jämn bokeh-effekter i bakgrunden. Premium G Lens-modeller med asfäriska precisionsobjektiv, ED (Extra-low Dispersion)-glas, en avancerad Nano AR-beläggning och andra annan avancerad teknik från Sony bidrar till höga upplösning och vackra bokeh-effekter.

Zeiss®-objektiven är gemensamt utvecklade av Sony och ZEISS. Namnet är känt bland fotografer över hela världen och står för innovativ och banbrytande optisk teknik. Superb kontrast och hög upplösning som sträcker sig ända ut till kanten av ramen är kännetecknar ZEISS.

Tillvalet VG-C77AM förbättrar kamerans grepp och hantering genom att ge ytterligare stöd vid vertikal fotografering.

Appen α Library
Idag lanseras även ”α Library”, en gratisapp för surfplattor som finns tillgänglig för nedladdning på App Store och Google Play. α Library ger användaren information och råd om fotografering i olika situationer och rekommenderar olika objektiv och tillbehör som hjälper fotografer att förbättra sin fotografering.

Cirkapriser och tillgänglighet
α77 II finns tillgänglig i handeln från och med slutet av maj 2014.

ILC-A77M2 (kamerahus)  11 300 kronor
ILC-A77M2Q (med 16-50mm)  16 800 kronor

Genom att erbjuda en integrerad underhållningsupplevelse genom sina elektronikprodukter, mobiltelefoner, musik, filmer, spel och Sony Entertainment Network har Sony en unik position på marknaden och är en ledande tillverkare av konsumentprodukter. Sony är kända för sina audiovisuella produkter för både konsument- och proffsmarknaden, såsom, tv:n BRAVIA™ LCD High Definition (HD), kompaktkameran Cyber-shot™, videokameran Handycam®, “α” (Alpha) DSLR-kameran, XperiaTM Tablet och mp3-spelaren Walkman®, och professionell utrustning för HD-inspelning.

För mer information om Sony Europe, besök http://www.sony-europe.com eller www.sony.net för Sony Corporation.

Sony, WALKMAN, Cyber-shot, Handycam, BRAVIA och Xperia är registrerade varumärken eller varumärken som tillhör Sony Corporation. Övriga varumärken eller registrerade varumärken tillhör respektive ägare.

Bifogade filer

PDF-dokument