Följ Sony Sverige

Natursköna djurbilder för att lyfta utrotningshotade arter i Namibia

Nyhet   •   Maj 19, 2017 08:05 CEST

  • Fotografen Chris Schmid besökte Namibia på en film- och fotoexpedition för att belysa utrotningshotade djurarter i Afrika.
  • En del i Chris Schmid dokumentär ”The African Survivors” som undersöker hur djurarters beteenden skiljer sig åt i olika miljöer.
  • Rika djurlivsbilder genom linsen på Sonys RX10 III-kamera.

Från att ha spårat spetsnoshörningar och ökenlodjur till att ha stått öga mot öga med en flock lejon presenterar nu Chris Schmid, en schweizisk prisbelönt fotograf, en ny fotografiserie som fångat skönheten i vildmarkens Afrika.

– Det är fascinerande att fotografera naturlivet i Namibia. Att se hur djuren har anpassat sina beteenden för att överleva är en fantastisk berättelse att dela genom kameralinsen. Fotografering i de här tuffa miljöerna är en utmaning men de stora ytorna gör så att man kan se långt, så ett bra teleobjektiv att föredra. Genom att använda en Sony RX10 III-kamera kunde jag snabbt zooma och fokusera bilderna för att fånga djuren på språng, säger Chris Schmid.

– RX10 III är ideal för både professionella- och hobbyfotografer. Chris bildkollektion visar tydligt vad kameran är kapabel till. Tack vare 24-600mm-telefotozoomen och tyst slutare kan du som fotograf ta bilder på de vackra djuren utan att störa dem, säger Yann Salmon Legagneur, produktmarknadschef, Digital Imaging, Sony Europe.

Chris ger även sina bästa tips hur gemene man kan fånga det vackra djurlivet på bild:

  • Se till att du har en bra spårare; den kommer att vara ett ovärderligt stöd.
  • Var beredd att upp tidigt och var beredd att vänta; lejon tenderar att sova upp till 20 timmar per dag så du måste vara vaksam på när de kommer att vara på språng och vara redo med din kamera.
  • Var uppmärksamdet låter enkelt men det kan leda till underbara och oväntade bilder. Om du spenderar en dag med att titta på geparder eller lejon som inte lyckas fälla byten är chansen stor att de försöker igen nästa dag, så fortsätt att spåra dem.
  • Drick mycket vatten; en tumregel är att dricka cirka en liter vatten var tredje timme.
  • Använd kamerafilter; förhållandena är hårda, åtminstone på den afrikanska savannen. Kamerafilter kan därför erbjuda mycket skydd.