Följ Sony Sverige

Sony lanserar tillägg för nya α-kameror: Okomprimerad stillbildsfotografering i 14-Bit RAW

Nyhet   •   Sep 16, 2015 16:23 CEST

Nya α7S II kommer vid lansering innehålla en valbar funktion för komprimerade och okomprimerade bilder i 14-Bit RAW. En gratis firmware-uppdatering finns snart tillgänglig för ytterligare modeller, och först ut är α7R II.

Idag meddelade Sony att funktionen för komprimerad och okomprimerad stillbildsfotografering i 14-Bit RAW kommer att finnas tillgänglig för användaren när α7S II släpps senare i år. Sony meddelade dessutom att de arbetar med att lägga till komprimerad eller okomprimerad stillbildsfotografering i 14-bitars RAW för ytterligare modeller med hjälp av en gratis firmware-uppdatering. Först ut att få uppdateringen är den nylanserade, spegellösa fullformatskameran α7R II.

α7S II och α7R II är kompatibla med Sonys växande serie av α-fattningsobjektiv, som nu omfattar 64 olika modeller där 13 stycken utgörs av ’FE-objektiv’(35 mm fullformats med E-fattning). Sonysträvar även efter att expandera serien av E-fattningsobjektiv som stöder 35 mm fullformatssensorer till över 20 stycken år 2016. 

För mer information
Mette Lautrup, Product Manager Alpha systemkameror, Sony Nordic
mette.lautrup@eu.sony.com / +45 43 55 70 62